Rabotata e deka ne znam dali ostavaat vo Plodnost da zemes od drugo mesto merional, ke se nalutat, abe nalet da se parite ako bide uspesno, ako ne togas sto ke pravime.
ич да не ти е гајле дали ќе се налутат.ако си најдеш поевтини кажи им отворено дека сама ќе се снајдиш.а и што се секираш можеби доволно ќе ти се тие од фондот.среќно
Ne se sekiraj mozda i tie od fondot ke ti se dovolni na mene prviot pat 30 menogoni mi bea dovolni vtoriot pat 27 fostimoni mi bea dovolno duri ni tie 30 ne gi potrosiv a vo sistina ne mi se dopadna toa sto ne mi gi dadea site 30 inekcii sto me sleduvaa od fondot
28 merional mi dade deneska da gi koristam do 11.9 a na 12.9 kontrolla i eho, a deneska mi e tret den na menstraciata do togas 11 den na menstraciata ke mi bide, plus sestrata rece ke ti gi prodolzi uste dva do tri dena, znaci vrti suci toa e mora da platis. Pa fala na vas sto mi davate soveti. Pozdrav
fala ti na ubavite zelbi,od tvoja usta vo bozji usi...vo sabotata mi bese transferot..ama jas ovie simptomi gi imam use pred nego,znaci po punkcija..odkako pocnav so prolutex i kleksani...fala use ednas....navivam za super beta...
decki,primav puregoni i suprefact.imam edna puregon ostanato i malku od suprefact,za dve tri bockanja od 0.3.ako mu treba na nekoj neka mi pise..znam kolku se skapi,pa i 1000 den da se spasi, znaci puno..jas se na privatno pravev ,pa se olesnivme dosta..pozz
Deneska pocnav so superfakt. Ama imam eden problem. Znaci maz mi se vraboti od prvi septemvri vo drzavna firma I jas treba da sum preku nego osigurana kako nevrabotena. I sega ni jas ni toj nemame aktivno osiguruvanje I velat koga ke zeme prva plata togas. I sega ke treba da go platime invitroto privatno bidejki toj ke zeme plata duri posle 10'oktomvri. Dali ima nekoj nacin nekako vednas da mi bide aktivno mnogu se nerviram cel den placam a veke pocnav terapija nemozam da prekinam a si imam I vaucer I tolky maki da soberam se dokumenti za vaucerot. Izvinete poradi dolgiot post
Мислам дека нема да бараат осигурување, зошто им е? Ваучерот го имаш. Јас колку што се сеќавам мене ни книшката не ми ја видоа барем. Битен им беше ваучерот да го земат.
Vo sistina taka mi kaza sestrata mi rece ako go pravam procesot invitro a ne sum vo momentot osigurana ke moram da platam privatno
Jas Ne ni znaev deka ne sum osigurana mi kaza sestrata vo sistina denes duri podpisav eden formular mi rece moram da podpisam ako ne sum osigurana ke moram da platam privatno I da sredam do kraj na mesecov mi rece
Go dobiv vo juni vaucerot togas bevme I dvajcata nevraboteni I ne ja prasav jas taa samata proveri preku zdravstvenite karticki zasto mi barase kopija od niv jas ne ni znaev deka ne sum osigurana bas se iznenadiv koga mi kaza. A maz mi od prvi septemvri e vraboten. Ne znam kakva e ovaa nasa drzava koga mu velat vo socijalno ke ti bide aktivno koga ke zemes prva plata.Strasno
Da I imame I pecat vo zdravstvenite kniski I dvajcata ne znam zosto neaktivno da e. Utre moram da odam do fondot do socijalno da vidam sto moze da napravam, mora da ima nekoj nacin
Да си прашаш во фонд, тие ќе ти кажат дал треба да си осигурана или не. По мое, мислам дека ни ваучер немаше да ти дадат ако беше до осигурување. Ти фино лепо ќе им однесеш упат! Шо ја тупат! Во секој случај инвитрото го плаќа фондот за не фирмата во која работиш