Не ти треба закажување него матичниот гинеколог да ти даде упат за хормони. Ние спермограм правевме на Институт за медицинска хистологија и ембриологија. Ни рекоа таму е најточен. Партнерот зема упат од неговиот матичен. Во рамки на клиничкиот центар е. Мислам дека и на Гак прават. Секако ке ти важи за ваучерот. Ние имавме и еден од систина и од адриалаб и нив ги прифаќаат. Заштеди си направи на државно.
Ние имавме од болница еден спермограм и ни важеше и тоа со пенкало пишувани вредности @bokace наздравје мила , со Господ напред и со позитивен резултат
За спермограм упат зема маж ти од матичен док. и да има мој термин ние скоро месец дена чекавме. Инаку обавезно да си понесете и ХИВ тест без тоа тешко ке завршите работа,на 24 правевме спермограм на ГАК затоа ти кажувам.
Jas vo petok imam zakazano na imunologija vo 12 i30 neznam dali ke mi zemaat krv tolku docna dali mora da bidam gladna ke treba za trombofiliite da mi zemat krv
Ok ke gledam da izdrzam celden ke sum po patista po bolnici vo petok a na 15 imam zakazano kaj dr trajanova denes go slavam mojot vtor rodenden vo zivotot koga imav samo 4 i pol god se borev za mojot zivot mi ispuka slepoto crevo i na denesen den imav operacija koja ne se znaese dali ke ja preziveam se izboriv za mojot zivot ke se izboram i za bebce
Со лесно нека ти е да не израдуваш што поскоро со две цртички. И јас почнувам од 2 септември со дабростон и едвај чекам некако сум многу возбудена долго време ги чекав тие денови. Инаку каде ке го правиш ивфто немам прочитано
Nie pravevme nekolku spermogrami na GAK i site gi prilozivme za vaucer,150 den.e i po kazuvanje na doktori deka tamu bile rezultatite najtocni.So upat od maticen se zakazuva na GAK koj den da odite.Hormoni nemam ispituvano tamu ama mislam deka se vazat.
овие испитувања ги бараат за да знаат за подоцна дали ќе ти треба терапија со клексан и аспирин.моја препорака ако ти е второ ифв направи си и скречинг.не е скапо а и ништо страшно не е. за споредба првото ифв го правев систина кај др.лазаревски и кога го прашав зошто не е успешно креваше раменици.чисто како информација дека и најдобрите доктори некогаш немаат одговор.тоа што ме изнервира беше кога го прашав што поанатака да испитуваме и дали да правиме скречинг ми одговори дека нема потреба од други испитувања а јас појќе од половина ги немав направено после овде на форумиве сама најдов што се испитува.за скречинг ми рече како сакаш.како на пазар да сме па се пазариме. не си згрешила многу се подостапни и во секое врме можеш да му се јавиш на др. на телефон. среќно
не е точно дека не се во шема влезени, секоја постапка се снима цело досие добиваш кој што ти правел, зошто пак систина една шема што имаат тешко тој што си чека во чекалната во која никогаш нема место да седниш со закажан термин.или недај боже да ги бараш а тие се на колективен одмор (другарка моја не можеше летово цел месец да ја добие сестрата на др.попович, а се спремаше за трансфер на замрзнати ембриони и нормално и закажаа за септември после одморите) секој со своето искуство.
Во Њу Борн сум кај Трајковски сум. И јас чекав долг периот чекав. Со тесе метот сме и таму замрзнавме сперма