Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 vote(s)
    2.0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 vote(s)
    5.7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Некогаш малку верба и чудо може да биде :) Стискам палци!

bebaa, malecko87, meckicka and 8 others like this.
  2. izmislena

izmislena Истакнат член

Би сакала да го споделам моето искуство при процедурата за трета инсеминација.
    Разочарана сум целосно и од Систина и од д-р Органџиски (монопол во источна Македонија за вештачко оплодување) како и од Њу Борн и Санте плус. А богами, за малку во ист кош ќе ја ставев и Ремедика.
    После дадена терапија од докторот од Ремедика, се јавувам да закажам термин за фоликулометрија, ми велат на информации дека немаат термини до следната недела, што веќе е предоцна и за инсеминација а тек пак за фоликулометрија. Докторот кој го контактирав по телефон претходната недела цел ден не ми се јави и се откажав од Ремедика.
    Свртев кај Органџиски, да беше малку паметен ќе ми ги земеше 9-те илјади за инсеминација и немаше да ми прави филмови како требало да идам на 2 прегледи претходно, па фоликулометрии 2, па тек после инсеминација. Ко да ми е прва па не знам каква е процедурата. Изгледа дека 9000 му се малце, треба да собере барем 15-16000 од една инсеминација, така?
    Њу борн прво се нафатија, после ме откачија со изговор дека ембриологот им бил на одмор (не знам што ќе ми беше потребен ембриолог сега, ама ајде). Слични одговори добив и во Систина - нема термини, и во Санте плус.
    Таман се откажав од овој месец, се помирив со тоа дека залудно ја пиев терапијата со Кломифен, вечерта во 11.30 ми стигна смс од докторот од Ремедика со содржина дека ќе ме прими доцна вечерта.
    Вчера ме прегледуваше во 22.00. 2 часа после смена. Ако речете - па затоа тепаат толкава плата, да, ќе се сложам, но со другите приватни не е ист случајот?

Толку сакав да кажам, огромно разочарување од приватните, особено од Органџиски - во иднина не ги ни погледнувам нити помислувам на друга клиника освен Ремедика.

Фала за вниманието :)

3. Momichka

Momichka Популарен член

Мислам дека истото ти го кажав и јас за Оргаџински. истото искуство го имав. Само што јас немав ни терапија, сакав да почнеме со преглед, терапија и инсеминација.
    Ама сите хормони ми испитани во Струмица не ми биде валидни, морало кај него и плус како без 4д.(или 5 д не знам што имал) :|

izmislena and stevemila like this.
  4. kukla21

Малку чудно ми е како тоа термин ти требало во Ремедика кога си била на терапија. Обично секаде е без закажување. Еве јас не сум закажувала посебно.
    За систина имам најмногу искуство, ама и сега да се јавам ќе има 2-3 слободни доктори да ме примат (Бојаџиев, Тимчева, Даниела секогаш имаат термин за одма).

5. manako1

manako1 Форумски идол

Denes dobiv izvestuvanje deka mi odobrile od fondot,sakam da ve prasam za kolku vreme ke mi stigne vaucerot?

6. @nn@

@nn@ Истакнат член

Со појавата на неокапитализмот во МК :) почна изумирањето на човечноста тука, така што сите се исти со по некој исклучок. До менталитетот е. Штета што е прескапо надвор па мораме да ги трпиме за целта.
    Испаѓа само трпение и опуштеност треба, па да и дозволиме на среќата сама да ни се насмее.

izmislena, stevemila, kukla21 and 2 others like this.
  7. pile30

pile30 Популарен член

Vo koj slucaevi se prima toj Ozon i jas sum so dve ivf neuspeshni,dva obida so zamrznati i dva pati biohemiska bremenost i ednas spontan abortus vo 6 ta nedela..Ve molam za odgovor fala vi

8. manako1

manako1 Форумски идол

@kukla21 da ti se zablagodaram sto koga gi podnesuvav dokumentite ti ne poduci privatnoto neuspesno ivf da ne go podnesime.Denes dobiv pozitiven odgovor i ti posakuvam od odmor da se vratis trudna i najsrekna:hug:

9. kukla21

Ептен ми е кејф! Се радувам на секој успех и ако можам било како да помогнам тука сум! Јас мислев дека моето ќе биде поен плус (правено приватно како ти), а всушност ми пишаа пауза 6 месеци и губење време!
    Да се радуваме за висока бета следно! :)

10. fuki

fuki Истакнат член

Za kolku vreme dobi pozitiven odgovor jas imam podneseno na 10 8.

11. podravka

podravka Популарен член

A jas pak vikam t.e i doktorot vika da probam so dve inseminacii i ednoto invitro na orivatni demek ke mi go broele i nego kako inseminacija bidejki jas so sopstveni sredstva sum go platila a inaku toa bese nele pred godina i kusur sto mislis mila???

12. manako1

manako1 Форумски идол

Vo Bitola gi podnesov na 28juli,mi rekoa utredenta deka ke gi pustat.Znaci nema cel mesec.So sreka

13. kukla21

Твоето ивф е од лани. Моето и на манако беше ептен блиску до поднесувањето на документите (месец дена разлика). Затоа и реков да не го дава. Ти дај си го :)

podravka likes this.
  14. Stara

Stara Популарен член

@pile30 , za ozonska terapijata imam napisano pred dva tri dena, proveri nanazad. Dr. ke kaze dali treba, a ti potseti go I prasaj si. Mislam deka e ubavo da si napravis zasto si imama neuspesi vo ivf.

15. bebaa

bebaa Популарен член

Ај и тука да прашам.Читам дека во њу борн се консултирате и со ембриологот,па сега кога ке закажувам консултации со др да речам дека сакам и со ембриологот или тоа си оди автоматски,ке биде присутен и тој.И кој др ми го препорачувате од ваму?

16. @nn@

@nn@ Истакнат член

Јас кога закажував прво со Бирол закажав, па пред процедурата со Влатко.
    Треба да си кажеш со кого, моја препорака прво со Бирол, после со било кој од гинеколозите. Тимски некако работат и се консултираат

17. tiha

tiha Истакнат член

Девојки една другарка што правевме заедно лапараскопија, после 4 инсеминации и одобрија минатата недела ваучер и вчера ми пиша и каснело и бремена е;)Значи дефинитивно има нешто и во психата.

pile30, stevemila, Len@82 and 13 others like this.
  18. podravka

podravka Популарен член

E znaci vakvi vesti me raspolozuvaat neka i e so sreka..

stevemila, @malena@ and kukla21 like this.
  19. Elenaaa87

Elenaaa87 Активен член

Ti blagodaram mnogu ubavo objasnato :*

20. Elenaaa87

Elenaaa87 Активен член

Sakam da prasam nesto vo vrska sk clexan inekciite? Nie sakame da pravime in vitro a pred toa ispitav test za trombofilija i za mutacija na geni i se e negativno . Im go kazav rezultatot na doktorot i pak mi dade i aspirin i clexane neli e mnogu nekako ??? Zasto pisuva deka nema potreba na rezultatot nekako strav me fati i ne e bas tolku mnogu raboti mislam da se primaat a doktorot nisto ne vika nekolku pati mu napomenav ? :(