и во систина ги наплаќаат дополнителните еха, како и се друго што не следува од фондот не знам зошто се лутиш што ти наплатиле кога знаеш дека одиш во приватна болница. иначе за инфо и во систина консултациите се бесплатни, ама ехото е 2000 ден за разлика од њуборн 1500. секоја болница си има сопствена политика.барем во њуборн се фини на сета мака, оди систина да видиш како ќе те одбрусат кога ти е најтешко. а не знам дали си се боцкала на гинекологија или брза помош да видиш што е наплаќање 100 ден од секое боцкање..нормално за шприцот и иглата што кошта еден денар.
Девончиња, во листот од фонд јасно пишува што е вклучено, а што не. Се што е повеќе од тоа се плаќа. Мене во систина мн често не ми наплаќале ехо, ми го броеле како контрола, ама не верувам дека тоа е политика на болницата, туку осет на докторот.
Девoјки дa ве прaшaм нештo.Вo Јуни гo прaвев инвитрoтo нa 22ри нaпрaвив бхцг неуспешнo беше и истиoт ден ги прекинaв циклoпрoгинoвaтa и нa 24ти ми дoјде,a инaче имaм редoвен циклус,е сегa си рaчунaм декa aкo ми дoшлo нa 24ти би требaлo дa ми дoјди сегa нa 22ри aмa вчерa не ми дoјде еве денес дo сегa ништo дaли е мoжнo oд хoрмoниве дa ми кaсни,a знaци некoј кaкo зa дoбивaње( нa пример грaди дa ме бoлaт)немaм.
Mene isto ne mi napratuvale za dopolnitelni exo pred punkcija....I Remedika e privatna no doktorot nas ne ni naplakjase a me gleda po 3-4 pati pred punkcija ednas imav i mn jaki bolki isto ne mi naplati a bezplatnite si gi pominav predhodno..Tocno toa e se oset na doktorot i dovolnoto poznavanje i sorabotka...A pr.za inekcija si plati 2700 den.edna inekcija zosto morav da ja kupam od aptekata tamu presmetka pravat pa se podignuva...no toa bese za da ne mi isprskaat j.k i se ke platime i ne bese stvarno zaludna taa inekcija imase efekt mi izvadija 13 j.k od koj 9 se oplodija vo blastocisti od prv den.i na 5 den ET mi napravija
Jas sum ista eve od spontaniot veke 43 ti den mi kasni a se broelo od denot na abortus...a za neuspeshno ivf isto mi kasnese 20 dena...ne se sekiraj opusti se ke si dojde
Moite jk se osetlivi i koga se stavaat vo enzimi za cistenje pukaat.A ako pukaat nema sto da vratat neli? Epa oni "vrakale"samo ne znam sto???
Znaci zatoa jas si plativ nadva pati za edna inekcija po 2700 den da bidat zreli i da ne ispukaat pred vreme toa e znak na nedovilno zalaganje na doktorot vo vasiot slucaj...sekoj si imame pravo na izbor i nemozeme da sudime tuka koj kako sto da sto vikam sekoj koj ke ni go najde careto toj doktor e Gospod za nas vo idnina.Sepak ubavo sto ste napravile promena no ne znaci deka remedika i sistina se losi kliniki...Jas sum vo remedika kaj petanovski i tretoto ivf sega ke go pravam kaj nego zosto bukvalno vlozuva se od sebe da uspeeme dva pati imav biohemiska bremenost i ednas bremenost no do 6 ta nedela i pokraj mn dobra terapija...i veke me znae dobro i ne go menuvam...Sekoj so svoi iskustva normalno...A newborn realno se novi vo ovaa oblast da imaat uspeh ne usporuvam no iskustvo golemo nemaat...Sekoj kako misli taka da si postapuva no kritiki losi mislam deka ne se za forumive zosto ima mnogu zeni sto se vo procedura i citanjeto takvi komentari gi oneraspolozuvaat i razocaruvaat a sepak koga sme vo period posle ET i sl.ne prija psihicki bar na mene taka mi vliaea komentarite i odma somnezot pocnuva da ne kopka
I moite bea zreli no ne smeat da se stavaat vo enzimi za cistenje tuku so laser da se cistat.Znaci ne e do dr. tuku fo cuvstvitelnosta na onvivkata.
A od kade znaes so sto gi cistat? Mislam deka ne si vo pravo za muabetov deka te lazele deka nesto ti vrakaat zasto kaj mene 3 pati nema oploduvanje i mi kazuvaat deka nema sto da transferiraat.
Ova ti go kazuvase Birol ili? I mnogu me interesira kako znaes dali imase nekoj svoj embriolog sto ti kazal dali gi stavale vo enzimi i sl.Birol go ima obuceno timot vo Remedika pred mnogu godini...ti kade pravese predhodni ivf?
Mene nisto ne me cude veke so ogled na toa sto sestra anita koga i da se javev da go prasam nesto dr lazarevski ona non stop me prasuvase dokade sme so vaucerot i zatoa so mm se dvoumime kade ke pravime ivf sega
Za iskustvovo na doktorive vo newborn moram da iskomentiram ne znam birol kolku vreme se zanimava so ovaa problematika ama trajkovski rabotese na klinika 20godini
Dragi feminki moram da ve prasam dali nekoj ima slusnato za tromboembolija pri tretman na ivf, nie se spremavme ama edna poznanicka premnogu me preplasi deka pred nekoja nedela pocinala nekoja od tromboemolija od hormonskata terapija i sega samo so taa psiha sum nemozam da se opustam a samo sto se resivme. treba nekoe dopolnitelno ispituvanje da se napravi ili ve molam dajte mi sovet, za pravo mi rece doktorkata aspirin 100 da pijam ama pak mi e strav mnogu