На странски сајтови што сум читала, сите фемара пијат за стимулација, како ние кломифен. Дури и супер резултати имаат. Бар ова е мојот впечаток. Д-р Дејан Трајков од имунологија е супер. Тој е директор на Институтот. Докторот е специјалист трансфузиолог и имунологија му е втора специјализација. Така да мн добро знае да ги поврзе и резултатите кои ги имате од трансфузиологија. Нема утка со него.
Jas koga bev na konsultacija vo New Born mi rekoa deka ke treba ozonska terapija no koga ke pocnam so stimulacija
I mene me interesira za sto ja davaat ozonskata terapija i pogore citav za skrecing i ne mi e jasno sto e toa ako moze feminkite so pogolemo iskustvo da mi pojasnat fala vi.
Ozonskata terapija ja davaat za podobra implantacija na embrionot, isto i skrecingot koj pak e zafat so grebenje na endometriumot na del ili cela matka. Ova e za da se unistat natural killers kletkite i da se podgotvi organizmot za prifakanje na embrionot. Najcesto se preporacuvaat po biohemiski bremenosti ili po spontani abortusi.
Девојки како треба да гласи упатот за кариотип? Сестрата кај матичниот не можеше да ми даде приоритетен, не и даваше системот? Ама се си мислам дека нешто згреши. Гледам на имунологија има термини цела недела кај Дејан Трајков. Почнав и со нови документи . Микробиолошки беа први а за недела дена и хормони и крвна слика
Мене ми кажаа дека не примаат со приоритетен, треба сестрата да го побара како Кариотип на Мој термин. Еве сега видов има термини од 19.09 па натаму http://www.mojtermin.mk/map
Жени, Њу борн имаат ли договор со фондот? Третата инсеминација ќе ја правам кај нив, па доколку не е успешна секако ќе сакам да ја приложам при барање на ваучер. И уште нешто, за добивање ваучер потребно е најмалку 3 години да се лечи стерилитет? Или грешка ми е информацијата?
Можеш било каде да правиш инсеминација. Само да се 4 на број. Во апликацијата,има едно бројче, таму матичната ќе ти напише тројка, и ќе биде три години. Мислам дека не стават акцент на годините толку многу.
Имаат склучено договор со фондот но знаеш инсеминацијата се плаќа приватно 9500 е, а за години лечење стерилитет нема врска... Јас пратив документи по 6 месеци пробување дека си го знаевме проблемот... Среќно
Se soglasuvam kukla. Dobar Dr e pred se mnogu pristupacen. Jas koga bev pred dve god slucajno naletav na nego.Toj me posoci so se treba da ispitam I sum prezadovolna. E sea za inseminacijta voopsto ne se nadevam no ajde neka pomine.4 in vitra neuspesni a kamoli inseminacija uspesna