Jas odam vo New born i prezadovolna sum.Kaj dr. Vladimir Trajkovski odam.Inaku si zakazuvas pisebno.Jas prvo razgovarav so embriologot,ja odnedov celata dokumentacina i mi kaza sto da pijam.Potoa si zakazav kaj dr.
Значи да се јавам да закажам прво кај ембриологот.Јас искрено незнам ни што да го прашам ембр.а кај Бирол ли си само тој ли е таму.
Koga ke se javis kazi sakam da zakazam konsultacii so doktor Birol I doktor pt.Trajkovski ili Gurzanova I dvajcata se predobri koj I da go pravi nema da zgresis I koga ke otides prvo ke ti ja razgleda birol dokumentacijata ke ti objasni nesto ako treba plus I potoa ke se vidis do doktorot ginakolog da se dogovorite sto ponataka SREKNO
ne nemas zijan od aspirinot i kleksanot za podobra cirkulacija se.mozat samo da pomognat pri implantacija a podocna i za hranenje na bebeto.srekno
nie voopsto ne se vidovme so embriologot zosto imavme maski faktor so mala brzina ama golema brojnost.koordinirani se ic da ne se sekiras.ako ginekologot misli deka treba da se konsultira so birol sekako rabotat zaedno na sekoj slucaj.i napravi si skrecing nisto ne gubis samo moze da dobies.znam deka ke bide ovoj pat.kiss
Со скречингот поголеми се шансите за бременост? Која сена е во Њу Борн. Јас разговарав и со Бирол и со Трајковски , дур беше он на одмор ме прегледуваше и Татјана. За терапијата првин Трајковски запиша на листот , па потоа и Татјана кажа се согласувам со истата терапија само она ми додаде сега аспирин па понатака 2x40mg клексан.
I jas gi priloziv 3te neuspesni in vitra vo fondot, koi bea na privatno. I mi odobrija.No vo pravo e kukla ako se sqmo postari. Moite bea so godina dena I poveke razlika.
Jas pravev ivf i primam kleksanii aspirin iako se mi bese dobro, gi primav od denot na pukcija se do 12-ta nedela od bremenosta, nema steta od niv, bas se za podobra cirkulacija na matkata, za nedaj boze da se sozdadat lakuli na postelkata, za podobro hranenje na plodot... ne mu ja misli mnogu doktorot si ja znae rabotata, ajde so lesno i vo najbrzo vreme uspesno ivf
skrecingot se pravi 21den od menstruacija koga se pocnuva so terapija.mislam deka bese 12000 ama prasaj na tel ke ti kazat.
Bas toa sakav da prasam I jas.Tatjana mi ima zapisano bo dokumentacija skrecing za mene.I me interesirase ova.Fala za informacijata
Не можело кај мене, затоа што прво инвитро ќе ми било. Обично се правело кај тенок ендометриум и кај историја со неуспешно инвитро. Сега се јавив и ми објасни сестрата.
Ete Ete taka, mi trebase termin za folikulometrija, periodot e takov -guzva e zatoa so pola doktori im se na godisen odmor. Kako i da e, zavrsiv so tretata inseminacija, aj so sreka neka e )
So sreka kazi mi dali odmaras ili si funkcioniras normalno jas vcera pravev i gledam kolku mozam da odmaram samo po doma si rabotam nesto sitno