Sofi izvini milicka izvini najiskreno a jas ostanav ocudena oti taka se isponasa doktorot oti za nego imav samo pozitivni iskustva slusano ne bukvalno da se navredime de sega dotolku ne ama jas koga kazav nesakam hla da pravam malku se zainativme taman rabota da zemam jas da se karam so doktorot pred site tamu i im kazav na sestrite oti potoa sakam da si odam pak kaj petlickovski i mi rekoa ok i toa e toa ne se karam so doktori oti utre moze vo nivni race pak da padnam
I ne mi se dopadna toa sto vo hodnikot me prasuvase za nesto sto e tolku intimno kako genetskoto ispituvanje i koja i da e ke se iznervira zatoa da bideme realni sramota e pred drugi luge da me prasuva zatoa jas od mm krijam duri nekoj raboti zatoa a ne pak pred drugi da kazuvam sto e kako e nekoj raboti ni mm ni majka mi ne gi znaat oti mthfr mutiraniot gen sto e go imam nasledeno od tatko mi
Vaka sega.Denes otvaram nekolku pati tema da procitam nesto ubavo ili nq nekoja od devojkite I treba nekoj sovet. A procitav samo gluposti koi pritisok mi krenaa. Daj be olabavete, do raspravii li vi e dojdeno? Ako ste vaka I nadvor od forumov tesko okolinata okolu vas.Namesto da spodelite nekoe vase iskustvo, nekoj sovet,nie ovde bez veza raboti citame.Jas sum od Strumica I ja znam meckicka. I se izvinuvam so ke go kazam ova,devojkata ima problem I ne e bas ko so treba I ke ve molam zaobikolete ja ako ve nervira I nemora da ja vregate.Greota e, I taa isto ko nas so godini se maci so ova I so I da kazala sigurno ne e za da ni nasteti. Pa ova e forum I ko site nas I taa ima pravo da si kaze mislenje I iskustvo. Se izvinuvam so se drznav da iskomentiram no grev mi stana.Pozdrav do site I samo trpenie devojki I ke uspeeme,nie sme lavici
Jas si kazav kako pominav sega toa e koj kako saka neka me sfate a da se karam ne bas dotolku ne se karav so doktorot samo se zainatiime ne bese kojznae sto no ajde nesakam da se raspravam nekoi od tie tuka mi se rodnini
Jas sum pomagala i pak ke pomagam na koj so sto mozam i mnogu se raduvam sto vcera se prikluciv da bidam daritel na koskena srz barem zatoa doktorot mozam da go ispofalam me vnesoa vo registarot
Се согласувам и се извинувам ете јас што забегав од темата и што ви го изреметив денот.Немав лоша намера према никоја од вас. А што се однесува на другоно што го пиша навистина незнаев дека станува збор за такво нешто се додека уз приватен разговор со нејзе до сега не сфатив. Кога би го знаела тоа искрено воопшто не би ни пишала ни напаѓала и мн. глупо ми дојде сеа кога објасни ти како стои работата. Се извинувам пак што денов испадна напнат и детски. Нека заврши тука и нека се продолжи за она што е најбитно во оваа тема.
Uzivaj srcka se e ok samo morav da kazam zasto ja znam i greota e,veruvaj mi.Zatoa se umesav vo razgovorot, morav.
Искрено незнаев и ќе пукнев од мака кога прочитав....ја читав по други форуми и мислевме дека е кавгаџика и негативна,затоа и се дрзнав да пишам денес ете калкулираше долгогодишното ќутење и претерав.И сеа кога прочитав жива се изедов у живот во мои 36г. Никад не сум навредила,нит навлагала во кавга. Фала што објасни. Се извинувам на останатите и останувам на располагање за било какво прашање и совет за инвитрото,за испитувања и за фамозните 2 недели исчекување две членки ако не се лажам се во тие 2 недели и од срце им посакувам најубава и највисока бета хцг
Pa da ovde sme da si pomagame ne vaka da se navreduvame sofi mi dade nadez milicka jas se plasev veke sto ke pravam uste malku 32 god ke polnam depresivna sum stanata veke i zatoa taka ti kaza stevemila
mnogu se izmaciv za tie 11 i pol god i sega toa se odrazi na mene veke ne sum istata sto bev depresivna sum mnogu stanata duri i koleskite ne me prepoznavaat karakterno nonstop sum nervozna zatoa stevemila go rece ova oti ne sum kako sto bev no ke pomine i toa ke mi treba vreme za se ama ke pomine uste malku ke se spremam za ivf i mora da ne se nerviram tolku
Bev na konsultacii kaj Birol,gi vide site dokumenti i od neuspesnoto ivf.Rece deka po tie rezultati bi trebala da ostanam bremena,ne gledal drug problem.Sumlivo mu bese na tolku visok estradiol mi izvadile samo 2 jajce kletki za koe nemam dokument i nemam dokument za vo kakva sostojba se vrateni embrionite.Ni dade dieta na dvajcata i drugi lekarstva i mi zakaza pregled na 3den od ciklus i togas da ispita rezerva na jajce kletki.Togas ke me vidi i Vladimir i zdravje ke pocnime so vtoro ivf.
Site sto sme na forumov sekoj den ocekuvame nekoj da ne poduci i sovetuva,da ispitame nesto plus sto doktorite ne ni go preporacale,se raduvame na sekoja bremena sto ke ostane i zalime za sekoj neuspeh.Ocekuvav od tebe posto znaes kako se cuvstvuvame deka ke ne ohrabris i ucis,a ti dojde so ime i prezime da ocrnuvas clenka.Nas tuka ne ni e gajle za vasi licni poraki.Ti najmnogu treba da ja svatis,najiskreno se iznacitav gluposti.Kako bremena posle tolku godini treba da zracis pozitivna energija.Meckicka nas licno nisto ne nema navredeno(kako ti nea),na sekoja ni ima posakano uspeh.Kukla so nea podelija razlicni mislenja za eden doktor i dobronamerno ja sovetuvase da se smiri i da odi kon uspeh.Ti da mozes dusata ke i ja izvadis.Nadvor od temata za sto sakate raspravajte se,nas tuka ne interesira koja,kaj koj doktor i so koja terapija ostanala bremena.Vo posledniot post se vadis deka ne znaes za nejzinata sostojba,zar ti 12god.koga cekase bebe ne bese depresivna ili koga ke dobiese menstruacija se raduvase?Si bila pozitivna tolku godini ocekuvajki bebe sega treba da letas od sreka,nejzinite postovi da gi odmines,da ti bide zal za site nas oti znaes ni sto pominuvame i zasluzuvame da bideme majki.
@manako1 а како сте со индексот за дебелина? Мене по неуспешното инф ми тргна со јадењето, ќе треба да се стопирам Инаку се мислам, некако, дали со некоја алтернативна ствар, да пробам да пробам циркулација на матката. Кога сите работи се биле ок, тогаш е важна рецептивноста на матката. Се мислев тие кинезо терапии дали нудат вакви опции.
Eve da te prosvetlam.....neuspehot na invitrata i borbata za dete na nikoj ne mu dava za pravo da bide negativen sprema drugite nitu pak zajadliv. Vo odnos na clenkata za koja neznaev kakva i e situacijata....za se ostanato @stevemila se pokaza covek i vo poraka mi objasni,za shto posle prosvetluvanjeto i se beshe izvineto na clenkata za koja ne bev upatena za nejzinata sostojba.....i gospodza kade toa vide deka jas se pravdam? Pravdanje e edno a izvinuvanje za nastanat dijalog glupav zapocnat na osetliva tema od moja strana e drugo..razgranichi.Diskusijata zavrshi. A toa dali sum bila depresivna....nikad a niti niedna od prijatelkite moi koj se borat so sterilitet so godini ne bila depresivna zasto se znae deka eden den ke se uspee.A dali letam vo oblaci....dur ne se rodi bebe zivo i zdravo borbata ne zavrsuva tuku e sam pocetok! A menstruacija fala bogu dobivav sekoj mesec i nikad ne zaplakav zashto nemalo pricina...prirodno i da sum sakala ne sum mozela da ostanam trudna (nemam kanali) i placenjeto sum svatila deka uspeh nema da mi donese.....a za pozitivna hmmmmm milo u zivo ne se znaeme ... vo ovoj virtuelen svet na tastatura sekoj moze da bide med i mleko,no neznaesh shto ti misli...toa e realnosta na virtuelniot svet...dosta sum postara od tebe i mnogu poiskusba za da znam kako ide ovaa rabota na tastatura...ne go procenuvaj covek po slatkite nezni zborovi napisani na forum...zapoznajgi onie koj mislis privatno.... depresivnosta i negativnosta nikogas ne vrodat so uspeh vo niedno pole vo zivotot! Se izvinuvam na site ostanati sto se navrativme na vcerasnata tema za koja mislev deka zavrsi uste vcera,morav da repliciram na padobranski komentar koj mozeshe i vcera da se pishe za da ne se razdolzuva se edno isto..... ti posakuvam uspeshno 2ro ivf kaj Vladimir.Site eden den koj porano koj podocna ke bideme majki...koja po polesen pat od 1va ili 2ro ivf a ete nekoj posle 5to ili 10to... bitno e deka ke se ostvari celta koga ke se spojat kockite.