Upat mozes I od maticen doktor na maz ti a mozes I od urolog prioriteten koj trae 7 dena. Inaku I vo kumanovo proveruvaat spermogram I vo bolnica I vo zdravstven dom inaku vo skopje vo drzavna e mnogu podobro I poopsirno proveruvanjeto.
Нормално е тоа.. Видов си пишала трансфер во понеделник. По мене поарно! (Иако мислам дека тоа зависи од тоа како на докторот му одговара).
Па некаде читам позитивни коментари за на петти ден трансфер,некаде дека им биле сомнителни ембрионите па да виделе како ке се одвива.Ајде се е во Божји раце.
Podobro bilo na 5ti den.Blastocisti.Mene poslednio pat mi pravea transfer takq. Za zal neuspesno. Ti ja posakuvam seta sreka
Леле само паничам нешто.Во средата беше пункција,и одма почнав со кринонот,а денес гледам кафено е тоа на бришење што ми тече од него.Знам оти кринонот прави така ама што ајо е штетно за трансфер?Можно е да ми дојде до понеделник и да не дочекам трансфер?И првото ивф така ми течеше трансферот беше на трет ден мислам и не беше успешно А и стомак ме боли како менструални болки.
да по пошта треба да стигне ... ако го нема подолго време мислам дека можеш од кај нив да го земеш ама во секој случај почекај
Ne deka se somniteli tuku zavisno i procesot na delba kako se odviva dali sporo ili brzo i mnogu e podobro da se embrionite vo stadium na blastocisti toa veke e oformen embrion vo nivnite laboratoriski uslovi i samo ke mu treba od 1-5 dena na tebe prvi za da si se vgnezdi i da si se razviva...Jas imav pozitiven test na tri pati so blastocisti i ne se sekiraj...Glavata gore i vo ponedelnik vo meshko kaj mama. I za 2 nedeli visoka beta
Да ти кажам се мислев дали да звонам кај Анита ама си викам да не е нормално оти на упатството за првото ивф читав може да се јави од кринонот капилари да пукаат.Ама сега ме замисли и му пишав маил еве .
Lele nemoj da se sekiras,isto i kaj mene e taka.Odkako ostanav bremena so soprugot ne sme imale odnosi,nego go operiraa od tumor na testis,znaci nikakvi odnosi ne smeeme da imame hahahah.I non stop sum so bakterii,veke ne znam od sto i kako.Non stop sum so nekoi lekovi,i jas si vikam aman veke,covek ne moze da raat se ...... Toa voopsto da ne te sprecuva vo postapkata.Ja imav i pred postapkata,dodeka ti trae pripremata,ke te iscistat od se ne se sekiraj,a i ospermata ja cistat,odbiraat zdravi i podvizni spermatozoidi.Soprugot imase i varikocela,pa ete,so Gospod napred samo,ti ja posekuvam seta sreka na svetot
еве ми врати докторот,да не сум се секирала нормално било тоа. @pile30 Земи си и чај од глуварче,делува многу антибактериски.
Lukot e najdobar antibiotik i caj od brusnica i uvin caj i se se ciste jas pred 3god imav eserihija koli i od togas cuval gospod nemam nisto pred nekoj den imav uzasno cesanje si zemav brusnica jadev i luk i nemam nisto sega lukot e dobar i za plodnata sluz vo matkata da se jade 5 dena pred ocekuvaniot termin za dobivanje menstrualen ciklus uvin caj se pie samo5 dena