Vo newborn pravev skrecing mislam deka 12.000 go plativ na 21 den od ciklus.so celosna anestezija samo posle stomakot mi bese boduen edna nedela.mi preporaca edna feminka na koja i sum premnogu blagodarna pa eve dade Gospod imame vtoro uspesno ifv vo newborn.inace imame maski faktor.pvoto ivf mi bese neuspesno vo sistina.
I jas pravev skrecing i imam uspesno ivf i go pravev vo sistina bez anestezija se izdrzuva nisto ne e strasno a za pari ne znam kolku bese zasto i drugi ispituvanja imavme kaj Mitko Ivanovski go pravev pozz
ti blagodara Miami 1 za odgovorot .I kaj nas e maski faktor a se spremam sega za treto invitro vo newborn posle dve neuspesni vo sistina kaj lazarevski. Da si ziva i zdrava na brziot odgovor . Cekam rezultati od imonologija za trombofilija pa zdravje odime ponatamu.
Предлагам да се внимава при пренесување на информации на форумот, т.е. да не се пренесуваат непроверени информации или полувистини. Темата Вештачко оплодување и онака е осетлива и стресна, па уште дезинформации фалат.. @meckicka сигурна си дека тогаш се враќа докторот?
Nema problem site sme zaedno vo makava.ako mozam da pomognam vo sekoe vreme.srekno i cekame visoka beta.kiss
Devojki hipofizata na magnetnata rezonanca se pokaza oti e uredna prethodno se sirese sega e vo red blagodarenie na endokrinologot dr iskra sega imam uredna hipofiza piev i seuste pijam bromergon i se sredi
Veke treta nedela tamu sobiraat poveke pa gi obrabotuvaat.Za pari ne se sekavam ne e nesto strasno cim ne sum zapamtila.
Zdravo na site! Nova sum na forumov inaku ve sledam nekoe vreme. Vekje imame napraveno 2 in vitra i dvete neuspesni. Nasata dijagnoza e oligoastenoteratozoospermija. Ve molam site koi ja imate ovaa dijagnoza ako moze da gi napisete vrednostite na spermogramot i dali doktorite vi kazale koja e pricinata za vakviot spermogram? Dali ste imale podobruvanje so nekoi medikamenti ili ne daj boze vlosuvanje na istiot?
Sega bi sakala i da ja pojasnam nashata dijagnoza: Znaci se raboti za izrazena oligoatenoteratozoospermija i apsolutna indikacija za ivf bidejkji vkupniot broj na spermatozoidi vo ejakulat iznesuva 1 milion, a po obrabotka samo 100 000. Kaj soprugot pred 2 godini e najdena varikocela megjutoa i ginekologot i urologot ne sovetuvaa deka nema potreba od operacija na varikocelata bidejkji toj imashe togash 37 godini (sega 39) i deka vekje bilo docna za operiranje, stetata vekje bila napravena i oni ne ocekuvale koj znae kolkavo podobruvanje na spermogramot. Taka sto ne ja napravivme operacijata. Od togas imavme napraveno 2 in vitra, ednoto zavrsi so biohemiska bremenost a drugoto so negativen test. Inaku in vitrata gi pravevme vo Sitina kaj Lazarevski. Sega koga sobiravme dokumenti za tretoto ivf, maticniot ginekolog mi rece obavezno da se operira varikocelata nezavisno kolku godini ima mazot, bidejkji spermogramot kje stanuva se polos i polos. No ovaa informacija ne ni ja kazaa nitu Lazarevski nitu urologot Mickovski od Sistina, ne ni kazaa deka moze da ima vlosuvanje tuku samo ni rekoa ne se ocekuva koj znae kolkavo podobruvanje. Ve molam za pomos i info site koi ja imate dijagnozava, sto ve sovetuvaa vas? Izvinete mnogu na dolgiov post.