Inaku i jas sega po nova god treba da biram vo koja klinika ke go pravam invitroto vcera bas se smeevme so edna rodnina sto se macese isto kako mene i me prasa kade ke pravam ivf sega i jas i kazav neznam na zdrepka ke e kajkoj dr ke odam na ivf
Imavme los spermogram mnogu los so 20 posto progresivno podvizni i koncentracija od1 milion a sega e vo red jas imav hormonalen disbalans sega se ok hormonite i pregrada na matkata sega i nea ja otstranija i mutacija na genot mthfr c677t heterozigot i sega za nego sum na terapija so kardiopirin 100 i b kompleks i neofolik meta i sega gi cekam rez od imunologija od antitelata i od genetskoto morase niv da gi napravam oti majka mi ima dlaboka venska tromboza
Јас сум еден невиден баксуз. Завчера качив температура, ме фатија синуси, еве денес кашлам бронхит како да имам.. А вчера почнав со фостимон. Во вторник сум на ехо у Систина. Можно е да ми откажат ИВФ циклус зошто сум болничка? Или нема врска..битно да се оправам до пункција? Многу се нервирам..
Gledaj da se oporavis neznam bas dali ke ti go otkazat invitroto i jas bev bolna prviot pat od beonhit i piev pancef antibiotici no na mene tase ne mi go otkaza invitroto probaj so caevi topli zemi si fisherman bonboni
Padnat ti e imunitetot prasaj go doktorot sto da zemas za iminitet od tie hormonski terapii znae da paga imunitetot
Се правам.. Со пареа -вода и сол, инфрацрвена ламба, чаеви, лимони, мед, прополис, ај се надевам дека ќе пројде брзо.
za anestezijata mora da si zdrava.da ne se uplasis mozno e da ti se soberi slajm koga ke se razbudis ama ke si disis na nos.i napravi si makalo luk so pavlaka vo blender.ke ozdravis za dva dena.srekno
Хмммм?! Ај баш кажи ми што испитување ќе правиш кога ќе одиш. За амх нема везе кој ден е, а фсх на 3 ден сигурно имаш.
Den pred punkcijata bea 13 folikuli,embriologot mi kaza mi izvadile samo 2 drugite bile prazni,utredenta mi se javi da mi kaze deka pri obrabotka na materijal nasle uste edna i deka site tri se oplodile i mnogu ubavo razvivale.Imam dokument deka mi imat vrateno tri embrioni i dokument za terapijata.
Obavezno ke ti kazam,Birol mi kaza koga ke bide pregledot togas i rezervata da se ispita da ne odam dvapati zosto vo Bitola ziveam.Otkako gi vide dokumentite site rece nema problem za zabremenuvanje,osven sto imam dve miomektomii i deka obicno po operaciite matkata potesko gi prifaka embrionite.
И јас настинувам , 6 ден од суперфакт. Како да имам внатрешна температура , суво кашлање и главоболка. Од јасминот ми се појави кандида, но уште едно апче имам за утре и се надевам дека со тоа што кога ќе ми дојде , ќе ми се смири и таа . На западу, ништо друго ново
Na proteinska dieta sum,jas pak mnogu se zdebeliv za vreme na postapkata i potoa.Vo dve godini mi izvadija 9 miomi,taka da matkata nadvoresno mi e partal,ama mi rekoa deka ima mesto za bebe.Sega uste i od Vladimir da cujam mislenje,Sistina i Plodnost gi pominav.
Zdravo,feminki..ve citav celo vreme dodeka traese procedurata Na in vitro....go pravevme vo newborn..prvo,daj boze I posledno....mi vratija tri embrioncinja I Sega galam mese,da ostanat kaj mama uste devet meseci...od terapija po transfer primam kleksan,progesterone depo Na 4dena,dekortin,aspirin,utrogestan...imam prasanje.Na momenti,pocesto vo denot me fakaat zestini I sklet neverojatni...IMA li nekoja vakvo iskustvo?