Eve i jas da pisam utre mi e tret den od menstr. treba da odam za analizi na hormoni strav mi e da ne izleze nekoj problem so estradiolot I Tase da go prekine postapkata
Среќо кој ден од трансфер ти е денес?Претпоставувам дека емриончињата ти се вратени на 3ти ден. Јас 4ти ден после трансферот ако не се лажам почнав да се осеќам така,ме фаќаше склет,се препотував,во дневна од климата беше кочан ладно мажми се мрзнеше а јас се препотував.Температура имав 37-37,2 мислев се разболувам тие беа првите знаци дека имплатацијата беше успешна.Еве сум бремена и сеуште истото го осеќам и температурата е сеуште таа. Температурата во бременост е секогаш 37,2 кај 90% од трудниците. Истово ова што го осеќаш ти,го имав и јас и мн. жени кој ги познавам и дел трудни,а дел веќе породени Верувам дека ќе имаш најубава бета хцг.Уживај до бетата шеткај,но не се заморувај многу.Чим си на клексани требаш да имаш и циркулација движисе слободно.Самите Татјана и Бирол советуваат нормално функционирање без претерување. Ти посакувам само убавини и верувам дека ќе имаш висока бета хцг
Jas imam nekolku mali miomi, edni dr. mi velat moze da se zabremeni I so niv drugi deka treba da se vadat inaku nemalo da se sluci implantacija. Sega treba da se odlucam sto ke pravam. A ako gi izvadam treba da cekam najmalku 4 meseci pa pitoa da pocnam so ivf postapka. Te molam kazi mi nesto poveke za toa. Dali I tebe ti kazaa deka ne moze sa se zabremeni so niv ili imase drug problem sto morase da gi izvadis. Ako ima nekoj drug slicno iskustvo neka spodeli.
Значи нема потреба од грижа. Зависно од состојбата на хормоните, ќе добиеш терапија. Нема како да ти одложи. Само не ја мисли толку многу. Многу мислење може да ти донесе само негативни мисли. Во рацете на стучнаци си. Таше знае најдобро што да ти даде. Ти само треба најдобро што знаеш да си мирна и сталожена. Спремај се мамичко следат убави моменти <3
Pred 10 godini mi najdoa 2 mali mioma koi 6godini voopsto ne rastea,odev redovno na kontroli operacija ne mi preporacuvaa.Stom se omaziv i planiravme bebe naglo porasnaa po 5sm.2014Tanturovski mi izvadi 3 rece bile spoeni kako karfiol.Po 6meseci na kontrola pak imase nekolku mali i eden pogolem,bev na mislenje na mnogu mesta za toa vreme porasnaa site, eden bese 8sm.Vtorpat me operisa Stojovski96miomi) i mi rece deka se mnogu i golemi i i ne mozam da zabremenam,samo sto jas ne zabremeniv ni koga bea mali zosto i spermogramot na mazot mi e katastrofa so godini.Moite bea nadvoresni koi velat ako se mali moze da se zabremeni.Probuvavme prirodno,pa so klomifen i so inseminacija i nieden doktor posle operaciite ne rece deka e zaradi miomite tuku od spermogramot kade sto kolicinski ima mnogu a nepodvizni i bavni.Imam ineuspesno ivf kade kako odgovor mi rekoa deka sto se zdebeliv se lepele masnotii na matkata i ne gi prifakala embrionite.I toa ne mi e verno zosto i koga bev slaba pak ne zabremeniv.
Devojki, po preporaka na Trajkovski treba da odam kaj Jani na transfuziologija. Dali moze prioriteten uput za tamu?
Јас сум оперирана од миом на матка беше 5 см овде матичниот ми велеше побрзо остани бремена. Кога отидов во Скопје Димитров ми рече ако сакаш да раѓаш да го тргнеш и се решив за операција макар да зависи од многу фактори, каде е поставен, каков е, колкавав е дали би ти сметало во бременост. Сега имам помал околу 1см кој и на ехо последен пат не се гледаше а е надвор од матка. Ако миомите се надвор од матка и се субсериозни и не многу големи тогаш нема да прават проблеми а ако се околу 4-5 см инвитрото каде што ќе го правиш ќе ти бараат да го оперираш затоа што како што ќе расти плодот така ќе расте и миомот и ќе притиска или на матка или на соседни органи. Размисли убаво пред да почнеш со постапка
Јас одам кај него, баш денес попладне и со приоротетен. Секогаш земам приоротетен затоа што нема слободни термини. Наоружај се со трпение на Трансфузиологија е преполно.
Јас бев со истата дилема што да правам. Докторот за инвитро, кога анализираше за неуспешното, вика направи уште еден преглед и мислење дали да ги оперираш. Имам 2 миоми некаде на надворешен зид, не ми е јасно ни каде се, по околу 2 см. Ми го препорачаа Алулоски на клиника, бев кај него, ме прегледа и вика воопшто не сметаат ниту влијаат на бременост. Се откажав од операција, мада сеуште не сум на чисто. Оди кај 2 доктори барем да си сигурна.
Обично од сабајле, бидејки сум негов пациент и ми треба негови мислење ке одам попладне. И минатот пат ме прими. Следниот понеделник е од сабајле. Се менува на една недела. Некогаш е и во петок и во 8 септември.
Samo sto se vratam od kaj Tase, hormonite mi bea dobro sega ke pocnam da se bocnam so 4 merionali, imame pravo na 30 rece of. Dali nekoja znae kolku kosta eden merional privatno.
Скапи се баајги, јас докупував. Во болниците се околу 800 ден (Њу борн), а пошто ми требаа повеќе, од Косово ми ги донесоа, една околу 500 ден ме кошташе. Со среќа!
не знам колку ќе е од корист ама да ви кажам дека димери и хемостаза испитуваат и во дијализа струга.ги немаат сите испитувања како скопје ама за овие две има.се надевам ќе помогне инфото.позз
Нарачај ако можеш од Косово да ти донесе некој за поевтино. Јас по 5 примав, одма ги потрошив тие од Фонд. Не е мала разликата во цената
Грешка извини мила за цените... сега видов точно Во Клиниките се 1.300 ден една, јас ги најдов по 800 ден