mene me prakaat poradi dijagnoza ednoroga matka videna na hsg ili matka so eden kanal e sega spored drugi doktori imalo poveke vidovi na ednorogni matki ne sekogas znacelo deka se so eden kanal samo i za toa me prakaat na laprskopija edniot kanal mi e preoden vo red e no eve koga seto ke zavrsi ke mozeme i nie da se zapisime na medicina fakultet otsek ginekologija se ke si znaeme
Gledam deka ste poiskusni od mene...pa ve molam za mislenje. Neznam dali po moja inicijativa da pravam Hsg i ako priznavam deka mi e malju strav od samata postapka. No vase mislenje mozno li e posle (namerniot) abortus da mi se zapuseni kanalite pa od toa da nemozam da ostanam trudna. Se e ok drugo od hormoni,eho,pap,brisevi.Samo sto imam hpv koe dolgo vrene go lecev so imunostimulansi pa zatoa se popraviv edno 10kg i poveke ne pijam. Osven folna i vit. C
Јас сама барав да си направам HSG,зошто ако го чекав докторот да предложи до сега ни спермограм немаше да спомне да направиме(фала Богу го сменив мислам док. ). Провери си и не се плаши. За ХПВ најдобро ти е да си земеш алое вера гел,матичен млеч,прополис и лук .
Jas sum nova vo forumot,veke se bockam so suprefact za vtoroto invitro, sakav da ve prasam dali ima kontraefekti suprefactot
Samo sho se vrakam od konsultacii vo new born so Birol i Vladimir.Za Birol super objasnuva si kaza negovo mislenje,a za Vladimir neznam seushte vo dilema sme,i on neznaeshe sho da kaze shto bi mozelo da bide problem,mislenje od transfuziolog pobara,naredna nedela sum kaj Jani pa ke mu odnesam mislenje od nego.Snimkite od proverka na kanali mi pobara a ne gi nosev,vika da gi videl da ne imalo nekakvo vospalenie izgledot da go videl,oti edniot kanal prvo mi bese zapushen pa odposle go otpushija,a na laparoskopijata mi rekoa dobri bile.Neznam zoshto se posomneva na infekcija na kanalite.I taka neznam sho da kazam.Ke odime i vo plodnos i remedika kaj Dimitrov na konsultacija.Ke vidime.Iskreno chudno mi se ponashashe Vladimir Trajkovski.
I mene mi ostavi takov vpecatok nekako cudno se na zafrakancii bozem ja tera rabotata so znam vo globala ne mi se svigase toa e moe mislenje...
И јас кога бев на консултации после неуспешното некако ко збунет беше. Дали толку е тешко да се детектира причина за неуспешно па избегаваат шпекулации, не знам. Ми кажа додуша што како да испитам за понатаму, ама се како збунет. Се надевам дека ги разгледуваат историите на жените на раат, ги анализираат подлабоко, итн... Јасно е дека не е едноставна областа за одма да имаат одговор, ама треба дефинитивно потемелен пристап, општо за сите доктори
Dr.Trajkovski ima iskustvo za ivf na klinika a na klinika koj ne bil na ivf ne znae sto horor e tamu...Iskreno ko shalabajzer e izvinetena izraz...Da tocno ima zeni sto im go sredil problemot no po nekogas i pristapot e biten bar za sebe si zboram...poveke iveruvam na Tatjana zosto se educira Dubai i itn i ima mnoooogu posiroko poznavanje za ivf a i taa bese do pred nekoj 5 god.obicen maticen ginekolog sto realno ne operira iako e specijalist ginekolog...Da ne se razberam.pogreshno cisto si kazuvam svoe mislenje...Jas sum vo Remedika kaj Petanovski da tocno neuspeshno ivf imam no so biohemiska i so eden spontan no so zamrznati embrioni...mnogu e biten pristapot so dr.da vleva nadez,da bide otvoreno i koga e vreme za sala da ama za seriozno da bide 100% profesionalec i toj veke od 2007 god.ima iskustvo so ivf...i sega treto ke go pravam pak kaj nego zosto mi go znae cel organizam znae sto kako i veruvame deka ovaa treta srekjake uspeeme..a prvoto mi bese na Gak tofoski i trajkovski mi napravija hiperstimulacija mi izvadija 25 j.k so toa sto eden embrion se oplodi osumkletocen i za tri dena mi go vratija i ET to mi bese ne uspeaa pa go vratija vo fruzider pa za 10 min mi go vratija edvaj i normalno neuspeshno bese toa e dokaz deka se jaki stucnjaci ah...srce mi se para koga ke se setam na taa gak za ivf se nespreeeemni
Pomognete, dali e mozno da sum prirodna bremen a momentalno primam suprefact, mi se povraka plus ostanav vo toalet a ne pijam voda
Ај сега додека читав за трајковски позитивни искуства,дури и ми го препорачаа тука кога прашав кај кого да закажам во нуборн,сега па се негативно читам......На крај ми се иде да кренам раце од се и нигде да не одам.
Не се разочарувај.. ова се само впечатоци. И јас изгледа пак ќе одам таму за следното. Очекувањата се големи пошто е сериозна работа, па сакаме повеќе внимание и концентрација од докторите. И тешко дека има некој доктор тука за кого ќе кажеме е стварно е топ!
НИКАКО откажување! Ти прво види се со докторот и види твоето внатрешно чуство што ти вели. Мора да се поврзеш со било кој доктор и да му веруваш. Ако не тој друг. Јас на Трајковски многу му верував. Од тоа мене што ми кажаа заеднички ги анализирале досиејата и одлучувале што да се прави.
Девојки пишете ве молам броеви од Систина за закажување? Сакам на една консултација да одам и кај Ивановски за следното
Konsultirajse i so tanja.Gledate deka toj malku zbori koga bese na tel zborovite kako so klsti da mu gi vadat.Ama toa ne znaci deka ne e stucen .A vo sekoj slucaj i embriologot e mnoguvazen .Obavezno mislenje i kaj Tanja.
Denes bev na imunologija i mnogu se iznervirav tamu otkako ke go zemam rez ne odam poveke me nateraa hla da pravam a nema potreba i se ispokarav