Dobredojde i pobrzo da si odis od ovaa tema ako veke se spremas za invitro ne e nisto strasno i komplicirano ako se mora neli se ke napravime za bebe srekno....
Кај Толовски во присуство на др. Вероника не и го знам презимето ама има ординација близу Толовски.. Многу сум задоволна од двајцата и од пристап и од однос .
А некакво искуство со искривена матка дали сте имале ? Дали можеби тоа е проблем за спермата да стигне до целта ?
Jas imam celosno nakrivena matka, pri histeroskopija mi ja podispravile ama ne celosno.Nema vrska ova so zacnuvanjeto, barem taka mene mi rekoa. Ako te interesiraat uste detali pisi mi lp, da ne gi zamarame site tuka.
Мене многу ми е мисла да не е проблем матката што ми е срасната со мал дел за дебелото црево.Макар што Лазаревски рече дека не било проблем,а на хистеро со лапаро неможеле да ги раздвојат (незнам зошто).Си правам филм отровите од цревото да не одат и во матката,па ембрионите да се уништуваат.
И кај мене е некако свртена наназад, но сите доктори кои ме прегледувале досега велат дека не е тоа проблем за зачнување, па ваљда не е си мислам до тоа
Тоа што ти е свртена нема веза,една пријателка со раква матка две деца роди без проблем,само ги надноси незнам дали тоа има врска со матката,ама и двете се родија после термин.
Jas pravev dve miomektomii i imam priraslici,se pravat sekogas koga se pravi operacija na stomak,mi rekoa deka e normalno,a ako pritiskaat na jajcevodite i ako ostanam prirodno moze da imam vonmatericna bremenost.Za so ivf nemalo problem,so cesti kontroli kako rizicna bremenost.
Бокаче, а колку ти се покачени ддимерите? Моите се 697.97 и ги поднесов со документите во фондот, можеби и не требаше... Колку треба да бидат за да се продолжи со инвитро?
Zdravo Devojki Kakvo iskustvo imate so Fostimon?? jas treba od utre da se bockam mi dadoa po 3 ampuli na ednas nekako se plasam mnogu mi stoi
Немаш гајле и јас примав по три. Јас на мојот организам не осетив ништо. Среќно и да ни се фалиш со висока бета
Zdravo zenicki da ve prasam posle kolku vreme od neuspesni obidi se odi na invitro. Nie veke 1god.se obiduvame ama nema bebce. Inaku pred 3god imam ostanato bremena po priroden pat. no za zal morav da abortiram vo 6nedela.
Дали имате некаков проблем? и од тоа многу зависи,ако немате собираш документи за инвитро и ги пушташ во фонд,но прво почнуваш со инсминации ти требаат 4 неуспешни ако ви е се ок.Дај Боже некоја да ти е успешна...Јас после 6 месеци обиди почнав да собирам документи ама си го знаевме проблемот..Среќно
Кај мене беше друг случај , испадна дека хемостазата била ниска а д димерите 560. Јас прокрварив на средина од пиењето циклопрогинова, сега пијам друга терапија од предходно и ми кажаа дека 2 x 1 ке се боцкам клексан. Ама не смееле да дадат порано клексан не знам зашто. Нема да ти се одложи нешто многу. Кога ќе го имаш ваучерот и кога ќе одиш на преглед ќе го потенцираш тоа. Не знам колку ти помогнав. Едит: Јас веќе го имав ваучерот кога испитував хемостаза и д димери.
Kazete mi posle embriotransfer dali lezevte celo vreme ili i setkavte zasto ne se dolezuva dosadno e ili nema nekoe pogolemo vlijanie lezenjeto
prvite dve nedeli do testot preporaclivo e da lezis.jas prvata nedela stanuvav samo za wc duri jadel na tabaka legnata.moze nema vrska ama za prvoto ifv malku lezev pa ne bese uspesno i imav griza na sovest za vtorovo.inace uste lezam ama sega pocnaa gadenjata i mnogu mi e loso.srekno odmaraj ima vreme ke setkas
srcka ne gubi si vreme odma pravi inseminacii i podavaj za ifv.nie izgubivme 5 godi cekajki.mene maticnata koga me sovetuvase ulava ja pravev ama bila vo pravo
Jas lezev prvite cetiri dena so toa sto stanuvav za da jadam na masa i za do wc, 5,6,7 den podlegnuvav ama i pocesto stanuvav i si sedev na terasa, veke narednata nedela trgnav na rabota koja sto ne mi e fizicki teska i e so sedenje, pa fala mu na boga eve go teram i 6-ti mesec od bremenosta, i se nadevam deka se ke bide kako sto treba do kraj, pravi ti kako sto mislis ako psihicki te zamara lezenjeto ne lezi celo vreme podstanuvaj pa pak legni, psihicki ne ti treba da bide optovarena, misli pozitivno i ke bide se kako sto treba... pozz i cekame pozitiven test