Da ne me razbravte greska devojki.Jqs sakam tri decinja, no zborot mi bese deka sakam Gospod edno da mi podari bi bila presrekna. Inaku sekako deka sakam uste deca. Zasto ne e isto koga si majka ,koga imas za kogo da se budis I za kogo da zivees, I koga ne si I se ti e pusto I prazno.Mislam me razbirate
7-8 суви смокви да се провријат во 2-3 чаши со вода и да се зима по 1 лажица на гладно на сабајле и навечер . (ова е за 2 партнери). За сопругот 100 гр ореви ,3-4 лажици мед, 2 чаши вода и 3-4 трклаца банана да се изедначи смесата во бленедер и да зима по 1 лажица насабајле и навачер. Порано конзумиравме еден друг лек кој навистина покажуваше огромно подобрување на спермата кај сопругот а тој се правеше од 250 гр бадем, 250 гр лешник,250 гр орев 1кг цеден сок од лимон, 1 тегла органски мед, 200 гр сусам и 200 гр ленено семе . Се се меле се меша да се добие хомогена смеса и се чува во стаклени тегли а се јаде со пластична или дрвена лажица по 1-2 лажици после јадење.Не сум дома сега за да бидам 100 % сигурна за грамажата .
7-8 суви смокви да се провријат во 2-3 чаши со вода и да се зима по 1 лажица на гладно на сабајле и навечер . (ова е за 2 партнери). За сопругот 100 гр ореви ,3-4 лажици мед, 2 чаши вода и 3-4 трклаца банана да се изедначи смесата во бленедер и да зима по 1 лажица насабајле и навачер. Порано конзумиравме еден друг лек кој навистина покажуваше огромно подобрување на спермата кај сопругот а тој се правеше од 250 гр бадем, 250 гр лешник,250 гр орев 1кг цеден сок од лимон, 1 тегла органски мед, 200 гр сусам и 200 гр ленено семе . Се се меле се меша да се добие хомогена смеса и се чува во стаклени тегли а се јаде со пластична или дрвена лажица по 1-2 лажици после јадење.Не сум дома сега за да бидам 100 % сигурна за грамажата
Се разбираме @stevemila, барем ние тука се разбираме. Да биде среќа, повекето сме спремни и за 3 <3 само нека ги има.само барем едно ни е потребно за да ја дадеме и ние придонес за еволуцијата ќе биде, еден ден... Порано или покасно, ама секако ќе биде. <3
Од Њуборн докторката советува барем 2год.да се почека за да се почне со инвитро незнам ова некако ме збуни. Кај нив консултациите се бесплатни. Незнам ни јас веќе многу ми е мака што веќе 1год.нема ништо.
Sisi, ние 2 год се обидуваме , правев домашни лекови , пиев се и сешто, пто ке прочитав како помагател за затруднување одма го правев ( чаеви, смеси за јадење, загреани цигли и оцет па да стојам на пареата.... и др.) бевме 2 пати во њу борн ( по препорака на мојот гинеколог и од пријатели на кои им помогнале за многу побрз период за разлика од другите места) за консултација за ин витро . На двете консултации имав срека да зборувам со 2 доктори од кои едниот е др Бирол . И двајцата ми рекоа да не брзам со инвитро и ми кажаа што да сменам во начин на исхрана, кои витамини да ги земаме, кои дати да имаме односи и така да пробаме овие 2 месеци а ако не успее да појдам на инсеменација. Па сега , со Господ напред овие 2 месеца ке пробуваме. Ние не успеавме со др Тања да се видиме бидејки беше со пациент па затоа се видовме со др. Владимир и морам да кажам дека докторов ми делуваше како дијазепам, многу пријатен човек кој знае што да каже како да каже .Јас искрено се надевам дека сите што сме на форумов со желба за бебе дека за брзо време ке се израдуваме.
devojki i jas bev na konsultacii vo new born i bidejki ke pravam vtoro invitro mislam i deka ima razlika vo odnosot od sistina i new born nekako se ti e podostapno jas sum kaj Vladimir i me prati na ispituvanje na hemostaza i d dimeri aj ve molam so iskustva pomognete
E nemozis da gi sporedis sistina i newborn , newborn se novi i seuste ne se vo sema vlezeni daleku se po iskusni vo sistina i odgovor dobivas odma tuka se cudat sto da ti odgovarat i zosto e toa taka, sepak kaj go spodeluva svoeto iskustvo ama jas sum za sistina, remedika
sekoj so svoeto iskustvo za mene sistina mozam da kazam slobodno peralna na pari te gledaat kako brojka samo a za iskustvoto pa i bilol doaga od remedika vladimir od drzavna taka da ne se soglasuvam deka ne znaat sto da ti odgovorat
Ке си земеш упат од матичниот и ке одиш. Со термини тешко јас земам приоритетен и си чекам. Со среќа во постапката. Јас имам позитивно искуство со др. Трајковски
Da da se soglasuvam deka sekoj so svoeto iskustvo normalno ama sme gi prasuvale za mnogu raboti samo grcat ramena se e ok a nisto potocno ne znaeja da kazat zosto e toa taka i taka ne e rab pr. Vo slucajot nie da zboruvame da im gi vleceme zborovite, mislam deka doktorot treba da kazuva za problemite a ne pacientite sami da si pretpostavuvaat zosto e dojdeno do toa i toa.
Moze li nekoj da mi kaze pravevme transfer na zamrznati embrioni i denes mi e 4 den a imam isti znaci kako za dobivanje najmnogu me razocaruva nogata sto me boli zasto taa vekr 5 godini mi e siguren znak deka ke dobijam znaci li deka nema sansi veke za nisto ???
Секако дека на 4ти ден не може уште ништо да се знае. Најверојатно сеуште ни до имплантација нема дојдено. Симптомите се исти како и пред добивање, и ќе те лажат се до правење на тестот. Смири се колку што можеш, и немој да додаваш стрес, и онака овие две недели се најтешки. Со среќа и се најдобро!
Milicki da ve orasam dali moze da se napravi spermogram na GAK isto i hormoni da ispitam i dali treba da se zakaze i za dvete raboti veke mnogu se iznadavavme pari pa ako moze barem za toa da spasime nekoj denar normalno prasuvam dali ke vazi spermogramot za vaucer fala odnapred
Edno prasanje: Dali moze da me vratat za ivf so eserihija koli? Bev na ispituvanje pred dve nedeli,proveruvav pap,brisevi,bakterii i se sto mozese rutinski da se proveri vo eden pregled i mi otkrija eserihija.primav citeral i pijam caj od divo origano i ne sum otisla na kontrola da vidam dali se mafnala.ama sakav da pocnam od 21den so triptofem...i neznam sto ke kazat.
Исто и на мене ми се случи, исто пиев антибиотик 10 дена, чај од диво оригано и ставав по една лажичка масло од кокос. На проверка ја немаше веќе а бев започната со циклопрогинова. Немав проблем.