Dobto be zenski ima li nekoja so policisticni jajnici sto ostanala bremena prirodno ili in vitro site sto ve cistam so maski faktor se poveketo a so zenski ne procitav ni edna edno neuspesno in vitro I sega mi dadoa ciklo proginova 6 meseci da primam pa kao moze I prirodno da sim ostanele eve denes prvata sansa zavrsi dobiv k e vidime za ponataka
Ima kako nema so pcos ostanati bremeni i po priroden pat i so ivf samo neznam zasto ti dadele cikloproginova na niv obicno im davaat metformin no doktorite najarno go znaat tvojot slucaj
Еве и јас. ПЦО и плус машки фактор. Како се деси не знам. Се спремавме за прва инсеминација. 2-3 месеци претходно како подготовка пиев мака капсули и спирулина. Месецот кога останав бремена ништо, ни мака, ни спирулина ни ништо. Крш цел месец, а згорана се и антибиотици пиев оти правев ХСГ. И цигари пропушив Можам само да кажам дека во тој месец ни еднаш не се налутив со мм, многу повеќе се смеев и пољубезна бев со луѓето од обично Надеж за бебе од 1 до 10 и кај двајцата беше 1, ама.....
Pijam I metformin ama deka ne dobivam redovno I zatoa mi dade cikloproginova trajkovski od new born da pijam I vika ima golemi sansi za prirodno pa da se nadevame ako ne od noemvri idam na vtoro in vitro zdravje
posle neuzpesno ivf dali odite na pregled kaj doktorot sto vi go pravel.jas imav neuspesno pred eden mesec i nemam pojdeno kaj doktorkata
Jas i se javiv na sestrata vo Plodnost posto tamu go pravevme invitroto i ni rece da odmorime 2-3 meseci i da se cueme pak Avgust,Septemvri ama jas ne sum zadovolna od Tase i planiram zdravje za naredno da odam vo Newborn.Imase mnogu clenki vo grupava sto mi vikaa da ne odam tamu ama jas resiv za tamu i ete ne bidna za zal.Ama so novi sili do novi pobedi.
Isto i kaj mene bese izvadi 2 j.k. ednata ne se razvivala dobro a drugata se oplodi i embriologot mi rece deka e mnogu dobar embrionot 6-8 kletocen bil taka trebalo ama ete ne bidna neznam zs.
jas pak bev vo sistina i sega si mislev nareden pat da odam kaj Tase ama se premisluvam i ne znam sto da pravam
Ic ne odi tamu vo plodnost begaj beter se od sistina jas bev i tamu i tamu sistina se pa podobri od niv i posto dr lazarevski kaj mene postigna bremenost ne go menuvam sega zasega sestra anita ic nemozam da ja trpam ama doktorot e ok
Добро утро, и јас да пријавам прво неуспешно IVF. Денес ми е 15ти ден од вадење, и два теста направив двата се кристално негативни. за разлика од останатите како што ве читав, јас после вадење имав менстуални болки, и имав малку крв. По ембрио трансфер имав менстуални болки 5-6 ден. Сега бев стабилизирана. Само на моменти, пример наутро или кога ми се јаде, ми се оди по wc чуствував поголеми менстуални болки. Ми се зголеми секретот на бело прање, ама само неколку пати пообилно. Сега бев сосема нормално. Само градите не можам да го допрам. Плус внатрешно ми горат. Ама ете, со моите симптоми, без никаква крв по ембриотрансфер, пак е негативно. Не ми пишувајте дека ви е жал, бидејќи некако ни јас не се чуствувам тажно. Дури не ми се ни плаче Се чуствувам многу нормално. 4 неуспешни инсеминации, 1 неуспешно IVF. Не можам да се жалам и да плачам, пошто ќе ми треба енерегија за долгиот пат... Останете со добро, се надевам некој позитивен резултат да го засени мојот пост уште денес.
Како 15 ти ден од вадење? од пункција или од трансфер? тест се прави преку крв 14 дена после трансфер,а не после вадење како што имаш пишано,симптомите за добивање и бременост се исти,баш тие ги имав и јас ...направи тест преку крв точно ќе покаже...Среќно
така ми рекоа, на 15ти ден од пункција да направам домашен тест. тоа е истиот денот кога се оплодиле. (15 дена од кога постои оплоден ембрионот мора веке да биде залепен на матката и организмот да започне со создавање на хормон). Линијата на домашниот тест требала да биде бледа, да покаже дека има нешто. Да @Anetaoh ќе направам понеделник преку крв. @meckicka земав два различни тестови. Ама ќе видам и преку крв. + додатно. Јас пред една недела избрунив. Цел труп ми се исфрли со брун. Ова ми се случи лани, веднаш по лапоскопијата и сега пак. Лани ми рекоа од алергија - парфем и сега не ни бев на доктор. Не знам дали некој му се има случено ова? Претпоставувам пат на имунитет... се мислам да не е од циклопрогиновата. Оваа е втор пат да ја пијам и да ми се случи истото.
Пријателка со полицистични јајници без никаков проблем си има две деца.Од дете знае за тоа,оти не идело редовно.Ама ете за забременување немаше проблем.Не ни беше на др за такво нешто
Ne se naslonuvaj mnogu na domasnite testovi, mojot so bleda crta bese na 14 den od transfer. A plus nemas dobieno, toa uste poveke me asocira na pozitivna beta. Plus gradi uste te bolat.... Za najsigurno ke si proveris preku krv.