Toa e na klinikata za ginekologija na prizemje koga ke vlezis desno pisi laboratorii I i ke vidis pisuva citoloska laboratorija.
citam skoro site primate inekcii posle punkcija ili posle transfer!Mene ne mi dadoja nikakvi inekcii posle transfer za zadrzuvanje na plodot si mislam da ne ima toa vrska so neuspesnosta?
Да после 6 месеци треба да ги поднесеш,мислам после 6 од трасфер ама најдобро можеш да прашаш во фондот на броевите на страната од фонд тој Љубомир мене убаво ми објаснуваше и со колку обработено семе од инсеминација дека можат да ме вратат. За терапија после трасфер мене ми препишаа аспирин за циркулација на крв во матката,декортин за да не го исфрли матката ембрионот како странно тело,клексани инекции за во стомак,устрогестан вариналети и прогестерон депо инекции за задржување на плодот,на денот на трансфер баш се распрашував за терапијата ембриологот објасна дека голема улога има терапијата за подршка на бременоста после трансфер
Nemam pojma kade e, zatoa prasuvav, eve @Ana196 vika deka e tamu. Planiram da odam za Skopje ponedelnik - vtornik da go baram oti ako cekam da stigne, ke docekam. Toa sto mislev deka najbrzo ke bide (bidejki do sega mi se nemase sluceno so papot vakvo nesto) toa izleze prooblem.
i mene taa terapija samo inekcii ne mi dadoja ,samo edna primiv pred transfer ama zaboraviv kako se vikase drugo nisto
Zdravo na site ako nekoj oma potreba od 17 inekcii merional neka mi pise vo poraka ke vi gi dadam po ista cena kolku sto gi kupiv i jas pozz
Terapijata posle transferot ja odreduva doktorot i si znae spored pacientot koja terapija odgovara. Ne misli deka neuspeh imase poradi injekciite. Jas primav sekakvi no nisto, a ima i drugi forumki sto primale injekcii po et i ne uspeale. Taka trebalo da bide. Sledniot pat Gospod i nas ke ne zaraduva!
Ne se sekiraj i veruvaj vo tvojot doktor sekoj slucaj si e razlicen i site ne sme isti srce...jas posledniot ET so zamrznati piev Decortin kortikosteroid e toa e toa e bas za zadrzuvanje na plodot a inekciite progesteron sto gi davaat se e individualno za sekoja zena...Jas primav decortin pred et i posle et do 10 ti den i plus od et primav prolurex inekcii i na 12 ti den mi napravija alergija i mi gi zameni so Dabroston i plus vaginalno sabajle / navecer Crinon gel stavav znaci mn jaka doza za progesteron mi bese uspeshno ivf-to da go zadrzav plodot no za zal neznam sto se desi i pokraj progesteron inekcii i se jas prokrvarev i vo 6 ta nedelago izgubiv plodot taka da ne se razocaruvaj zaludno veruvaj samo vo doktorot sto te vodi i mora da uspeeme site tuka sto sme na ovaa maka.Gospod ke ni gi napolni i nas racete do decinja
zal mi e sto ti se slucilo.mora da bidime silni pokraj se, srekata sigurno ne ceka fala ti na sovetot odime ponatamu se nadevam sledniot pat so uspeh!
Navikni se da ne se nerviras.tesko ti e ama veruvaj ne si ni na pola pat stignata.zavrsi si rabota za vaucer i glavata gore.kiss
Ova najmnogu me nervira... zaso site gi smetaat inseminaciite samo za pat kon vaucer? Ako se tolku beskorisni, zasto uopste gi pravime? 10% uspeh ne e za zanemaruvanje. Toa sto pogolem del od nas ne se vo tie 10% ne znaci deka treba da broime do 4 za in vitro. Sepak, fala za uteshnite zborovi.
Izvini ne mi bese namerata da te voznemiram.jas posle prvata neuspesna inseminacija cel den se tresev i potekov od placenje.a tek posle neuspesnoto ifv da ne pisuvam kako se ponasav.imam pisano ponazad postovi deka na luge okolu mene na prva ins im fati.sakav samo da te ohrabram bidejki ima mnogu poteski raboti da ne si stavas jadovi na dusa.daj boze tretata ins da ti e uspesna pa da zaborajme se.kiss
Druga rabota posle et koga se kapevte?denes mi e 4 den ne mozam da se podnesam ama mm mi veli da pocekame utre?