Немој да брзаш, тоа што треба да биде ќе биде, јас така брзав и се нешто испаѓаше се нешто ме попречуваше кога ќе дојде денот ќе биде. Направи си ги инсеминациите на Гак не фрлај за џабе пари чувај ги ќе ти требаат за терапии, на маж ти давај му витамини до инвитрото мојот пиеше мака капсули, Q10 и Б комплекс, со тоа ќе се подобри морфологијата (ние од 4%стигнавме на 40%).Ти земи си Прегназон комплит да ги пиеш бар 2 месеци пред инвитро и по една банана на гладно, јас јадев и мед со семки и чаеви за подобро функционирање на јајниците. Инвитрото го правев кај Татјана во њу борн и сум задоволна, успешно беше, сега сум скоро 8 ма недела. Мисли само позитивно и смирено, ќе биде кога Господ ќе сака...
плави картончиња повеќе не постојат.ќе треба здравствена картичка од сопругот ако си преку него упут од матичен гинеколог и оригинал одговорот од фондот-ваучерот. за другите документи имај си копија од сите што си ги поднела во фондот, во секоја клиника е различно.покрај медицинските документи треба и копија од венчаница и личните карти од двете страни. со лесно и со среќа
Nas ni odobrija vauceri dva do sega so istata dijagnoza ja ima i maz mi i nitu edna inseminacija ne mi baraa ne mi e jasno zasto koga nema nikakov efekt...od prva ni gi odobrija...stvarno veke pocnaa i tamu da zafrkavaat...nisto isteraj gi na gak na sledni dva ciklusi radi reda i pustiim gi da ne ti zastarat hormoni,spermogrami,virusni markeri,vaginalni brisevi...
Не застаруваат,кога еднаш ги пуштиш во фонд и да ти одобрат после 6 месеци а во тоа време пример поминал рокот од брисеви не ти бараат нови,нови ќе ти бараат во клиниката каде што ќе правиш
Odete napravete gi tie inseminacii na gak podobro ke vi e odosto zalbi neznam sto i na nas ni pobaraa dve inseminacii plus si gi napravivme na gak iako togas dr trajkovski i dr sapunov ni dadea preporaka za ivf sepak ni pobaraa inseminacii
Можно е веке да се вратени. Мислам дека од почетокот на Јули имаше една членка, имаше инсеминација, а потоа сите отидоа на одмор. Најдобро е да се праша, ама со среќа. Еве @Anetaoh ти има пратено број. Среќно
Nemaat termini na gak sigurno se na odmor jas proveruvam sega cesto na moj termin oti treba da zakazam kaj dr trajanova
malku mi e cudno.so dijagnoza oligazostenozoospemija kaj maz mi kaj dr Vlatko ni vika deka dobar e spermogramot i nisto ne receda pie maz mi.Inaku sega sme vo podgotovka za inf i posle 15 avgust treba da pocnam so superfaktr.inacu sum so dve neuspesni invitra vo sistina kaj lazarevski i sega kaj Vlatko Trajkovski vo New born.Dali treba da go podobruvame spermogramot ili da go slusame dr.
И нас исто не ни препиша ништо, ама ние самоиницијативно цинк, селен , е, фолна, јаткасти плодови, исхрана. Секако да земете
Сопругот пие омега 3, фолна, б-комплекс и ц-витамин секој ден. Во каква форма е најдобро да зима е, селен и цинк има некој капсули, апчиња...?
Јас незнам што да мислам,осми ден од трансфер заедно со денот на трасфер,сабајле на секојдневната кафено црвена лочка .Менструални болки напати ми се јавуваат уште од прв ден.Се јавив кај Анита ми рече неморало ништо да значи да не се секирам,ама сепак ми е мисла.Не крварам,на бришење чисто е,ама еве пак на улошката жолтеникаво бледо кафено. Тие со успешно ивф имавте вака?