Закажете консултација во Њу борн.. Скоро сите (колку што пратам) со проблеми со спермограмот веќе се бремени
Lele daj boze da e taka .A sto e posebno tamu.Moze embriologot.Kaj nas sperogramot e oligoastenoozoospermija 36 god soprugot i sosema malku pokaceni trombociti kaj mene.sega cekam rezultati uste od imunologija a se ostanato e ok. vonewborn sme kaj Vlatko ama ama i nekogas kaj tanja .Momentalno pijam ciproproginova.Treto invitro mie dve neuspesni kaj lazarevski. Nikoj ne kazuva sto e pricina. daj boze da e kako sto vikas moze i nas ke ni se resi problemot. Me izraduva.
Не сум, неуспешно беше кај мене. Проблем: немам канали, ама на следното изгледа пак ќе одам таму. Бирол е екстра ембриолог, па изгледа на тоа се должат успешните, мада и гинеколозите им се ок. Ќе пишат сто посто феминките со успешно таму, еден куп се бремени последниве месеци со проблем со спермограм Со среќа!!!!!
Vo New born verojatno problem so receptori.Pravev ivf i bese neuspesno a i endometrium i jajce kletki sovrseno no bez uspeh.
и мене ми кажаа Анчевски ама искрено голема разлика во цената беше ... јас треба 6 терапии да правам ... кога бев во Филип 2, докторките веќе беа запознаени од каде ме праќаат и зошто ... така што ќе видиме како на крај се ќе испадне
јас како што сфатив тоа е таа процедура и докторките не те прашуваат за проблемот ... јас пред да одам во Филип 2 ги прашав и во New Born дали е исто тоа и они ми рекоа дека не било проблем каде и да се оди ... така што јас си отидов таму ... може не е се до парите меѓутоа со оглед на тоа што јас ќе бидам по долг протокол ќе треба и инекции да докупувам како за 1-вото, затоа морам од било која страна да штедам ...
Piela nekoja Femara? Vcera bev vo new born I resiv da odam na inseminacija po predlog na Tatjana. Iako ic ne se nadevam ama aj uste ovoj pat pa ako ne uspeav ke pocnam so in vitro I mi kaza deka ke pravime skrecing. Mi dade Femara od 3den na ciklus 2x1. I na 8mi den na pregled.Samo so procitav na net,Femara se pijat za rak ili tumor na dojka. I vika nikako da se pijat ako seuste imas ciklus.Potocno ako ne si vo menopauza. Togas zosto mi gi dade Dr mene?!
не јас ги примам вака ... 2 ден од циклус, 10 ден и 15-ти ден од циклус ... после 2-риот месец пак 2 ден од циклус, а за другите дополнително ќе ми кажат затоа што последната треба да биде околу трансфер ... јас примив до сега само една терапија, затоа што ми се вложи ситуацијата со хромоните и цел процес се стопираше додека не се средат ... со ова најверојатно ќе продолжам од Октомври ...
Мене ми ги препиша фемара кога правев инсеминација во Њу Борн,целта што е? докторката знаеше дека инсеминацијата нема да биде успешна и дека мора да правам инвитро ама дека ми бараа од фонд уште една инсеминација ми рече,нема потреба да ги трошиме јајниците со кломифен и онака треба да се боцкаш со инекции,а знаеш дека со кломифен се трошат јајце клетките.Е сега моја препорака ако си за инвитро нема потреба да ги пиеш апчињата туку направи ја инсеминацијата ради реда и пуштај документи во фонд..Со среќа
Еве јас сум од таму бремена со истата дијагноза..мислам дека ти објаснав за терапија,ја зедовте? сега пиеш циклопрогинова од 5 ти ден од циклус па од 21 ви со супрефакт? како ти е протоколот? ако кај тебе е ок.нема простор за паника поголема е веројатноста инвитрото да е успешно ако е во прашање машки фактор,ембриолозите се доста спремни,искусни и искрени.Јас со Бирол воопшто не се ни видов и мислам дека моите јајце клетки не ги оплодуваше тој туку млад ембриолог-жена кое се до детали објаснуваше ама заправо и јас многу прашував,можеби до техниката е...
Srcka jas imam 4neuspesni in vitra. No Dr saka da se obideme misli deka moze da uspeeme. Pa resiv da se obidam ako ne uspee in vitro pak ne mi bega
Zakazav denes na imunologija kaj dr dejan trajkov za vtori sept vo 12i 30 casot ima li nekoja iskustvo so ovoj doktor i dali ke mi zemat krv tolku kasno za trombofiliite lani bev kaj dr petlickovski ama on nema termini i kade vrsat pregled na pacienti tamu vo barakata ili ne
Петличковски не се појавува во мој термин само Трајков кој е директор. Ако сакаш можеш и кај Петличковски јас така направив. Прво одиш на Институтот во рамки на Медицински Факултет па докторот те упатува во бараката да ти земат крв и ти дава што да испиташ. Немора ни истиот ден. Јас бев од сабајле а мм другиот ден. Само за тромбофилија на Имунологија одиш, јас тоа на Трансфузиологија испитував а генетските на Имунологија .