Da genetskite treba da gi pravam tie na transfuziologija ne bilo se ispitano imam mutacija na mthfr c677t heterozigot a ne e ispitan mthfr a1298 c oni odele zaedno taka mi rece dr petlickovski
Така е а 1298 го испитуваат на Имунологија а мтхфр и на Трансфузиологија. Може пак да отидеш кај Петличковски мене тој ме прими. Од тоа што читав и Трајков е многу добар.
Ne treba da zakazes za kariotip odi istiot den i kaj ginekologot i kaj maticen iot lekar ginekologot neka ti dade preporaka oti treba soprugot ti da prave kariotip tiha ti blagodaram mnogu
Сестрата кај мојата докторка ми рече немало да ме примат со приоритетен, па затоа чекав термини да објават, па сум тек 9 септ. Мажот ми од општиот зеде, исто со мој термин
I jas sakam se da ispitame od genetika transfuziologija i se sto e mozno za ispituvanje.Ja prasav maticnata za mm da mi dade upat mi rece deka tie za tamu ne davale i deka sme trebale da odime na urolog i toj da ni dade upat,zosto taka ni rece koga ve citam deka site zemate za vasite mazi od opst maticen lekar.
@Len@82 кажи ми кој ја одредува терапијата колку третмани треба да правиш, гинекологот или докторот кај што ја правиш терапијата? И кои предиспозиции треба да ги имаш за да ти препорачаат?
Da neznaev,a i maticnata ne mi spomna vakvo nesto.Fala ti @meckicka ke se rasprasam pak pa ke vidam sto kako ponataka
Dragi feminki kade moze da najdam prolutex amp. Mi trebaat hitno a gi nena vo aptekite na galenium farm.dali nekoj znai dali gi ima vo aptekata vo sistina ??
I nie praveveme vo newborn nema problem neuspesno,ne bi rekla deka site se bremeni.Samo tie sto imat pozitiven test pisale a dupla se tie sto se neuspesni i sto ne pisale.
Ги има во систина.Јас ја примив само ден пред теансфер во стомак поткожно.Кебти каже дојторот дали треба секој ден да ја примаш.
мене конкретно терапијата ми ја даде др.Бирол во New Born, он ми напиша шема според која да се раководам ... за предиспозиции искрено не знам најверојатно тоа е секоаде индивидуално и зависност од проблемот ... пример јас сум со една дијагноза, а девојката со која заедно примавме озонска беше сосема друга ... на неа и беше потребно само 1 терапија пред пункција ...