A kolku dena lezese bez da stanuvas?jas za prvoto lezev dva dena pa posle stanuvav pa se plasime zaradi toa dali ne bese uspesno.sega lezam cetvrti den stanuvam samo za wc
Јас искрено многу малку лежев првите 3 дена и тоа повеќе пати станував не само за вц,неможев да лежам а и заборавав.Вцето мене ми е на приземјето,дневната на горниот спрат таму вецето не ми е уште направено,а спалната над дневната па и ноќе станував за до веце,,,не е до тоа само Господ моли му се нему
Mozes i da odis i vo Institut za javno zdravje isto na klinika pozadi kafanceto sto e od zaden vlez mislam deka e tuka i ministerstvo za zdravstvo treba da e karsi mikrobiologija jas tamu si ispirav se sega posledno i virusni markeri i sida,hepatit B i C zemi si dva upata zosto mozno e da e sluci da nemaat nekade reagensi a ne si od sk i da ne se maltretiras
Spermogram vo drzavna moze da se napravi so upat od maticen ili mora od urolog?! I kade se pravi na GAK ili ......oprajte me da ne lutam.
Zdravo devojki I jas da go spodelam moeto iskustvo.Prvo losoto sto go pominav vo Remedika i Sistina.Toa bese kosmar samo prevara za pari.Sega odam vo Newborn ,prekrasen tom i goooolemi profesionalci.Vo Remedika i Sistina samo mi pravea "lazni transferi" znaci voopsto ne vrakale jajce kletki.Dodeka vo Newborn se detalno objasnuvaat i sto e najbitno za sekoe dobar den ne naplakaat.
Ние зедовме приоритетен од уролог кој трае 7 дена се прави на Гак на трети спрат на одделот за стерилитет
Uste nesto od doma se nosi primerok (od Kumanovo sme zatoa prasuvam) ili tamu mora da se dade. Se nadevam me razbra
I jas odam kaj niv i mene istiot rezim mi go dadoa.Jas sum prezadovolna od niv.6 ivf mi e i prv pat oni izvadija 9 jk od koi 2 vratija i 2 zamrznaa a ostanatite se unistija bidejki bile osetlivi.
Licna higiena, kapenje...ne e zabraneto, so mlaka voda tusiranje. Prvite 2 dena ne treba tusiranje, no potoa slobodno. Drugo i onaka ne treba da pravis, mislam poteski raboti, posle 5tti den mozes i da se prosetas, nekade da podizlezis, toa mene mi go kazaa po et, zasto dobro bilo za cirkulacija, ako ja nema implantacijata nema da uspee. No samo mali prosetki i polesni aktivnosti.
Koi bea prvite zmaci.Deneska mi e 5 den od et i cuvstvuvam povremeni bolki kako za dobivanje i toa od 1 den od et.
Izvini ti... ama jas stvarno se nadevam deka ne sum samo na pola pat tuku pri kraj ) toa vi go posakuvam na site.kiss...
А зошто си сигурна дека таму прават лажни транафери и дека не ти вратиле јк?Еве една пријателка заедно со мене правеше ивф ви систина и кај нив успеа од прва.
Инаку колку време одприлика ви траеше периодот на стимулација?Јас заборавив првиот пат како одеше работава.Се боцкам фостимон и супрефакт (супрефакт почнав уште минатиот месец добро тоа знаете)седум дена и денес на ехо имав десет јк ама уште беа мали за да закажат пункција и треба да продолжам до понеделник.Естрадиолот ми беше 307 и бил како за две јк,значи на овој бр јк требало да биде повисок .Ке видиме во понеделник како ке биде ама мислам дека бавно ми се одбвива работава,памтите ли колку дена се стимулиравте?
Jas 10 dena po 2 gonal i posledniot den plus merional.Za na punkcija od 13 jajce kletki 10 bile prazni,znaci pred vreme ja zakazale a estradiolot mi bese1043
Vo mojot slucaj da 100%sum sigurna.Imam prijateli kaj koi uspe no vo mojot slucaj ne od pricina sto moite jk bile osetlivi i koga se stavaat vo enzimi za cistenje pukaat.Mene nitu Remedika nitu Sistina ne mi kazaa.Oni gi unistuvale a ne se drznaa da mi kazat sto e problemot.I od taa pricina nemalo sto da vratat bidejki se unistuvale.A sto vrakale oni???? Nisto
Мене 12 дена ми траеше стимулацијата, вкупно 34 пурегони примив. мислам дека извадија шест ј.к од кои пет се оплодија а три беа со одличен квалитет. На ехо имав осум. И две да се битно е да се добри!