Обично ги бараат на 3 ден. Мислам може ова било кој ден, нема референтни вредности по фази! Консултирај се со лекар. Јас со моите 3,3 кренав узбуна. Некој по фирумов имаше пишано идеално било околу 2,5.
Кај мене пишуваше реф вредност 3.5. Не сум доктор, не ме земај здраво за готово. Некој на форумов имаше пишано до 2.5 и од таму ми останало во глава. Овие 2,5 не се референтна вредност туку наводно идеално.
Milicki, vi blagodaram na podrshkata. Ke odam vo petok kaj Dimitrov, pa ke vidam shto ke mi reche... Do togas ne podnesuvam vo fond Trpenie - spasenie
mdb visoko ti e tsh dosta ne e ubavo ne samo za invitro tuku i taka..proveri go da ne e greska. inaku za invitro tsh treba da e do 2. pobaraj niz internet segde pisuva a i doktorive baraat taka. ama bez gajle so eutiroks ke se sredi
Devojki, znae nekoj kolku treba da e slab spermogramot za da te oslobodat of inseminacii pred IVF? Mm vo juni imase samo 1,6 milioni , i swlega koga sobravme dok za vo fond, vtoriot spermogram od pred nekoj den pokaza 9 milioni... Sega da ne ne teraat i inseminacii da imame praveno? Inaku dg. mu e oligoastenozoospermija ????
Нека ме поправи некоја девојка доколку грешам, мислам дека дијагнозата се однесува на ограничениот број и подвижноста на сперматозоидите, а како нормална вредност се зема 20 милиони. 9 е веќе драстично подобрување во однос на 1.6, но сеуште под границата. Колку од овие 9 милиони беа подвижни, т.с слабо подвижни, прогресивно подвижни или неподвижни? Можеби и тоа би влијаело на конечната одлука. Ваквите случаеви ми се мене ептен индивидуелни. Има ли некоја инфо линија или контакт каде би можела директно од прва рака да се информираш. Ти посакувам позитивен одговор мила и што побргу да се изѕрадуваш со убава вест.
Имаат служба во фондот достапна на телефон. Слушам многу пофалби за нив - многу биле фини и се објаснувале.
Ke go pobaram brojot i ke se javam da prasam. Blagodaram na sovetot, inaku da, mn se izraduvavme na golemoto podobruvanje za samo 5 meseci, niako iskreno vo pocetokot ne veruvavme deka e ova mozno, no svesni sme deka seuste sme pod granicata. Koga bea 1,6 milioni nemase podvizni. Sega se 20% brzi, 20 spori mislam... Go nemam pred mene rezultatov, na rabota sum... Ke se javam sepak vo fondot. Blagodaram za ubavite zelbi. I vam neka vi se ostvari se sto si posakuvate
даваат еутирокс и се пие и за време на постапката и после тоа , и тоа го имаат давано на жени со тсх 3 да кажеме, а тебе ти е веќе над границата што воопшто нее добро, не само за успешноста на постапката туку и за плодот. Инаку Лазаревски и Поповиќ од Систина бараат ТСХ да е под 2 за инвитро, за останатите не знам
Mene Lazarevski ne mi kaza nisto za toa koga mi gi gledase hormonite. Jas mu potencirav deka toa najmnogu me plasi. Rece ne e nisto strasno generalno iskomentira deka se se regulira prilicno ednostavno..
sakam da raskazam nesto i jas od moeto iskustvo,vi imav pisano deka pravime inseminacii,eve sega vo dekemvri ja cekame 4ta i se podgotvuvame za invitro zdravje boze,pred nekoj den na tv, vo emisijata kaj baba rada gosti bea antonije i blaga od stojakovo, luge pocnaa da se javuvaat da baraat pomos od niv zosto nivnite sinovi,kerki,snai-konkretno nemale otkrien medicinski problem ,no ete za zal nemale bremenost,i samo tie im kazaa deka ke ostavat kontakt vo kanal 5 kako da gi najdat,za da im go dadat lekot,jas so soprugot utredenta vednas im se javivme da prasame za lekot(proizveden samo od pcelini proizvodi) tocno ne kazuvat sto i kakov sostav ima.Znaci lekot cini 8000den i nie go kupivme-spored mnogu napateni luge- site postignale bremenost samo so edna terapija, teglata e pola kilogram i se jade po 1lazica vo usta na gladno sekoe sabajle,stom zavrsi menstruacijata,go jadat i mazot i zenata.Covek ima problemi pa znae od sto i kako da se leci,nie medicinski sme i dvajcata vo red a bremenost nema 2 godini.Eve tolku e ,na tolku frleni pari resivme da si ja probame SREKATA i so ovoj lek
Најдоброто од пчели е матичен млеч.. добро е и за квалигет на ј. Клетките и за сперматозоидите. Просурфај на интернет. Јас природен магичен млеч купувам за 800денари и го јадам секое сабајле,едно лажиче. Исто.и сопругот. Воопшто не ми се допаѓаат вакви ликови кои профитираат на туѓата несреќа. Што и да е од мед, не може да е 8000 мкд. Јас сепак се држам до науката. Ете таква сум.
Оф, леле. А, јас со мојто 5.5 што да правам? А супер се чувствувам, немам никакви проблеми, таман собрав сѐ што ми треба за во фонд, сега ова најде да ми игра инат... е стварно значи кога нешто тргне наопаку, напаку си врви. А има ли шанси да е тоа поврзано со тоа што правев лапароскопијаи хистероскопија пред 23 дена? Може ли анестезијата да има влијане врз TSH, или пак cycloprogynova? Тоа пиев до вчера.... Едвај чекам да дојде петок, тогаш сум кај Димитров на консултации. Аххх