Би сакала да го споделам моето искуство при процедурата за трета инсеминација. Разочарана сум целосно и од Систина и од д-р Органџиски (монопол во источна Македонија за вештачко оплодување) како и од Њу Борн и Санте плус. А богами, за малку во ист кош ќе ја ставев и Ремедика. После дадена терапија од докторот од Ремедика, се јавувам да закажам термин за фоликулометрија, ми велат на информации дека немаат термини до следната недела, што веќе е предоцна и за инсеминација а тек пак за фоликулометрија. Докторот кој го контактирав по телефон претходната недела цел ден не ми се јави и се откажав од Ремедика. Свртев кај Органџиски, да беше малку паметен ќе ми ги земеше 9-те илјади за инсеминација и немаше да ми прави филмови како требало да идам на 2 прегледи претходно, па фоликулометрии 2, па тек после инсеминација. Ко да ми е прва па не знам каква е процедурата. Изгледа дека 9000 му се малце, треба да собере барем 15-16000 од една инсеминација, така? Њу борн прво се нафатија, после ме откачија со изговор дека ембриологот им бил на одмор (не знам што ќе ми беше потребен ембриолог сега, ама ајде). Слични одговори добив и во Систина - нема термини, и во Санте плус. Таман се откажав од овој месец, се помирив со тоа дека залудно ја пиев терапијата со Кломифен, вечерта во 11.30 ми стигна смс од докторот од Ремедика со содржина дека ќе ме прими доцна вечерта. Вчера ме прегледуваше во 22.00. 2 часа после смена. Ако речете - па затоа тепаат толкава плата, да, ќе се сложам, но со другите приватни не е ист случајот? Толку сакав да кажам, огромно разочарување од приватните, особено од Органџиски - во иднина не ги ни погледнувам нити помислувам на друга клиника освен Ремедика. Фала за вниманието
Мислам дека истото ти го кажав и јас за Оргаџински. истото искуство го имав. Само што јас немав ни терапија, сакав да почнеме со преглед, терапија и инсеминација. Ама сите хормони ми испитани во Струмица не ми биде валидни, морало кај него и плус како без 4д.(или 5 д не знам што имал)
Малку чудно ми е како тоа термин ти требало во Ремедика кога си била на терапија. Обично секаде е без закажување. Еве јас не сум закажувала посебно. За систина имам најмногу искуство, ама и сега да се јавам ќе има 2-3 слободни доктори да ме примат (Бојаџиев, Тимчева, Даниела секогаш имаат термин за одма).
Denes dobiv izvestuvanje deka mi odobrile od fondot,sakam da ve prasam za kolku vreme ke mi stigne vaucerot?
Со појавата на неокапитализмот во МК почна изумирањето на човечноста тука, така што сите се исти со по некој исклучок. До менталитетот е. Штета што е прескапо надвор па мораме да ги трпиме за целта. Испаѓа само трпение и опуштеност треба, па да и дозволиме на среќата сама да ни се насмее.
Vo koj slucaevi se prima toj Ozon i jas sum so dve ivf neuspeshni,dva obida so zamrznati i dva pati biohemiska bremenost i ednas spontan abortus vo 6 ta nedela..Ve molam za odgovor fala vi
@kukla21 da ti se zablagodaram sto koga gi podnesuvav dokumentite ti ne poduci privatnoto neuspesno ivf da ne go podnesime.Denes dobiv pozitiven odgovor i ti posakuvam od odmor da se vratis trudna i najsrekna
Ептен ми е кејф! Се радувам на секој успех и ако можам било како да помогнам тука сум! Јас мислев дека моето ќе биде поен плус (правено приватно како ти), а всушност ми пишаа пауза 6 месеци и губење време! Да се радуваме за висока бета следно!
A jas pak vikam t.e i doktorot vika da probam so dve inseminacii i ednoto invitro na orivatni demek ke mi go broele i nego kako inseminacija bidejki jas so sopstveni sredstva sum go platila a inaku toa bese nele pred godina i kusur sto mislis mila???
Твоето ивф е од лани. Моето и на манако беше ептен блиску до поднесувањето на документите (месец дена разлика). Затоа и реков да не го дава. Ти дај си го
@pile30 , za ozonska terapijata imam napisano pred dva tri dena, proveri nanazad. Dr. ke kaze dali treba, a ti potseti go I prasaj si. Mislam deka e ubavo da si napravis zasto si imama neuspesi vo ivf.
Ај и тука да прашам.Читам дека во њу борн се консултирате и со ембриологот,па сега кога ке закажувам консултации со др да речам дека сакам и со ембриологот или тоа си оди автоматски,ке биде присутен и тој.И кој др ми го препорачувате од ваму?
Јас кога закажував прво со Бирол закажав, па пред процедурата со Влатко. Треба да си кажеш со кого, моја препорака прво со Бирол, после со било кој од гинеколозите. Тимски некако работат и се консултираат
Девојки една другарка што правевме заедно лапараскопија, после 4 инсеминации и одобрија минатата недела ваучер и вчера ми пиша и каснело и бремена еЗначи дефинитивно има нешто и во психата.
Sakam da prasam nesto vo vrska sk clexan inekciite? Nie sakame da pravime in vitro a pred toa ispitav test za trombofilija i za mutacija na geni i se e negativno . Im go kazav rezultatot na doktorot i pak mi dade i aspirin i clexane neli e mnogu nekako ??? Zasto pisuva deka nema potreba na rezultatot nekako strav me fati i ne e bas tolku mnogu raboti mislam da se primaat a doktorot nisto ne vika nekolku pati mu napomenav ?