Смири се, и не паничи. Полека. Сѐ ќе биде, тогаш кога Господ ќе посака. Биди мирна, трпелива, биди упорна. Сѐ ќе се среди, само имај добра мисла и бори се. Бори се, за она што најмногу го посакуваш. Смири се, сталожи се, и зачекори напред. Ќе биде сѐ во ред, ќе видиш
mdenkov ajde i toa ke pomine mene sea edna prijatelka mi se javi i mi rece deka doktor petanovski pred ivf baral i momografija na gradi da se ima napraveno i nekoj skrien seker a ja tie raboti gi nemam ispitano. od ispituvanja imam samo toa sto treba za u fond imam i kariotip ispitano dvajcata so mas mi i antispermalna antitela
скриениот шекер е битен за квалитетот на јајце клетките ако има скриен шекер се дава метформин кој влијае поволно и на јајниците и на јајце клетките, а мамографија не би требало да бара таа се прави за жени над 40 години, доволно е ехо на дојка ова сигурно му треба да се види дека се е ок со дојките затоа што хормоните што се примаат не се баш добри за дојдките
Kondilomite iskacaat na povrsina koga imunitetot ke padne ,najcesto se prefrlaat od seksualen odnos od partnerot . Kondilomite neznam dali mozat da se pojavat na pap test , no tie mnogu brzo se sirat moze da bidat od nadvoresen del na usnite pa da dojdat i do grloto na matkata . So vitamini , kremi ili so gorenje tie se cistat. Treba malku trpenie i za brzo ke gi nema , dogovorise so doktorot sto ke napravite sledno i ti posakuvam sreka. Sestra mi imashe kondilomi i gi goreshe i vadeshe vo Remedika .
Најпрво повтори си го папот на др место! Мене ми се случи слична работа. Папот што ми требаше за ин витро наместо чист ми излезе цин2 И матичниот ми вика заборај го сега ин витрото треба биопсија да правиме, а јас во шок ... од нигде никаде И потоа во консултација со друг доктор примав две дози полигинакс вагиналети и после една недела од кога завршив со терапија го повторив пап тестот и се беше во ред имав само кандида и инфламација. Како таков го поднесов и добив позитивен одговор! Затоа секогаш барај те второ мислење, некои грешки скапо коштаат .... Се надевам дека се ќе заврши добро!
на гак , во секоја поликлиника за тука треба упат ама можеш и приватно сегде прават авицена адриалаб, во авуцена е 700 адриалаб 400
da ako nesto ne ti e jasno pisi mi ke ti ja objasnam celata postapka i kako da se pripremis za da iskocat tocni rezultatite
znaci jas uste gi cekam rezultatite od mikrobioloskite brisevi i pap testot(koi pred 6 meseci mi bea ok),mene maticniot ginekolog dodeka mi zemame brisevi mi kaza deka imam kondilomi i mi pokaza na ekranot,vnatre imam,e sega ne mi e jasno kako moze partnerot da mi go prenese hpv virusot koga so nego sum 8ma godina, i eve se borime so toa da ostanam bremena,do sega fala bogu i na brisevi i na pap test osven kandida nisto drugo nemam dobieno, utre ke odam kaj organdziski ke vidam toj sto ke kaze,i kako e mozno toj da ne primetil deka imam kondilomi koga pred 1 nedela bev kaj nego na pregled devojki dali veruvate deka sum veke bez sili,sega uste ova ni falese i produrata za invitro ustvari ke ni se odolzi ,a cekavme tolku vreme
Dali treba mazot i zenata da bidat osigurani , zatoa sto jas momentalno ne rabotam samo maz mi e osiguran ?
Нема проблем. И мм е регистриран преку мене бидејќи работи во странство. Донсега немалнникаков проблем.
да ве известам за сите оние кој не сте од Скопје. Ги собрав сите документи за ИФ и отидов денеска во ФЗОМ во Скопје да да ги поднесам, се убаво ми ги погледна ми ги спакува и на крај ми побара фотокопија од електронската здравствена книшка . и следува ааааааа ти не си наш осигуреник..... јас не сум од ск. можам да ти ги примам ама треба да ги праќам по пошта во местото каде што живејам па поштата дали била сигорна и така си ги земав дукументите и во петок си одам дома па здравје Боже ќе видам што ќе направам. значи таму каде што си здраствено осигурена таму треба да поднесеш дукументите
gi dobiv deneska rezultatite od mikrobiologija,site brisevi mi se negativni ,bev i kaj organdziski na kolposkopija i covekot bukvalno se smeese,na toa sto mu kazav deka mojot maticen ginekolog mi kazal deka imam kondilom--,znaci ,ova e strasno so se slucuva vo nasata drzava,eve primer mojot slucaj od zdrava prava sakat da me naprave bolna da zeme samo parite,diretkno on ke me lecil so laser,ne se zamara jas sto do sega ne su ragala ,na nego mu e bitno da najde nekoja zena sto vo panika i ke se soglase a jas poznavam dosta tuka takvi zeni vo stip sto pravele laser-samo prasanjeto e dali voopsto nekoja imala kondilomi,zastrasuvacko e ova znaci nemam komentar ,ovie 2 dena dodeka da odam na organdziski mislam psihata me utepa deka na seta maka pa i kondilomi ke lecam,od iskustvo devojki na site vi preporacuvam za vakvi ozbilni dijagnozi da barate vtoro mislenje od drug doktor,pozz do site i imajte srekni praznici pa so novi sili i bebenca vo novata godin da se pofalime
И мене ми се случи истово - само што мене не ми рекоа дека неможе да поднесам таму, па по пошта ги враќале во мојот роден крај, па после од нашиот ФЗО ми вртеа, така да... поднесувајте си во вашиот град, за да не губите време. Поздрав, и со среќа на сите
mdenkov, баш ми е драго што нема никакви пречки за да си поднесеш за ваучер, и јас поднесов и сега чекам одговор... Инаку да, често сме мета на крадци на пари кои покрај парите, ни ја убиваат психата. Тоа не се лекари, тоа се монструми. Смени си го матичниот, бидејќи не верувам дека можеш да се потпреш на него. Имај убав ден, среќни празници, и со среќа во ФЗО
feminki mene mi odobrija vaucer e sega ostanuva da go dobijam po posta pa da idam kaj petanovskli na razgovor sto i kako okolu ivf.inaku jas sum osigurena a mas mi e vraboten vo druga firma a tamu samo penzisko e osiguren a zdrastveno ne sakat da go osigurat e sega dali toa sto toj ne e osiguren ke mi se naprave nekoj problem pa da plakam na privatno.nekoi kazaa deka moze preku mene da e osiguren ama probavme vo mojata firma ama ne biduva da e preku mene bidejki bil vo druga firma vraboten