Nie vo sabotata gi kupivme vo Kustendil 8,92 leva,levot e 30den,ne 33,moze vo nekoj drug grad se poskapi,a se mnogu eftini vo sporedba so femibion i premama.
@caci002 istoto go imam ko Bebaa sto ja stavila slikata Neofolik meta od 400 mg 90 tabletki na neofarm...Jas pijam po dve znaci 800 mg sekoj den.imam heterozigotni mutacii mthfr 677 i a246 no Petlickovski rece da gi pijam preventivno nemalo steta taman ke ima rezerva da mi go obraboti organizmot folnata...
Dali dokumentite vo fond osven licno sto se nosat,treba i maticniot ginekolog elektronski da gi prati. I vtoro treba li mislenje dok.da napise i da se dostavi zaedno so site rezultati. Zasto mojot veli deka ne treba toj nisto da pisuva,samo treba da potpise(a sto da potpise ne mi e jasno)
Еве мила во прилог се обрасците, ги пополнуваш ти, потпишувате двајцата, а образецот бр. 3 (Предлог за БПО) го потпишува матичниот гинеколог. Не мора електронски да праќа ништо
Fala ti. Ke te macam za uste edno prasanje ako znaes,dali so eden neprooden kanal mora da se pravat 4 inseminacii ili moze bez niv da odobrat.
Не знам баш, јас сум со 2 непроодни и одма ми одобруваат Јави се на тие броевите ќе ти кажат, или некоја од форумките ако има такво искуство; мада мислам дека можно е да ти бараат инсеменации
@Valentina888 na moja prijatelka so 1 prooden kanal i so 2 napraveni insiminacii gi pusti dokumentite i i gi vratija so obrazlozenie deka treba da napravi uste 2 insiminacii
Не треба воопшто инсеминации, мене ми дадоа без нив. Кај мене е прооден ама е проширен ампуларнот дел и го сметаат за непрооден. Одиш прво кај матичен за електронско барање да поднесеш, па потоа во фонд. Ти треба само крвна слика со гликемија и седиментација, хив и хепатитис би ц за двајцата, пап, хормони, микробиолошки, 4 д, два спермограми и венчаница . Со среќа @Valentina888 . Прашај се што те интересира
@pandelka imam" lev doktor "koj ne saka da gi pusti dokumentite bez inseminacii(samo neznam zasto do sega molcese barem 2 ke napravev ako ne poveke),i sega mi zakaza za Petok na Gak pa ke vidime sto ke kaze doktorkata tamu. Kaj mene i FSH e pokacen mnogu a imam 42godini lev kanal neprooden edna bremenost za zal zavrsi vo 9 nedela nemase srceva reakcija i celo vreme mislev deka ke pominam bez ins. so ogled na godinite,ama ete ne moze nisto bez nervozi i stresovi. Uste hepatit B i C , Hiv i krvna slika ni istana ama toa e. Vencanica nemame (ne sme vo brak )znaci ke mora i partnerot licno da odi so mene vo fond,taka. A za sreka i te kako ke mi treba
Ако не сте венчани ви треба изјава на нотар за заедничко живеење. Не мора да доаѓа и партнерот во Фонд
Не те разбрав добро, јас имам само еден јајцевод. Ама добро, мислам дека ќе ти го земат во предвид и годините и Фсх. Не прикажувајќи спонтан абортус во документите, мој совет. Смени си го докторот или настојувај повеќе... Не ми текнува што документ требаше ако немаше венчаница, можеби некоја феминка ќе помогне и ќе ти каже