Nas ni prviot ni vtoriot pat ne ni dadoa lekarstvaza mm rekoa deka brojnosta e dovolna za drugoto tie ke se pogrizat
Jas 12 i 13 den imav cel den bolki za dobivanje duri i kafeavo na gakite pa mislev ne e uspesno i si staviv vloska plus se iznaplakav.testot bese pozitiven.lezi izdrzi uste dva dena mozis da naprajs beta ke pokazit.nekogas i vitamin c ako pies apce moze da predizvika krvaenje.
И нас не ни препиша ништо тоа значи дијагнозата е таман за инвитро ама мм земаше не е на одмет за да имате повеќе шанси за оплодување кај нас од 8 јајце клетки , 6 се оплодија да беше уште подобар ќе имавме плус две за замрзнување... Незнам дали ме разбра?
Дали со резултат од два непроодни канали и со две инсмеинации можат да ми одобрат ин витро преку фондот? На сликата што ми ја дадоа убаво се гледа дека едниот е прооден, а на отпусната листа пишува вака :По паликација на контраст кавум утери се исполни во целост без дефекти во полнење со присутен субсептум. Обете туби се прикажаа во целост, грацилни. Десната ампуларно салпингитично изменета. Билл не се прати слободно излевање на контраст во абд празнина, обете туби атретични Цервикс РТГ бо. По консултација со една докторка ми рече дека со ова ќе ми одобрат ин витро, мене ми е да не ме тераат да одам на ластероскопија. Инаку да напоменам дека бев на хистероскопија пред да одам на хсг.
Мислам дека ќе ти дадат без проблем. Јас сум со еден прооден ама проширен ампуларен дел и ми дадоа без инсеминации... среќно
ти благодарам како мене што ме бодреа феминките а искрено многу ми значи,бидејќи жени што си останале природно бремени абер немаат низ што поминуваме, така и јас да те бодрам малку, болките може да се убав знак.јас за првото ифв немав ни болки ама не беше ни успешно.второво уште од почетокот незнам кој ден имав болки. да даде Господ за брзо да не израдуваш сите.
Таму ми пишува така, а на снимката се гледа дека десниот е прооден. И секаде каде што бев ја гледаа снимката
Си правела хистероскопија пред хсг , а не е остранет септумот. Мој совет да одиш на уште неколку мислења да ја видат снимката. Септумот ќе ти направи проблем понатака.
Da ti blagodaram mnogu. I cajot go piese bez preporaka na lekar i pokraj toa sto nemas nikakvi problemi so jajnicite.
Дали инсеминациите мора да бидат преку еден месец, или може и преку два, за да ти одобрат преку фондот. Овој месец да го прескокнам да одам септември ?