Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

257 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

195 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

306 глас(а)
    18,1%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

274 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. @nn@

@nn@ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2015
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.108
    Закажете консултација во Њу борн.. Скоро сите (колку што пратам) со проблеми со спермограмот веќе се бремени

На Anetaoh, stevemila и Tiger Lili им се допаѓа ова.
  2. fuki

fuki Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    198
    Lele daj boze da e taka .A sto e posebno tamu.Moze embriologot.Kaj nas sperogramot e oligoastenoozoospermija 36 god soprugot i sosema malku pokaceni trombociti kaj mene.sega cekam rezultati uste od imunologija a se ostanato e ok. vonewborn sme kaj Vlatko ama ama i nekogas kaj tanja .Momentalno pijam ciproproginova.Treto invitro mie dve neuspesni kaj lazarevski. Nikoj ne kazuva sto e pricina. daj boze da e kako sto vikas moze i nas ke ni se resi problemot. Me izraduva.

На @nn@ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fuki

fuki Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    198
    Ti bremena si .raskazi go svoeto iskustvo.Izvini sto prasuvam ama mi davas golema nadez.Pozdrav

4. @nn@

@nn@ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2015
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.108
    Не сум, неуспешно беше кај мене. Проблем: немам канали, ама на следното изгледа пак ќе одам таму.
    Бирол е екстра ембриолог, па изгледа на тоа се должат успешните, мада и гинеколозите им се ок.
    Ќе пишат сто посто феминките со успешно таму, еден куп се бремени последниве месеци со проблем со спермограм
    Со среќа!!!!!

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Srekna6

Srekna6 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    14
    Vo New born verojatno problem so receptori.Pravev ivf i bese neuspesno a i endometrium i jajce kletki sovrseno no bez uspeh.

6. Srekna6

Srekna6 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    14
    Mene mi rekoa kaj Ancevski toe znaele kakva trrspija treba a tamu e 4500den.

7. Srekna6

Srekna6 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    14
    A kaj Ancevski e 4500 sto li e razlikata??

8. Len@82

Len@82 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    143
    и мене ми кажаа Анчевски ама искрено голема разлика во цената беше ... јас треба 6 терапии да правам ... кога бев во Филип 2, докторките веќе беа запознаени од каде ме праќаат и зошто ... така што ќе видиме како на крај се ќе испадне

9. Srekna6

Srekna6 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    14
    Jas ne znam dali za sekoj problem e razlicna taa ozono terapija.Ako ne e vistina golema razlika

10. Len@82

Len@82 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    143
    јас како што сфатив тоа е таа процедура и докторките не те прашуваат за проблемот ... јас пред да одам во Филип 2 ги прашав и во New Born дали е исто тоа и они ми рекоа дека не било проблем каде и да се оди ... така што јас си отидов таму ... може не е се до парите меѓутоа со оглед на тоа што јас ќе бидам по долг протокол ќе треба и инекции да докупувам како за 1-вото, затоа морам од било која страна да штедам ...

11. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Ako treba poveke terapii so ozon, sekoj den se primaat ili?

12. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Piela nekoja Femara? Vcera bev vo new born I resiv da odam na inseminacija po predlog na Tatjana. Iako ic ne se nadevam ama aj uste ovoj pat pa ako ne uspeav ke pocnam so in vitro I mi kaza deka ke pravime skrecing. Mi dade Femara od 3den na ciklus 2x1. I na 8mi den na pregled.Samo so procitav na net,Femara se pijat za rak ili tumor na dojka. I vika nikako da se pijat ako seuste imas ciklus.Potocno ako ne si vo menopauza. Togas zosto mi gi dade Dr mene?!

Последна измена: 19 август 2016
  13. Len@82

Len@82 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    143
    не јас ги примам вака ... 2 ден од циклус, 10 ден и 15-ти ден од циклус ... после 2-риот месец пак 2 ден од циклус, а за другите дополнително ќе ми кажат затоа што последната треба да биде околу трансфер ...
    јас примив до сега само една терапија, затоа што ми се вложи ситуацијата со хромоните и цел процес се стопираше додека не се средат ...
    со ова најверојатно ќе продолжам од Октомври ...

14. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    A zasto ja davaat taa ozon terapija i kaj site pacienti li ja davaat ili ne

15. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Мене ми ги препиша фемара кога правев инсеминација во Њу Борн,целта што е? докторката знаеше дека инсеминацијата нема да биде успешна и дека мора да правам инвитро ама дека ми бараа од фонд уште една инсеминација ми рече,нема потреба да ги трошиме јајниците со кломифен и онака треба да се боцкаш со инекции,а знаеш дека со кломифен се трошат јајце клетките.Е сега моја препорака ако си за инвитро нема потреба да ги пиеш апчињата туку направи ја инсеминацијата ради реда и пуштај документи во фонд..Со среќа

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Еве јас сум од таму бремена со истата дијагноза..мислам дека ти објаснав за терапија,ја зедовте? сега пиеш циклопрогинова од 5 ти ден од циклус па од 21 ви со супрефакт? како ти е протоколот? ако кај тебе е ок.нема простор за паника поголема е веројатноста инвитрото да е успешно ако е во прашање машки фактор,ембриолозите се доста спремни,искусни и искрени.Јас со Бирол воопшто не се ни видов и мислам дека моите јајце клетки не ги оплодуваше тој туку млад ембриолог-жена кое се до детали објаснуваше ама заправо и јас многу прашував,можеби до техниката е...

На sunisshining4all и Miami1 им се допаѓа ова.
  17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Srcka jas imam 4neuspesni in vitra. No Dr saka da se obideme misli deka moze da uspeeme. Pa resiv da se obidam ako ne uspee in vitro pak ne mi bega

18. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Zakazav denes na imunologija kaj dr dejan trajkov za vtori sept vo 12i 30 casot ima li nekoja iskustvo so ovoj doktor i dali ke mi zemat krv tolku kasno za trombofiliite lani bev kaj dr petlickovski ama on nema termini i kade vrsat pregled na pacienti tamu vo barakata ili ne

19. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Ти си старата стевемила? Не ми текна дека си ти,направи скречинг ако не..има позитивни искуства :hug:

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tiha

tiha Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2016
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    374
    Петличковски не се појавува во мој термин само Трајков кој е директор. Ако сакаш можеш и кај Петличковски јас така направив. Прво одиш на Институтот во рамки на Медицински Факултет па докторот те упатува во бараката да ти земат крв и ти дава што да испиташ. Немора ни истиот ден. Јас бев од сабајле а мм другиот ден. Само за тромбофилија на Имунологија одиш, јас тоа на Трансфузиологија испитував а генетските на Имунологија
    .