Е добро де ништо страшно се регулира со лекарства, не се нервирај. Мој совет прво намали го па потоа аплицирај да не им текне да ти побараат дополнително испитување и безпотребно да те стресираат. Со среќа!
Mene tsh mi e 4.8 Treba uste ednash da proveram ako e pomalku od taa vrednos ke go pratam zaedno so ostanatite, e ako e isto 4.8 neznam sto bi bilo .
Jas utre ke vrtam vo FZO, ke prasam, pa ke ti kazam sto ke mi recat... I edna pomos mi treba od vas devojki - prasanjevo se odnesuva do site koi ne se oslobodeni od indeminacii: Devojki kakov vi bese spermigramot, a ne ve oslobodija od inseminacii za vaucher? :/
Kako bi me mrzelo, koga ovde vas ve zamram kako nekoja budala... da znaev deka ima takvi informacii, ne bi ve matkala vas da mi pisuvate tuka. Vednash baram. Fala, pozdrav
Nesto najdov, citav, ama ne e bas precizno objasneto. Ako ne ti e tesko, moze da mi pratis link. Ke ti bidam blagodarna. Ubav den imaj
Апсолутни медицински индикации: 1.Перзистентна обструкција на тубите, било проксимална или дистална и после реконструктивна хирургија на тубите. 2.Тешко заболување на тубите кое не е можно да се реши со реконструктивна хирургија. 3.Две или повеќе претходни ектопични бремености. 4.Тешка или проширена ендометриоза која не реагирала на хируршкиот третман. 5.Утврден машки фактор на неплодност, со број на подвижни сперматозоиди и по припрема помал од милион. 6.Тешко нарушување на машкиот фактор, со помалку од 4% сперматозоиди со нормална морфологија. Еве го линкот до целата презентација. http://www.fzo.org.mk/WBStorage/Files/Rabotilnica_za_maticni_ginekolozi.ppt
Zdravo Jas sum nova na forumov i pozdrav do site clenovi. Bi te zamolila da mi go kazes brojot od Antonije i Blaga od Stojakovo, i dali lekot go isporacuvaat po posta ili mora da se odi kaj niv da se kupi?
Не знам каков лек е тоа, затоа сакам да се јавам и да прашам, а ако мислиш на матичен млеч, имаме пробано и со тоа ама ништо не ни помогна, и тоа чинеше 2000 ден. по една доза.
Не сакам да правам антиреклама кај нас се е во ред со двајцата а чекаме бебе скоро 5 години,го земаме лекот и немаше никаков ефект.Дај боже кај сите да ви успее и да има бременост.Ако е лек нели природен со тревки и мед цената е ненормална за наши услови...некој се богате на туга болка.тоа е моето искуство несакам да ме разберете грешно позззз
Kukla21 fala dusho. Inaku se javiv vo fond, da prasam dali TSH ke mi preci za vaucherot. Mi rekoa deka se e individualno i mi sovetuvaa eho na zlezdata,a, pa zemav upat od maticen i sabajle ke odam kaj internist. Ke vidime sto ke mi kaze toj...
nie 2 godini sme bez bremenost, site naodi i rezultati se ok,ama bas se e ok, a nie stignavme do invitro,a doktorot ke ni napisel deka od nepoznati pricini nemame postignato bremenost,po negovite pretpostavki e deka jajcnicite,nemale dovolno mok da go usisat semeto,ama seto toa se gledalo jasno koga se pravi invitro, a za lekot od stojakovo ,ne kazuvat sto tocno ima(maticen mlec,polen,propolis,med, plus drugi dodatoci koi ne go kazuvaat receptot), i jas i mazot mi ne sme ministri,ne zemame kojnae kolkava plata ama makata i zelbata e golema edna plata otide-no nadezda posledna umira.(nie go zemavme lekot od kaj niv,neznam po posta dali go prakat, eve vi gi broevite 034/235-383 i 075/754-604
Не велам да не се проба се - јас би пробала. Ама не поддржувам лица кои во "духот на помош" се збогатуваат. Какви и да се работите што се ставаат од пчели, тоа не може да коста 8000 мкд. Тоа ми е мубетот.
Mденков од срце ти посакувам да си ги видиш двете цтрки и на сите што чекаат,исто и кај нас се е во ред лекот го земав пред 1 година и јас слушав многу позитивни коментари а маката ке те натера се да пробаш.После тоа правевме 3 инсеминации неуспешни(јас со 3-4 водечки фолекули а спермограмот на мм последен пат беше 72 милиони) и ако верувате веке незнам што да правам.
znaci kaj tebe nemalo uspeh so lekot, e sega me interesira bidejki na nego pisuva po zavrsuvanje na menstruacijata da pocnat mazot i zenata da go zemaat po 1 lazicka nautro,dali ti togas pravese inseminacii, jas cekam za 10dena da mi dojde menzisot a plus i treba so toa da odam na poslednata 4ta inseminacija,pa me interesira dali ti pred toa go imas konsumirano lekot,mojot soprug nisto ne go prasal dedoto za detali,pa planiram da zvonam za da mi rasjasnat,dali moze da mi nasteti tepatijata za inseminacijata sto ke ja primam
од лекот јадевмае април или мај оваа година а првата инсеминација во септември ми беше,да го консумиравме пред инсеминациите.Почнав да јадам кога ми дојди мензисот и помина еден месец и пак ми дојди а имав уште малку во теглата и се јаваив да прашам дали мозе да јадам за време на циклус...ми рече да јадам тоа е природно и нема ништо штетно поззз мденков ајде и инсеминација и лекот нека се појават 2 црти мисли на добро,не сакав да те наполнам со негативни мисли само си го кажав моето искоуство.
Мене не ми е јасно како може да не кажуваат што содржи продуктот? Еве јас на пример, сум алергична на полен, и ако незнам дека има полен во препаратот, јас би си направила само полошо со конзумирањето на истиот... немора да кажат точно по колкав процент од што има, ама би требало да се наведе што содржи истиот... Баш чудно. Инаку, дај Боже на сите да ви помогне и да ви ја исполни желбата која ја имате