Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

196 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,5%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

308 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

275 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    6.562
    @sofi2107 многу убави зборови за тимот на New Born.:f:
    Јас имав многу убаво позитивно мислење за Трајковски и секаде кај стигнав го фалев, но последните неколку пати на Гак страшно ме игнорираше. Ме оставаше на милост на немилост, многу неодговорно и бев многу изреволтирана.
    По моето искуство кај Таше, приватна клиника, можам само да кажам, жал ми е за се што кажав за Трајковски. ;(
    Никогаш не размислив, дека во државна болница ги има уште пола милион како мене, а човекот нема време за ништо.
    Кога Таше беше едно 6 пати полош од Трајковски (додека беше на Гак) епа значи стварно не било до Трајковски.

На Miami1, stevemila, sofi2107 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Dokolku kako ludava nekoj go pomislil istoto..... vo nieden moment ne ni pomisliv da se pofalam deka sum donirala...toa ne e falba toa e gordost se gordeam...slobodno koga ke se prasha u Sistina moeto ime stoi kako donator i dinar ne sum pobarala zatoa se vika doniranje glupaco edna....

Прикачени фајлови:

На Len@82 и @nn@ им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И што ти пишува во порака?!

Едит. Сега гледам. Пријави ги пораките па @RainBow ќе реагира. Не е коректно ова да се пишува.

Јас капа ти симнувам за истрајноста и несебичната постапка да донираш!!!

@sofi2107

На stevemila, pandelka и sofi2107 им се допаѓа ова.
  4. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Eve ja pishuva na fb sea sme bile nekoj rod pa se izvinuva pa neznam ova pa ona..... sestra da mi e za ovie poraki ke bide haos...ona trudna ke me remeti jas sum prodavala,eftina sum bila prodavacka itn.....ja ne go ostavam taka toa na nikoj ne preprakam poraki ja sum dovolno sposobna licno da go resam toa.....
    A mislam deka shto se odnesuva do doniranjeto.....veruvajte ima mnogu zeni koj nemaat j.k. , koj nemaat da kupat i dushata bi ja dale za 1j.k. ja poznavam takvi mnogu i razmislete koga vi vadat na punkcija nad 10j.k barem 2-3j.k. donirajte za vas ne e mnogu ali za drugi e se! Dobroto so dobro se vraka. :*

На cvekence 03, Miami1, stevemila и 6 други им се допаѓа ова.
  5. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Искрено немам никакво искуство со Плодност и неможам ништо да коментирам.Што се однесува до Клиника....тоа е хаос и одсекогаш било така.Не оправдувам ниеден доктор ,но и нив не им е лесно.Новиот систем им налага сва и свашта и неможат да постигнат а се платени мизерно.Во Систина плата зимаат месечно колку обичен работник за 2г што не зима,па пак како на лента си им.Кога беше Мала Богородица кај Олимпико беше подруго,а сега се хаос како на лента у Веро се осеќа човек.Ремедика....и они забегаа... Невборн се нови и даваат се од себе и може и они ќе се сменат за 7-8г. али битно сеа се супер.И кај нив има неуспешни али е мн мал бројот на неуспешните,најбитно даваат се од себе али ипак не се Богови.Не дека успеав па ги величам...напротив реалноста е таа.Даваат се од себе.Трајковски е малку хаос имал некој проблеми приватни.Мислам фер е да ги сватиме дека и они се лиѓе,некад им се дешава нешто.И ќе повторам 50% е до докторот и емвриологот, а 50% до нас.Мора сите испитувања да се направат за да се отфрли секој можен проблем. И после најбитно е да се има доверба во докторот и голем оптимизам и верба дека ќе се успее.Тоа е клучот колку и тешко да звучи.

На Miami1, @nn@, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А знае некој колку им се официјалните стапки на клиничка бременост на клиникиве?

7. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Тие записи веќе ги нема последниве години.Еве ги гледам Плодност со снимки ехо од успешни ивф нонстоп,но ако убаво се загледа се од 4-5-6н.гестациска недела и до 6та г.н. неможе плодот да се види убаво нит срце да се чуе.Во 7ма недела се слуша убаво срцева акција.Муабетот ми е на сликите сакусот се гледа само кој недај боже може да е празен,да нема плод или срцева акција или уште ни јолк ќесето не се гледа.Муабетот ми е дека не се веродостојни 90%од сликите. Не е веродостојност успешното ивф на било која болница.Битно е да успеала бременоста,срце да зачука силно и здраво,да се родат живи здрави бебиња. Мое мислење и став.

Последна измена: 3 септември 2016
    На cvekence 03, Miami1 и stevemila им се допаѓа ова.
  8. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Многу добро знаеме што значи да се донираат јајце клетки и колку тие му значат некому и плус за тоа има посебна тема нема потреба тука да се замараат членките кои и онака си имаат проблеми и некои од нив години се мачат со стерилитет, препукувањата со твојата фб пријателка реши си ги на друго место не да стварате тензија на форум кој досега добро функционираше. Секое отворање денес на темава читам што ти пишала во лична порака - ваша работа. А за клиниките, досега доволно е коментирано дури и поединечно за секој доктор нема потреба да објаснуваш кога се слушало срцето, какви биле сликите во која г.недела дали биле веродостојни или не. Со твојот пост некој повредуваш, затоа воздржи се од коментари за трудници. Поздрав

На manako1, stevemila, pandelka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Фала ти многу срце си се потрудил многу за мене, јас пишав на ситее ако има некој искуство од плоднос, никогаш го немам употребано форумот за да пишам и заради тоа имам правено грешки додека научам ке ме трпите.

На @nn@, stevemila и Momichka им се допаѓа ова.
  10. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Vo koj moj ti post draga procita deka navreduvam trudnici dokolku sum i edna od niv? Kade jas toa ja zloupotrebuvam makata na site koga i jas so godini sum ja imala taa maka? Vo koj odreden moment zakluci deka jas bi bila maluomna i na vakva isetliva tena bi se prepokuvala so doticnata? Aj kako pointelegentna prosvetlime zashto gleam si u nekoja zbunka za koja neznaes i sama......a za slikite za eho potencirav deka (dokolku citash i sfakash) verodostojnosta na klinikite e koga ke objavat za zivo rodeni bebinja kako shto bilo do pred nekolku godini a ne eho snimki od 4ta nedela. Preprocitaj preispitaj pa repliciraj...vo sprotivno preskoknime i ne repliciraj....... a ja so imam so meckucka eve ne debatirame privatno da te prosvetlam.... a za j.k. pisav tuka i pak ke pisam zasto tie zeni ovde ve sledat i pred nekoj mesec tuka pisa edna od niv.

11. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Не можам да те прескокнам дека не ни памтиш што пишиш, па нели праќаше пораки тука што ти пишала во лична порака дотичната, ти преиспитај се... И не замарај ја темава ако си трудна со лесно ако си се мачела со години ете ти се исполнила желбата, а ако некоја членка има потреба од донација на јајце клетки нека пише биди сигурна дека некој ќе донира.

12. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Госпожа мила моја....ја немам амнезија нит сум склеротична за да не знам и памтам што сум пишала....немој да си ја вреѓаме интелегенцијата! Сликичките ги постирав да се има у предвид кој каков е реално зашто нели виртуелен свет и сите фини и душички.Бев јасна кога пишав дека со дебатата завршив и се извинив што отидов офффф топиккк и испадна замарање за оние кој имаат мака. Навратисе препрочитај ако треба по 3 пати некад е поубаво.
    Што се однесува на другото многу фала и само со убавини да се враќа кај сите и дупло поубаво.

13. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Кај се извини ма што отиде офф топик? Ти? Да гледам со вреѓањето колку ти е интелигенцијата на ниво па можеш да се извиниш. Нас @meckicka воопшто не ни сметаше што ти од ведро небо падна на форумов и ја нападна ајде пиши си на рингераја и онака овде никогаш не си пишала па сега како падобранец дојде да делиш совети... Со лесно

На manako1 и pandelka им се допаѓа ова.
  14. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Озбилно мила дека сакаш да дебатираш и да си ја мериш интелегенцијата со мене :) еве ќе ти помогнам претходна страна во 16:56мин точно :) препрочитај и иди на зум ако треба :) И јас не сум МА тоа да е јасно! И јас сум со години член и сум пишала и пишувам на на друга тема,тебе најмалце треба да ти се објаснувам.
    И еве како неителегентна на интелегентната ТИ ќе ти дадам до знаење дека сум доста фина во однос на тебе за пишаното зашто знам си трудна хормони се чуда и неам намера да се препукавам со трудница не ни е етички. Имај лесна бременост и од срце посакувам најубаво бебуле да имаш. Сеа веќе со тебе дијалогов го завршувам ради причина што си трудна и несакам да се нервираш. Убава вечер имај

15. tanji4ka...

tanji4ka... Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2016
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    362
    Дa не бидaм пoгрешнo свaтенa aмa мене @meckicka дa не ме упaтеше нa имунoлoгијa и генетикa зa дa испитaме се штo требa дa не нaбрoјувaм штo уште ке си тaлкaв oд бoлницa вo бoлницa.А,зa другoтo штo е пoгoре нaпишaнo не нaвлегувaм:) и не брaнaм никoј пoздрaв

На manako1 и sofi2107 им се допаѓа ова.
  16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Симнете ја топката малку.

На оваа тема нема потреба од препукавања и навреди.

Има многу корисни совети тука и да не дозволиме да отиде темава под клуч.

На danichap, Stara, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Многу се изнервирав незнам што да се напијам за смирување

На sofi2107 и pandelka им се допаѓа ова.
  18. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    @meckicka со години се бори со стерилитет и е најдобро запознаена со овој проблем и секогаш дава совети на место за тоа неможе да се негира. Но,некогаш избрзува и е негативна,често и повредува со некој коментари индиректно за тоа беше дебатата и самата дебата заврши.Ние приватно си решивме што имаме.
    @meckicka neka se izjasni eve i tuka dali e taka.

На meckicka и tanji4ka... им се допаѓа ова.
  19. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Hемаш потреба од нервоза поготово сега.... форум е и не го зимај здраво за готово.Затоа и бев блага и фина во коментарите со тебе. Смири се и тоа што е меѓу мене и Велика е меѓу нас,ние си го решаваме. Некогаш не е ок во оган да се влезе. А за смирување напијсе еве као ја сеа бедоксинче и в12 и чај нане и уживај.

Последна измена: 3 септември 2016
  20. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    За жал немам ни бедоксинче ни б 12 ниту чај живеам во планина немам блиску аптека, а и касно е сега само маж ми е тука да ме смири дека сум фина и блага спрема него. Поздрав

На bokace, pandelka, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.