U bitola ne mi barase onoj nisto. Jas si imav hsg I laparaskopija prethodno praveno.Tamu imav 3in vitra na privatno.Ama kako so znam treba da baraat hepatit b,c,hiv,brisevi isto ko za preku fond.AKO ne gresam
Starno mi deluva konfuzno i ne mi e jasno zosto nekoj preporacuvaat duri vednas posle 1 god.a nekoj duri 2. Jas na maticniot koga mu kazav deka se obiduvame skoro 1 god toj me pogledna cudno i citiram: Pa sto ste cekale do sega veke ne e po staro vreme sega duri od 6 meseci se pocnuva :/ . I da vcera vecer mi dojde
jas ne cekav cela god no imav meguciklicno krvarenje sto neznaeja od sto e dali e bilo bremenost ili ne oti bea novogodisni praznici morav da cekam pa da odam na lekar krvarev kako menstruacija da imam i taka zapocna cela taa golgota a moe mislenje do 1 god e vo red da se ceka ako se mladi do nekade 30god a ako se nad 30 da ne se ceka poveke od 6 meseci da se pocne so ispituvanjata
I jas na dva pati imav ET so zamrznati i imav bolki i simptomi za dobivanje no prv pat bese biohemiska vtor uspeshno no do 6 ta nedela so spontan...taka da gledaj samo na pozitivnata strana,glavata gore vikaj si moram da uspeam ovoj pat i ke ne castis za visoka beta veruvam
Релативно сме млади 23 со 26 години,меѓутоа еве веќе ја минеме и 1 година од безуспешни обиди ме фаќа паника и агонија.
@*sisi* многу сте млади. Докторот ти е забеган. Една година ивф ццццц. Од една година слободно водење љубов без заштита те фака агонија. Немој мила, гледај на позитивната страна. Знам дека позитивната страна "слободно водење љубов" е како зрно ориз споредено со голем облак (едно бебенце),ама ептен си млада да почнеш со депресирање сама себе. Доколку се појави проблем, било каков, ќе ти треба мнооогу енергија, затоа чувај си ј. А за испитувања почни си со ред.
Nie pravevme vo Sistina i ni pobaraa:mikrobioloski brisevi,hepatit a,b,c,sida test,hormoni da ne bidat postari od 3 meseci,4D i spermogram od kaj niv,pap test,kopija od vencanica i kopija od licnite karti.
Se javiv vcera vo sistina I prasav za lazarevski I mi kazaa ponedelnik ke se vrati. I sega ja prasuvam taa sto se javi dali treba da pravam eho 14 den mi e od mikroginon. Mi vika trebal doktorot nekoja sema da mi napravi ama bidejki e na odmor Da cekam do ponedelnik pa mozebi Ke mi gi prodolzel mikroginonot. Mnogu se iznervirav kojznae mozebi I za dzabe gi pijam ovie mikroginon
Koga ke pocnes postapka za ivf, doktorot ke ti kaze sto treba da ispitas vrz osnova na pregledot sto ke ti go napravi...hormoni obavezno i spermogram, potoa se so red, no nema da treba mnogu. Mene vednas naredniot mesec otkako prasav mi napravi ivf, no zavrsi so biohemiska bremenost. Od togas do sega 1 godina pomina nikako da dojdam do ET, se se prekinuva postapkata ne odi na dobro.
Нема место за паника,прво маж ти нека направи спермограм,а ти ХСГ и ке видите што како понатаму. Млади сте да но не мора да значи дека се е во ред со вас, И ДА знам многу помлади парови кои имаат успешно ИВФ. Бори се со сите сили за тоа што го сакаш.
Daj boze od tvoja usta vo bozij usi ama mnogu odma nervoza ne faka se prepotuvam i odma paniki zosto da me boli noga demek toa mi e najsiguren znak za dobivanje i si pravam filmovi odma i pagjam si vikam odma ete nisto nema da bidi ne se implementiralo ke dobijam
@Elenaaa87 колку што знам денеска ти е 5 ден од трансфер,зошто бе девојче толку негативни мисли . Гледај некое филмче (комедија на пример),читај нешто еве решавај крстозбор,судоку и најважно МИСЛИ ПОЗИТИВНО. Гали го мешето збори му на бебето и не мисли на симптоми. Какви ни се мислите таков ни е животот.
Женицки дали некоја од вас има искуство со анемија во период на подготовки за ивф. Крвната слика ми е слаба а серумското железо 4 и ми преписа матицната терапија. Може ли терапија за железото да се пие дури се тера протоколот
Podobro e pomladi da pocnat so ispituvanjata i akoima potreba od ivf inseminacii jas na 24 pocnav so inseminacii a so ispituvanja na 21 god i sega uste malku 32 ke polnam i ke odam na treto ivf
Сосема си во право дека треба да почнат на време, и да не чекаат да поминат години, ама не смејат уште од почеток да се стресираат и после една година (уште немаат и спермограм) докторот да ги испраќа на ивф. Една година е сосема нормално да не се фати. Ако е повеќе од една година, веднаш започнуваат со испитување на канали, хормони... и обавезно спермограм.
Ти реков безвезе само ти кажале да пиеш контрацеприви. Инсиатирај во понеделник да се видиш со Лазаревски. Се повеќе сум сигурна дека таму не одам пак.