Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

78 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

310 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

277 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.075
    Допаѓања:
    6.566
    Ништо чудно. Суперфакт и мене ич не ме болеше. Минатиот циклус имав неуспешбо инф, сите модрици ми де повлечени уште пред негативиот тест, само што мљлку ми е поддуен стомакот. Ама повеке мислам дека ми е од пиво и пица после неуспешното :)))

На NNA и meckicka им се допаѓа ова.
  2. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Mene mi e strav da ne mi bide estradiolot visok na prvoto ivf mi bese 57 nikako ne pagjase iako bese visok tofofski pocna pak so pregnilite I imav 15 folikuli sega ne znam sto ke bide kaj Tase

3. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ako najdete podobar imunolog od Dejan, zdravje.Tolku pristupacen, tolku profesionalec.Jas slucajno naletav na nego. Mi vide upatot od koj mi e I izleze deka negov poranesen ucenik bil dr koj me ispraka.Pa mu se javi I licno zborea za mojot slucaj.Mi ispita se.Duri I nepotrebno. So zijan li imam?!Bog da cuva

Последна измена: 3 септември 2016
    На tanji4ka..., pandelka, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Srce dzabe se trudish da objasnuvash ti,a vo bliska idnina veruvaj ke bide ushte ponapnato i negativno i forumov ke zamre....zashto....zashto doticnata e na drug forum za Ivf (ringeraja) e "Kapina" forumot zamre od neja i site si zabegavme i eve koga ja vidovme i tuka ne ni pisuvame....pravilno ime i e Velika i se drznav da pisham zashto ne ja mozam,toa e tolku negativno i ljubomorno shto nema granici,jas jas i jas.....so site se karashe im nabivashe nehativna energija na firumot i vlijaeshe negativno kaj site....i ima dve ivf edno neuspeshno i edno biohemiska na pocetok ni 14den ne stignato za koe onie koj znaat znaat deka nee ni bremenost toa a najmalce spontan. I da prestane da laze na na vakva osetliva tema i da shiri negativna energija. Se nadevam odgivornite na ovaa tema ke ja proceshlaat istata tema na drugion forum i ke im e jasno... se nadevam deka nema da se desi istoto kako sto bese tamu site da se povlecat radi ovaa licnost kavgadzika i negativna.....a za da ja potsetsm koja sum tamu ja imenuvav so ... intelegencija 0,2 % ... mislam Velika znaesh koja sum i prestani devojkive da gi zifcirash i da lazesh kaj stignesh aman veke... ..
    Se izvinuvam sto pisuvam latinica od mob. sum. I se izvinuvam shto se umeshav,no ne ja mozam veke sreka ne mi e do mene :) dokolku odgovornite mislat deka nee postov u red neka go izbrishat.....pozdtav devojki ve sledam jas i ushte nekolku devojki ve sledime dolgo no ne pishuvame radi ovakva osoba...... vi posakuvammmm od se srceee visoka Beta,najubavite otkucai na srcence i zivo zdravo rodeni bebinja. Veruvajte deka ke bide samo pozitivno i optimisticki kolku i da e teshko...vo bliska idnina ke vi ja pisham mojata dolgogodishna golgota i konecno najuvavoto srce bienje shto moze da se cue :) podrshka najgolema od nas nekolkute zeni sto ve citame :*

На АселМаликМедови, zena.31, malifesent и 2 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А зошто да не пишувате? Има опција игнорирај го членот и нејзините мислења нема веќе да ги гледате.
    Тука сме да се бодриме и да успееме :)

На stevemila, pandelka, meckicka и 3 други им се допаѓа ова.
  6. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Nejkeme ni nas da ne cita negativni misli ne ni trebaat srcko :)

На NNA и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    една е, ние другите колку сме тука?! Со толку позитивни емоции не може еден негативец да преовлада!!!

На stevemila, pandelka, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. @nn@

@nn@ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2015
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.108
    Нема шанси да згасне форумов, ние сме најјакото здружение на граѓани во Р. Македонија :)
    Толку искрена поддршка нема нигде.
    @meckicka среди си ги мислите само, сите сме тука со иста мака. Не шири дезинформации, ти пишав еднаш, и користи по некоја точка и запирка за да те разбереме. Плус мислам дека само онлајн е така и се сили, во живо сигурно им ќути таму на доктори, сестри итн..

На podravka, stevemila, pandelka и 3 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    И таму е таква, гарант :rofl:

На pandelka, joy1 и sofi2107 им се допаѓа ова.
  10. @nn@

@nn@ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2015
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.108
    Ќе пресече сега кај и да е :)
    @meckicka чекаме да кажеш - и таму се силиш или само тука за да ти излезе нервозата :)

На pandelka, sofi2107 и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Јас веке претерав со прашања и ако никој не ми враќа.
    Пак ке прашам. Дали има напрано некој ивф во Плоднос и каква терапија дават после трансфер, и дали таа терапија тие ти го дават или го купуваш сама. Zа првото ивф во Гак само utrogestan 200 mg ставив.

12. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Хахххаа ја блокираа на страната на Плодност зашто свашта пишуваше.На постот на Newbornдека Трајковски почнува со работа таму најдете читајте и смејте :) А дека ќе се промени...никогаш зашто и на тој форум беше предупредувана и со години беше истата негативна и злобна.Само јас јас и јас.Велика не се мења ова е почетокот ке видите има денови :)
    Иначе ве читав за Трајковски и само да ви кажам дека е чуден последниов период, зашто му се дешава многу непријатен приватен проблем (секој би бил таков да му е во кожа) го знам ова од пријател кој го познава.А за Татјана може да кажам дека таков човек во овие 12г не сум сретнала ,не дека кај нејзе ми успеа 7мото ivf,no докторката е прекрасна.Целиот тим е супер сите работат заедно и се дополнуваат-соработуваат.Бирол е незаменлив емриолог. За пациенти кој со години се борат со ова и имаат повеке неуспешни инвитра се незаменливи. Не сакам да го кажам спротивното за ниедна друга клиника ни доктор,секој еден е задоволен од некој од тие доктори.Сите се професионалци и инвитрото е среќа,кај некој ке упали од прва,а кај некој од 5 или 10та...битно е коцките да се склопат,а ќе се склопат еден ден тоа е сигурно.Најбитен е позитивниот дух,оптимизмот и пред се да се радуваме од срце на оние кој успеале и кој се трудни, за да ни се враќа со убаво. Од срце ви посакувам и верувам и знам дека ке останете сите трудни,ќе бидете мајќи.Која порано која покасно најбитно медицината е чудо,најбитно е да се има матка(иако глупо звучи),има донирани ј.к.,сперма,милион таблети и инекции за подршка,па и сурогат мајка најново.Значи ќе биде прашање е време и трпение.Го кажувам од искуство 12г. и никогаш не паднав психички, 6ивф имам со 3 биохемиски,донирав два пати ј.к. продолжував понатака колку и да беше тешко и се радував на секоја бременост на другите и никогаш не кажав дека мене ми е потешко од некоја која е на почеток.И оние кој се борат за 2ро дете потполно ги разбирам и подржувам.Ве охрабрувам да не се откажете.Јас и ова кога ќе го родам,здравје боже ќе идам и на второ ако даде Господ и пак ке висам по болнички ходници и ке се борам зашто не сум себична за дете животот ќе си го дадам.Секој кој има спротивно мислење(те прочитав пред некој ден) си толку себична и негативна и ќе речам:Господ е голем и гледа. Грев е да се убие желбата на некој за дете па макар и да е 3то по ред. Никогаш не завидував и знаев дека еден ден ќе ми се исполни желбата. Извинете за долгиот пост се заворавив :) испадна реферат :)

На Kalija.P, malifesent, Len@82 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Da i tamu si kazav ne sum na pazar pa po hodnik da me prasuva sto e zasto sum dojdena toa e nesto intimno nemora sekoj da me slusa kako i da e jas veke sum dogovorena so dr petlickovski kaj nego da si odam i koja i da e od vas ne bi sakala da kazuva po hodnici zasto e dojdena a si imav uredno i termin i se zakazano i nesakam poveke za nego da zboruvam ednostavno loso iskustvo sega sprema vas mozda e bil fin ama prema mene ne sega si cekam rez i si odam kaj toj doktor sto bev

14. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Па се шуњаш во Институт на медицина, со цветна блуза и кадрици и многу нормално не си студент и има за право да те праша што бараш таму.Секој од нив си има канцеларија и се на предавања.Која си па ти да не те праша.Ај олабави и не напињај се со едно те исто.Ако не ти чини блујси на фб на свој профил труј со негативност таму.

15. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    A sto se zamaras ti so mene sto ima ako nekoj ne ti cine ima ignore

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А што сум пишувала јас за 3то дете негативно? Не се сеќавам на такво нешто.

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Хихихихи зар мислиш дека ја ја би со тебе Велика Стојанова би се замарала...Озбилна си? Ејјј не си придавај до толку погледнисе и преиспитајсе...Не си достојна затоа се жалиш по форуми дека немаш пријатели,дека никој не те сака. Ја колнеше едно време јатрвати зашо родила и имала дете засрамисе те читавме по форуми и се смеевме :) а име и презиме ти знаеме шо на еден форум се претстави и бараше пријатели...сепак да те потсетам како поинтелегентна ја дека прпфилот кога се отвара,се има опција да се види кој кај коменрирал. И те посоветувам да не си ласкаш исчешлајсе прво и иди на психолог за таа злоба и паталошко лажење и нормално највеке за таа негативност и посакување лошо на сите...ова е совет послушај мн ти кажуваа дека е време да посетиш стручно лице. И нејкеш верувај у уста пак да ме стаиш,спомеш или на било која од тука да и се препираш или да се злобна и да кобиш и колнеш.Размисли палам кола и таман у Струмица кафе ќе пијам.
    Ако одговорните мислат сум претерала нека бришат...Сепак праев пиши бриши за да сум по блага :) се извинувам девојки шо ви го реметев денов ама со недели покушавам да не пишам и денес беше врв...

18. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.075
    Допаѓања:
    6.566
    само што се уклучувам мила, и видов дека и претходно си ми пишала.
    На плодност после ивф даваат многу поскапа терапија. Дават Prolutex од 25 мл(чист Progesterone)
    Се става во стомак, само малку повеќе боли од суперфактот, ама не е ништо страшно. Замена е за utrogestan 200 mg. Околку 560 денари е една инекција. се става секој ден по една. Цела терапија по трансфер е на твоја смета.
    Во прилог ќе ти го пуштам и листот со цела терапија, кога веке си толку нестриплива.

Ама како да ти одговорам на прашањето кога немам толку познавање :(

што и да ти кажам ќе ми биде претпоставка, а не е фер да пишувам претпоставки. осетлива тема е...

Прикачени фајлови:

19. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Не мила ти....на Мечкичка се однесуваше.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Ти вратив на пораката у инбох и тука јавно кажувам сеа: ми пишеш ли т.е. ми пратиш уште еднаш приватна порака ќе се покаеш што ентер си стиснала. Е сеа тука ја завршувам дискусијава Велика за девојкиве да си пишуваат и помагаат со попаметни работи.....Се извинувам што бев офф топик со муабетот доволно се изнасмеавме освежување малку требаше :)

На pandelka и kukla21 им се допаѓа ова.