Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

189 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

300 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

264 глас(а)
    16,0%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Се согласувам комплетно со ова. Мислам дека мора да има декларација секој производ со кој се тргува. Сеедно инда има не ја оправдувам заработувачката на туѓа мака.

На mdb му/ѝ се допаѓа ова.
  2. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    и јас сум една од оние кои го купи лекот, но без успех, поточно не јас, туку ми го купија роднини, на поклон, затоа што чуле дека помага... кај нас беше се во ред, и јајници, и хсг, и спермограм, а сепак имавме 4 неуспешни инсеминации и се спремав за инвитро, и земав од лекот еден месец, по добиванјето, тоа е мед, матичен млеч и некои тревки, има чуден вкус и се јаде по 1 лажица наутро, после тоа 2 часа да си гладна. И јас за еден месец повторно си добив,роднините се јавија кај лугето да кажат дека нема резултат, им рекле ако нема резултат од една тегла да земат уште една, ама ние не им дозволивме, си собравме документи за инвитро и сега сум бремена со близнаци, 4 месец, проблемот бил што ми бил извиткан проодот на влезот на матката, па затоа не можела спермата да влезе...со инвитро се успеа, така да кој може да си дозволи нека проба и со природни лекови, но да не ги изостави и медицинските прегледи

3. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    jas od 14ti dekemvri zdravje ke pocnam paralelno i so lekot i so terapijata za inseminacija i samata procedura ovoj mesec,zdravje i so novi sili se nadevame na uspeh,kako i da e krajot na makite nasi se blizi,sekako januari ke podnesuvame dokumentite i za invitro,pa konecno se nadevame na tie 2 tolku posakuvani crtki,pozz do vas feminki pa ke pisam nabrgu

4. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    volsebna so lesno neka ti e bremenosta,eme i jas sega pisav podolu post da ne se povtoruvam ke procitas,nie sekako odime za 1 nedela na inseminacija i plus lekot ke go zemame ,pa ako ne uspee,dokumentite gi spremame ovoj mesec za invitroto za pravo da podnese vo januari da ne gubeme vreme,pa mislam deka ima i za nas gospod barem so invitroto deka ke uspeeme

На volsebna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    со среќа, не губете надеж

6. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Девојки здраво :)
    Една убава вест ми го разубави денов. Бев денска по резултатите од TSH и сега е 2,66. Намален е, а можеби и не ни биле точни резултатите од 5,5. Немојте да верувате на сѐ од прва и скогаш проверувајте си и на дрго место. Еве сега, јас на пример ќе си поднесам документи во ФЗО и ќе чекам да видам каков одговор ќе ми дадат за ваучерот, а да не проверив по втор пат, ќе требаше да се нервирам зашто би ме одбиле за ваучер со толку висок TSH.. Се надевам дека сега ќе ми го одобрат. Држете ми среќа :*

На kukla21 и danichap им се допаѓа ова.
  7. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    mdb dajk boze da ti odobrat jas denes so netrpeni cekam da mi se javat da mi kazat dali mi e odobreno inaku vcera se sobrale da go razgledat slucajot a denes ke mi javat telefonski dali mi e odobrenon se nadevam deka ke mi kazat pozitiven odgovor

8. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Ti posakuvam sreca, ke stiskam palchinja za tebe :*

9. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    mdb uste sabajle denot mi go rasipaaa od fondot mi rekoa deka sum odbiena mi baraat 4d eho so ultrazvuk i pismen izvestaj ili hsg takvo nesto i zdravje petok ke odam da napravam 4 d exo kolku pari e toa moze li da mi pisete i dali samo toa da go dostavam do fondot ili paq site dokumenti a papata test mi e praven 15.07.2014 dali ke mi barat pak da ispitam i pak ppapa

10. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Ako ti bil ureden pap testot nema da treba drug. A jas ne pravev 4d eho zasto mene mi pravea i HSG i HCG i LPCG, tak da mislam deka nema potreba od 4d... Neznam kolku e cenata na 4d, a HSG ti e 700 den. na GAK...

11. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    Devojki dali vo dokumentire za invitro vi baraa test na hemostaza,jas denes gi zemav rezultatite,no kaj ginekologot ke odam narednata nedela dali znae nekoj da kaze kakov i mojot rezultati

Прикачени фајлови:

12. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    За резултатот ќе ти каже гинекологот ;) а хемостаза не бараат во документи за ин витро, колку што се сеќавам треба општа крвна слика, гликемија и седиментација :) А инаку .... кога поднесуваш документи? За прво или второ дете? :*

13. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    vo januari ke podnese za 1 vo dete

На Maarina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    imam uste edno prasanje do vas feminki- dali nekoj gi pravel testovite za hormonski status privatno i kolku cinat, tuka vo stip vo bolnicata gi nemat reagencite skoro 1 godina,a samo taka e preku maticen ili edinstveno vo sk so uput da odam ,zatoa prasuvam kolku se na privatno ili so upit

15. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Кај нас во Бт кога правев испитувања имаше реагенси за сите, па така не платив многу, инаку на приватно во Плодност еден хормон е 600ден помножи по 5 добиваш 3000 ден за хормонски статус. Прашај таму кај вас кај Органџиски дали прават такви испитувања и колку чини, ако ти е многу тркни до Ск

16. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Во систина на приватно е еден хормон 730 мислам,околу седумсто и нешто беше.Во државна во ск трипати имам проверено и за сите хормони на трет ден од циклус платив триста и нешто.Ама овој пат викам ај на приватно да си проверам да не не се точни резултатите оти стално беа во ред а ние пет год без успех за бебе,за десетина хормони на трет ден плативме скоро деветилјади.И пак беа ок.

17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Site hormoni imaat razlicna cena. Ne site se 730mkd. Komplet 6te osnovni hormoni vo avicena se 4600. Videte na nivnata web strana imaat cenovnik zakaceno. Jas tolku plativ na privatno.

18. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Devojki, koga podnesuvavte dokumenti so fond za vaucher, pod tochka 1, opis na steriliteyot, sto piSavte? AJas nemam nisto pisano, treba ili? Planuram btw, utre da podneaam, pa zatoa ve prasuvam....

19. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Колку што се сеќавам не напишав ништо, кога ја прашав службеничката што да напишам ми рече нека стои празно ништо не пиши само име, презиме, мат број и потписи најдолу .... ако се работи за истиот документ?

20. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    jas denes dostaviv 4d eho pa sega se nadevam ke mi odobrat