Fala vi zeni moi najhrabri za odvoenoto vreme i soveti. Ke odam vo Petok pa ke ve izvestam sto i kako ponatamu. Ve guskam
Ако не сте во брак треба да одите на нотар и да направите изјава за вонбрачна заедница, ние тоа имавме.Мене со две инсеминации ми одобрија со лош спермограм. Како им текне така прават во Фонд. Направи една и пробај си ја среќата.Ти посакувам среќа
Devojki kazete mi za sledno ivf dali treba da go podnesam izvestajot za spontaniot abortus? Po moe nema potreba zosto mi bese na privatno tranafer so zamrznati...samo ke go pustam izvestajot od vtoroto ivf taka ili i toa ne treba? A hsg moram pak da pustam? Zosto sega imam plus histeroskopija..i dali 4D moze kaj maticniot da si napravam ili ke treba na privatno?
@pile30 ако си имала приватно ивф мора да го поднесеш? мислам дека треба 6 месеци пауза од инф до ивф. а 4д е 4д, било каде направено. само да е 6 месеци старо. ако и матичниот има, може и кај него.
Mislis da ne e postaro od 6 meseci 4d exoto taka kolku sto se sekjavam....Jas i onaka 6 meseci ke napravam od posledniot ET so zamrznati embrioni mislam deka nema vrska zosto jas bez stimulacii idev na priroden ciklus ET mi pravea no spontan abortus imav....da 6 meseci treba od vaucer do drug vaucer za ivf tocno no neznam dali treba da go podesam izvestajot od spontaniot ili ne e bitno ...dali imase vo formularite bremenost,abortus kolku sto kako dami pise nekoja?
Нема извештај за спонтан нема потреба да го поднесуваш само 4 Д,хормони,брисеви и хепатити не постари од 6 месеци,хсг истото и плус ако имаш хистероскопии или лапаро,можеш да доставиш
Жени во мојот град нема пролутекс ампула,само прогестерон,а има разлика во мг.Каде да најдам пролутекс?
Јас го дадов отпусното писмо од предвремното породување. Дадов и ехо извештај, хсг и плус две хистероскопии.
прашај го докторот за дозата.не е исто. и јас не можев да најдам плорутекс(со нив требеше секој ден по една ампула), ама кога му се јавив на др. да му кажам дека најдов само прогестерон депо, мирече ќе се боцкаш на два дена до трансфер. после трансферот се боцкам на 4 дена
Ne e dokazano deka progesteron depo e poefikasen...no sepak @bebaa konsultacija so doktorot ili nekoj sto patuva do Skopje neka ti kupi
Леле па нормално ли е ова?Вчера беше пункцијата во 10 а еве ги уште ги нема да се јават за да кажат се оплодиле ли.
Ми се јавија,трите се оплодиле,трансфер во понеделник.Сега се збунив знам систина не практикуваат толку доцна да вракаат. Ајде нека биде Господ со нас.
Znaci veke nemam sili...pred eden mesec proveriv nemav bakterija a maz mi uste ja ima i voopsto odnosi nemame ni zastiteni nikakvi i jas pred tri dena osekjam promeni vo mokracata pustiv vo prolece i eve pak ja imam i povtorno.Jas vo urina maz mi vo sperma a sme nemale nikakov sekusualen kontakt :'( mi se place veke...Sega da dobijam denovive treba Ya3 gi piev uste edno rozevo apce imam i da se procistam a do togas ke pijam uvin i brusnica,urostim tabletki,caj divo origano pa ke proveram ako togas pak imam ke pijam antibiotik.. Nego dali poznavate ili ste bile kaj nekoj mikrobiolog ili patolog da mi predlozite???