Како може на 36 да е касно, немој така да размислуваш. Јас на 37 си викав имам време. Колку неупешни имаш? Околу 5500 ги коштало плус сместување и лет. Нив Ивановски ги поврза а др. бил романец.
Sega imam 36 god dve neuspesni vo sistina kaj lazarevski sega se spremam vo new born kaj trajkovski ako ne biva nisto odam vo praga. problem oligastenozoospermija kaj soprugot sega cekam rezultati od imunologija za mene prethodno napraviv na transfuziologija imam malku pokaceni trombociti. Nisto ne kazuvaat hsg ok .I taka sasmo nervozi.Da znam deka vo ceska ke uspeam ne mi e problem i 10000 da dadam
Za vozrasta i plodnosta ne moze generalno da se kazuva, se e individualno i mladi moze da imaat slaba rezerva, a ima i postari sto se vo top forma. Samo Gospod da saka da dade decinja na site i da se resat nasite problemite.
И јас кај Трајковски правев на 37 и успешно беше, со олигоастенотератозоо спермија. Јас имам мутација хомозиготна на МТХФР ама за тоа со клекснни секој ден, може и до крај и тоа се средува. Никој неможе да гарантира никаде. Пробајте во њу борн се надевам да успеете.
Lele sega mi dade nadez daj boze i jas da uspejam.A МxФp kade ispituvase . Sega se zbuniv neznam jas dali go imam toa ispitano. i mene mi rece trajkovski da go dobieme rezultatot od imunologija ili aspirin ili kleksan ke vidi dali treba. .Leeele mi se potkrena moralot..
Немој така да размислуваш, мајка ми роди на 36, а нејзина другарка на 43. Тетка ми се породи пред 3 месеци, на 39 години. Не е касно, не е! Погрешен човек сум цитирала, се однесува на @fuki
A jas se plasam so moite uste malku 32 god dali ke mozam da ostanam pak bremena a ona 43 ostanala bremena
Циклопрогинова пиев и јас. А потврда за мутацијата имав и од Имунологија и од трансфузиолофија. Јас сабајле пијам аспирин вечер со клексан се боцкам. Во четврти месец ке одам пак на трансфузиолог па ке видам што понатаму.И јас незнаев што испитувам затоа имам за истиот ген од две места. Им кажав на докторите за што ми треба и они се запишуваа што да испитам и така некои анализи ми се поклопија.
Нема правила. Бабами на 46 го родила последното дете. Јас од 27 пробувам и стигнав до ивф.Преоптоварени сме со информации, овие анализи, оние анализи, вака треба, онака треба.Сите ке успеат треба трпение и смиреност денес барем има нови методи. Само ако се откажеш нема да успееш. Џабе збориме кој на која возраст, битно е дека и жени после 40 успеваат, затоа нема откажување
I moeto prvo ivf bese na 28 god vtoroto na 29 treto sega na 32 ke bide i bea uspesni invitrata ama bremenostite ne
Колку што се сеќавам ти ги имаше направено сите анализи и правеше и хистероскопија и ти одстранија септум? Ако тоа било причина за неуспешноста сега имаш шанса за успех, плус позитивно е што осрануваш бремена. Може е добро и природно да пробате. Ви посакувам успех.
Na imunologija uste genetskite mi ostanaa da gi napravam i torch i rez narednata nedela ke go zemam od mr na hipofizata snimanjeto pomina vo najdobar red bez problem da i doktorite toa mi go kazaa stom ostanuvam bremena pak ke ostanam bremena
Жени а градиве после ивф кога ви иде менстр. одма ли ви спласнуваат?Мене втор ден убаво ми тече крв а градиве уште ми се потечени и тврди болни.Денес кај Лазаревски бевме на разговор,му кажав,вика ами треба да ти спласнат.А зошто не ми се спласнати не ми кажа.
Da ti kazam koleska moja so forma na matka kako s bukvata rodi dve deca i toa aber nemase se prirodno.otposle nekoj doktor videl ama nejze nisto ne i znacese si ima dve deca.
A i mojata sestra so neredovni ciklusi rodi dve deca bez nikakov problem ostana bremena i rodi ciklusite i doagaat na dva tri meseci i za nepolni tri god rodi dve deca
Tie doktori sto se za sterilitet na gak pustija termini za sept jas zakazav za 15sept kaj dr trajanova