Да нема недоразбирање. Ако имате документи од претходни ивф правени на приватно немате зијан да ги приложите ако постапката не била правена во последните 6 месеци. Јас правев на приватно во мај и во јуни дадов документи. Одговорот од фондот беше да чекам 6 месеци. На тел ги барав и им кажав што има везе тоа кога јас приватно правев. Ми рекоа немало везе што било приватно. Така работеле - дали приватно или преку фонд, пауза 6 месеци. Кога р некој во оваа ситуација споделувам мое искуство и препорака да не се става ИВФ. Зошто да губи некој 6 месеци?! @manako1 беше во ваква позиција (баш како мене). Сите други со постари ИВФ дајте си ги. Друга е ситуацијата за вас!
Jas denes pravev, sega se vrakam od tamu... Mi rekoa da funkcioniram normalno ama imam bolki vo stomakot i denes ke si odmaram, a ako prodolzat bolkite i utre, ke prodolzam da odmaram So sreka neka ti e i tebe!
Da da i ti imase isto iskustvo...Organdziski ti e grabez, a bar da e nekoj dobar, ajde da razberam. Na site go raskazuvam i na nikoj ne go preporacuvam.
А ти каде правеше инсеминација? Ти дадоа некаква терапија? Мене за првпат ништо не ми дадоа, освен 2 таблети сумамед антибиотик одма после инсеминацијата.
Pravev vo Stip mila kaj Organdjiski toa e nie sto sme od Istocna Makedonija morame da birame barem blisku da bide inaku utrogestam stavam 3/1 i folna tolku.pozdrav so sreka
Uf, Organdziski ) Pogore pisav se najloso za nego, ali ajde belkim ke se fati kaj tebe. I jas sum od Istocna MK, inaku u Remedika pravev deneska i mi rekoa deka progesteronska terapija e zastaren metod na terapija posle inseminacija i deka voopsto ne se preporacuva dodeka ne zatrudnes.
Daj boze od tvoja usta vo bozij usi da bide se kako so trebe sepak ti blagodaram mnogu na informacijata
I jas sum blisku do stip do organdziski pa ne odam kaj nego nema nekoj visok procent na uspesnost a za pari zinale site se isti gore dole bar kaj tie sto sum bila remedika sistina plodnost
Jas mislam deka ne zavisi tolku od ordinacijata kolku od doktorot. X pati u remedika mi rekol deka nekoi ispituvanja mozam da gi napravam na drzavno namesto kaj niv... ili pak ne mi pisuval u izvestaj nekoi raboti sto mi gi napravil - kako namesto 4d eho, pisuva obicen vaginalen pregled, ili namerno ja ispusta folikulometrijata za da ne ja plakam...i slicno. Od ovoj aspekt sum prezadovolna od Remedika. Za Organdziski vazi sosema sprotivnoto.
Jas ednas bev vo remedika samo i takov vpecatok mi ostavija e sega tocno e i oti e i do doktorot inaku i jas site ispituvanja si gi pravam vo drzavnata bolnica a za organdziski imam slusano oti e taka ne sum bila kaj nego oti me predomisli eden doktor oti ima slab procent na uspesnost
A za plodnost pa ic nemam ubavo iskustvo prvo mi go naplati 2200den prviot pregled posle mi gi naplati 3000 den superfaktot posle toa pokraj tie 100 evra ni naplatija i 3600 den dopolnitelni troskovi koj neznam zasto bea i na krajta koga veke bev bremena znaci prvoto i za zal posledno eho ni go naplati 2600den
Здраво на сите . Ви пишувам зошто сум нервозна .2 год пробуваме за бебе и ништо. Хормони во ред спермограм и спермокултура во ред хсг во ред освен што увидоа дека матката ми била накосена ама ми рекоа дека тоа не играло улога . Денес одам на консултации во њу борн клиниката за вештачко оплодување и не знам што ме чека допрва . Хсг не беше баш пријатно искуство а претпоставувам дека ке мора да поминам уште низ многу такви процедури .
Не се секирај... штом хормони и спермограм и хсг е во ред, нема да се мачиш уште долго ќе ти дадат некое лекче за раст на фоликули и ќе си останеш бремена... а и да треба инсеминација да се направи, не се секирај - тоа е многу попријатно искуство отколку ХСГ каде го правеше ХСГ-то инаку?