Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

258 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

195 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

306 глас(а)
    18,1%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

274 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Da ne me razbravte greska devojki.Jqs sakam tri decinja, no zborot mi bese deka sakam Gospod edno da mi podari bi bila presrekna. Inaku sekako deka sakam uste deca. Zasto ne e isto koga si majka ,koga imas za kogo da se budis I za kogo da zivees, I koga ne si I se ti e pusto I prazno.Mislam me razbirate:(

На pile30, sofi2107, Stara и 4 други им се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    A kakov e toj lek ako ne e tajna?

3. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.301
    7-8 суви смокви да се провријат во 2-3 чаши со вода и да се зима по 1 лажица на гладно на сабајле и навечер . (ова е за 2 партнери). За сопругот 100 гр ореви ,3-4 лажици мед, 2 чаши вода и 3-4 трклаца банана да се изедначи смесата во бленедер и да зима по 1 лажица насабајле и навачер. Порано конзумиравме еден друг лек кој навистина покажуваше огромно подобрување на спермата кај сопругот а тој се правеше од 250 гр бадем, 250 гр лешник,250 гр орев 1кг цеден сок од лимон, 1 тегла органски мед, 200 гр сусам и 200 гр ленено семе . Се се меле се меша да се добие хомогена смеса и се чува во стаклени тегли а се јаде со пластична или дрвена лажица по 1-2 лажици после јадење.Не сум дома сега за да бидам 100 % сигурна за грамажата .

На stevemila, kukla21 и Momichka им се допаѓа ова.
  4. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.301
    7-8 суви смокви да се провријат во 2-3 чаши со вода и да се зима по 1 лажица на гладно на сабајле и навечер . (ова е за 2 партнери). За сопругот 100 гр ореви ,3-4 лажици мед, 2 чаши вода и 3-4 трклаца банана да се изедначи смесата во бленедер и да зима по 1 лажица насабајле и навачер. Порано конзумиравме еден друг лек кој навистина покажуваше огромно подобрување на спермата кај сопругот а тој се правеше од 250 гр бадем, 250 гр лешник,250 гр орев 1кг цеден сок од лимон, 1 тегла органски мед, 200 гр сусам и 200 гр ленено семе . Се се меле се меша да се добие хомогена смеса и се чува во стаклени тегли а се јаде со пластична или дрвена лажица по 1-2 лажици после јадење.Не сум дома сега за да бидам 100 % сигурна за грамажата

На pandelka, kukla21 и stevemila им се допаѓа ова.
  5. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.068
    Допаѓања:
    6.562
    Се разбираме @stevemila, барем ние тука се разбираме. Да биде среќа, повекето сме спремни и за 3 <3 само нека ги има.само барем едно ни е потребно за да ја дадеме и ние придонес за еволуцијата ;) ќе биде, еден ден... Порано или покасно, ама секако ќе биде. <3

На Nezna srnicka, Stara, tanji4ka... и 8 други им се допаѓа ова.
  6. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    482
    Од Њуборн докторката советува барем 2год.да се почека за да се почне со инвитро незнам ова некако ме збуни. Кај нив консултациите се бесплатни. Незнам ни јас веќе многу ми е мака што веќе 1год.нема ништо.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  7. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.301
    Sisi, ние 2 год се обидуваме , правев домашни лекови , пиев се и сешто, пто ке прочитав како помагател за затруднување одма го правев ( чаеви, смеси за јадење, загреани цигли и оцет па да стојам на пареата.... и др.) бевме 2 пати во њу борн ( по препорака на мојот гинеколог и од пријатели на кои им помогнале за многу побрз период за разлика од другите места) за консултација за ин витро . На двете консултации имав срека да зборувам со 2 доктори од кои едниот е др Бирол . И двајцата ми рекоа да не брзам со инвитро и ми кажаа што да сменам во начин на исхрана, кои витамини да ги земаме, кои дати да имаме односи и така да пробаме овие 2 месеци а ако не успее да појдам на инсеменација. Па сега , со Господ напред овие 2 месеца ке пробуваме. Ние не успеавме со др Тања да се видиме бидејки беше со пациент па затоа се видовме со др. Владимир и морам да кажам дека докторов ми делуваше како дијазепам, многу пријатен човек кој знае што да каже како да каже .Јас искрено се надевам дека сите што сме на форумов со желба за бебе дека за брзо време ке се израдуваме.

На caci002, Miami1, cvekence 03 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. ana 2015

ana 2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    235
    devojki i jas bev na konsultacii vo new born i bidejki ke pravam vtoro invitro mislam i deka ima razlika vo odnosot od sistina i new born nekako se ti e podostapno jas sum kaj Vladimir i me prati na ispituvanje na hemostaza i d dimeri aj ve molam so iskustva pomognete :)

На Miami1, facule, @nn@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Elenaaa87

Elenaaa87 Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    E nemozis da gi sporedis sistina i newborn , newborn se novi i seuste ne se vo sema vlezeni daleku se po iskusni vo sistina i odgovor dobivas odma tuka se cudat sto da ti odgovarat i zosto e toa taka, sepak kaj go spodeluva svoeto iskustvo ama jas sum za sistina, remedika

На pile30 и cvekence 03 им се допаѓа ова.
  10. ana 2015

ana 2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    235
    sekoj so svoeto iskustvo za mene sistina mozam da kazam slobodno peralna na pari te gledaat kako brojka samo a za iskustvoto pa i bilol doaga od remedika vladimir od drzavna taka da ne se soglasuvam deka ne znaat sto da ti odgovorat

На Miami1, stevemila, tanji4ka... и 2 други им се допаѓа ова.
  11. tiha

tiha Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2016
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    374
    Ке си земеш упат од матичниот и ке одиш. Со термини тешко јас земам приоритетен и си чекам. Со среќа во постапката. Јас имам позитивно искуство со др. Трајковски

На stevemila и ana 2015 им се допаѓа ова.
  12. Elenaaa87

Elenaaa87 Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Da da se soglasuvam deka sekoj so svoeto iskustvo :) normalno ama sme gi prasuvale za mnogu raboti samo grcat ramena se e ok a nisto potocno ne znaeja da kazat zosto e toa taka i taka ne e rab pr. Vo slucajot nie da zboruvame da im gi vleceme zborovite, mislam deka doktorot treba da kazuva za problemite a ne pacientite sami da si pretpostavuvaat zosto e dojdeno do toa i toa.

На ana 2015 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Elenaaa87

Elenaaa87 Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Moze li nekoj da mi kaze pravevme transfer na zamrznati embrioni i denes mi e 4 den a imam isti znaci kako za dobivanje :( najmnogu me razocaruva nogata sto me boli zasto taa vekr 5 godini mi e siguren znak deka ke dobijam :( znaci li deka nema sansi veke za nisto ???

14. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Секако дека на 4ти ден не може уште ништо да се знае. Најверојатно сеуште ни до имплантација нема дојдено. Симптомите се исти како и пред добивање, и ќе те лажат се до правење на тестот.
    Смири се колку што можеш, и немој да додаваш стрес, и онака овие две недели се најтешки.
    Со среќа и се најдобро!

На stevemila и Elenaaa87 им се допаѓа ова.
  15. Elenaaa87

Elenaaa87 Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Falaa ti mila malku od malku me utesi :*

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Првата инекција си ја примив ...
    Дочекав, леле не ми се верува :party::party::party:

На tincemajmunce, Arnisa, malecko87 и 15 други им се допаѓа ова.
  17. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    So lesno milicka so pozitiven ishod da se zavrsi ova i site da se druzime vo trudnicki .....

На Libra88, stevemila, Stara и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Milicki da ve orasam dali moze da se napravi spermogram na GAK isto i hormoni da ispitam i dali treba da se zakaze i za dvete raboti veke mnogu se iznadavavme pari pa ako moze barem za toa da spasime nekoj denar normalno prasuvam dali ke vazi spermogramot za vaucer fala odnapred

19. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Edno prasanje:
    Dali moze da me vratat za ivf so eserihija koli?
    Bev na ispituvanje pred dve nedeli,proveruvav pap,brisevi,bakterii i se sto mozese rutinski da se proveri vo eden pregled i mi otkrija eserihija.primav citeral i pijam caj od divo origano i ne sum otisla na kontrola da vidam dali se mafnala.ama sakav da pocnam od 21den so triptofem...i neznam sto ke kazat.

20. tiha

tiha Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2016
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    374
    Исто и на мене ми се случи, исто пиев антибиотик 10 дена, чај од диво оригано и ставав по една лажичка масло од кокос. На проверка ја немаше веќе а бев започната со циклопрогинова. Немав проблем.

На Lavica26 му/ѝ се допаѓа ова.