1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

196 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,5%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

308 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

275 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    6.564
    Ништо чудно. Суперфакт и мене ич не ме болеше. Минатиот циклус имав неуспешбо инф, сите модрици ми де повлечени уште пред негативиот тест, само што мљлку ми е поддуен стомакот. Ама повеке мислам дека ми е од пиво и пица после неуспешното :)))

На NNA и meckicka им се допаѓа ова.
  2. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Mene mi e strav da ne mi bide estradiolot visok na prvoto ivf mi bese 57 nikako ne pagjase iako bese visok tofofski pocna pak so pregnilite I imav 15 folikuli sega ne znam sto ke bide kaj Tase

3. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ako najdete podobar imunolog od Dejan, zdravje.Tolku pristupacen, tolku profesionalec.Jas slucajno naletav na nego. Mi vide upatot od koj mi e I izleze deka negov poranesen ucenik bil dr koj me ispraka.Pa mu se javi I licno zborea za mojot slucaj.Mi ispita se.Duri I nepotrebno. So zijan li imam?!Bog da cuva

Последна измена: 3 септември 2016
    На tanji4ka..., pandelka, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Srce dzabe se trudish da objasnuvash ti,a vo bliska idnina veruvaj ke bide ushte ponapnato i negativno i forumov ke zamre....zashto....zashto doticnata e na drug forum za Ivf (ringeraja) e "Kapina" forumot zamre od neja i site si zabegavme i eve koga ja vidovme i tuka ne ni pisuvame....pravilno ime i e Velika i se drznav da pisham zashto ne ja mozam,toa e tolku negativno i ljubomorno shto nema granici,jas jas i jas.....so site se karashe im nabivashe nehativna energija na firumot i vlijaeshe negativno kaj site....i ima dve ivf edno neuspeshno i edno biohemiska na pocetok ni 14den ne stignato za koe onie koj znaat znaat deka nee ni bremenost toa a najmalce spontan. I da prestane da laze na na vakva osetliva tema i da shiri negativna energija. Se nadevam odgivornite na ovaa tema ke ja proceshlaat istata tema na drugion forum i ke im e jasno... se nadevam deka nema da se desi istoto kako sto bese tamu site da se povlecat radi ovaa licnost kavgadzika i negativna.....a za da ja potsetsm koja sum tamu ja imenuvav so ... intelegencija 0,2 % ... mislam Velika znaesh koja sum i prestani devojkive da gi zifcirash i da lazesh kaj stignesh aman veke... ..
    Se izvinuvam sto pisuvam latinica od mob. sum. I se izvinuvam shto se umeshav,no ne ja mozam veke sreka ne mi e do mene :) dokolku odgovornite mislat deka nee postov u red neka go izbrishat.....pozdtav devojki ve sledam jas i ushte nekolku devojki ve sledime dolgo no ne pishuvame radi ovakva osoba...... vi posakuvammmm od se srceee visoka Beta,najubavite otkucai na srcence i zivo zdravo rodeni bebinja. Veruvajte deka ke bide samo pozitivno i optimisticki kolku i da e teshko...vo bliska idnina ke vi ja pisham mojata dolgogodishna golgota i konecno najuvavoto srce bienje shto moze da se cue :) podrshka najgolema od nas nekolkute zeni sto ve citame :*

На АселМаликМедови, zena.31, malifesent и 2 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А зошто да не пишувате? Има опција игнорирај го членот и нејзините мислења нема веќе да ги гледате.
    Тука сме да се бодриме и да успееме :)

На stevemila, pandelka, meckicka и 3 други им се допаѓа ова.
  6. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Nejkeme ni nas da ne cita negativni misli ne ni trebaat srcko :)

На NNA и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    една е, ние другите колку сме тука?! Со толку позитивни емоции не може еден негативец да преовлада!!!

На stevemila, pandelka, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. @nn@

@nn@ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2015
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.108
    Нема шанси да згасне форумов, ние сме најјакото здружение на граѓани во Р. Македонија :)
    Толку искрена поддршка нема нигде.
    @meckicka среди си ги мислите само, сите сме тука со иста мака. Не шири дезинформации, ти пишав еднаш, и користи по некоја точка и запирка за да те разбереме. Плус мислам дека само онлајн е така и се сили, во живо сигурно им ќути таму на доктори, сестри итн..

На podravka, stevemila, pandelka и 3 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И таму е таква, гарант :rofl:

На pandelka, joy1 и sofi2107 им се допаѓа ова.
  10. @nn@

@nn@ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2015
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.108
    Ќе пресече сега кај и да е :)
    @meckicka чекаме да кажеш - и таму се силиш или само тука за да ти излезе нервозата :)

На pandelka, sofi2107 и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Јас веке претерав со прашања и ако никој не ми враќа.
    Пак ке прашам. Дали има напрано некој ивф во Плоднос и каква терапија дават после трансфер, и дали таа терапија тие ти го дават или го купуваш сама. Zа првото ивф во Гак само utrogestan 200 mg ставив.

12. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Хахххаа ја блокираа на страната на Плодност зашто свашта пишуваше.На постот на Newbornдека Трајковски почнува со работа таму најдете читајте и смејте :) А дека ќе се промени...никогаш зашто и на тој форум беше предупредувана и со години беше истата негативна и злобна.Само јас јас и јас.Велика не се мења ова е почетокот ке видите има денови :)
    Иначе ве читав за Трајковски и само да ви кажам дека е чуден последниов период, зашто му се дешава многу непријатен приватен проблем (секој би бил таков да му е во кожа) го знам ова од пријател кој го познава.А за Татјана може да кажам дека таков човек во овие 12г не сум сретнала ,не дека кај нејзе ми успеа 7мото ivf,no докторката е прекрасна.Целиот тим е супер сите работат заедно и се дополнуваат-соработуваат.Бирол е незаменлив емриолог. За пациенти кој со години се борат со ова и имаат повеке неуспешни инвитра се незаменливи. Не сакам да го кажам спротивното за ниедна друга клиника ни доктор,секој еден е задоволен од некој од тие доктори.Сите се професионалци и инвитрото е среќа,кај некој ке упали од прва,а кај некој од 5 или 10та...битно е коцките да се склопат,а ќе се склопат еден ден тоа е сигурно.Најбитен е позитивниот дух,оптимизмот и пред се да се радуваме од срце на оние кој успеале и кој се трудни, за да ни се враќа со убаво. Од срце ви посакувам и верувам и знам дека ке останете сите трудни,ќе бидете мајќи.Која порано која покасно најбитно медицината е чудо,најбитно е да се има матка(иако глупо звучи),има донирани ј.к.,сперма,милион таблети и инекции за подршка,па и сурогат мајка најново.Значи ќе биде прашање е време и трпение.Го кажувам од искуство 12г. и никогаш не паднав психички, 6ивф имам со 3 биохемиски,донирав два пати ј.к. продолжував понатака колку и да беше тешко и се радував на секоја бременост на другите и никогаш не кажав дека мене ми е потешко од некоја која е на почеток.И оние кој се борат за 2ро дете потполно ги разбирам и подржувам.Ве охрабрувам да не се откажете.Јас и ова кога ќе го родам,здравје боже ќе идам и на второ ако даде Господ и пак ке висам по болнички ходници и ке се борам зашто не сум себична за дете животот ќе си го дадам.Секој кој има спротивно мислење(те прочитав пред некој ден) си толку себична и негативна и ќе речам:Господ е голем и гледа. Грев е да се убие желбата на некој за дете па макар и да е 3то по ред. Никогаш не завидував и знаев дека еден ден ќе ми се исполни желбата. Извинете за долгиот пост се заворавив :) испадна реферат :)

На Kalija.P, malifesent, Len@82 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Da i tamu si kazav ne sum na pazar pa po hodnik da me prasuva sto e zasto sum dojdena toa e nesto intimno nemora sekoj da me slusa kako i da e jas veke sum dogovorena so dr petlickovski kaj nego da si odam i koja i da e od vas ne bi sakala da kazuva po hodnici zasto e dojdena a si imav uredno i termin i se zakazano i nesakam poveke za nego da zboruvam ednostavno loso iskustvo sega sprema vas mozda e bil fin ama prema mene ne sega si cekam rez i si odam kaj toj doktor sto bev

14. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Па се шуњаш во Институт на медицина, со цветна блуза и кадрици и многу нормално не си студент и има за право да те праша што бараш таму.Секој од нив си има канцеларија и се на предавања.Која си па ти да не те праша.Ај олабави и не напињај се со едно те исто.Ако не ти чини блујси на фб на свој профил труј со негативност таму.

15. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    A sto se zamaras ti so mene sto ima ako nekoj ne ti cine ima ignore

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А што сум пишувала јас за 3то дете негативно? Не се сеќавам на такво нешто.

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Хихихихи зар мислиш дека ја ја би со тебе Велика Стојанова би се замарала...Озбилна си? Ејјј не си придавај до толку погледнисе и преиспитајсе...Не си достојна затоа се жалиш по форуми дека немаш пријатели,дека никој не те сака. Ја колнеше едно време јатрвати зашо родила и имала дете засрамисе те читавме по форуми и се смеевме :) а име и презиме ти знаеме шо на еден форум се претстави и бараше пријатели...сепак да те потсетам како поинтелегентна ја дека прпфилот кога се отвара,се има опција да се види кој кај коменрирал. И те посоветувам да не си ласкаш исчешлајсе прво и иди на психолог за таа злоба и паталошко лажење и нормално највеке за таа негативност и посакување лошо на сите...ова е совет послушај мн ти кажуваа дека е време да посетиш стручно лице. И нејкеш верувај у уста пак да ме стаиш,спомеш или на било која од тука да и се препираш или да се злобна и да кобиш и колнеш.Размисли палам кола и таман у Струмица кафе ќе пијам.
    Ако одговорните мислат сум претерала нека бришат...Сепак праев пиши бриши за да сум по блага :) се извинувам девојки шо ви го реметев денов ама со недели покушавам да не пишам и денес беше врв...

18. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    6.564
    само што се уклучувам мила, и видов дека и претходно си ми пишала.
    На плодност после ивф даваат многу поскапа терапија. Дават Prolutex од 25 мл(чист Progesterone)
    Се става во стомак, само малку повеќе боли од суперфактот, ама не е ништо страшно. Замена е за utrogestan 200 mg. Околку 560 денари е една инекција. се става секој ден по една. Цела терапија по трансфер е на твоја смета.
    Во прилог ќе ти го пуштам и листот со цела терапија, кога веке си толку нестриплива.

Ама како да ти одговорам на прашањето кога немам толку познавање :(

што и да ти кажам ќе ми биде претпоставка, а не е фер да пишувам претпоставки. осетлива тема е...

Прикачени фајлови:

19. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Не мила ти....на Мечкичка се однесуваше.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Ти вратив на пораката у инбох и тука јавно кажувам сеа: ми пишеш ли т.е. ми пратиш уште еднаш приватна порака ќе се покаеш што ентер си стиснала. Е сеа тука ја завршувам дискусијава Велика за девојкиве да си пишуваат и помагаат со попаметни работи.....Се извинувам што бев офф топик со муабетот доволно се изнасмеавме освежување малку требаше :)

На pandelka и kukla21 им се допаѓа ова.