Ti blagodaram....I jas se mislam sto da pravam. Ke se konsultiram I jas so drug doktor I ke spodelam na forumot, moze ke mu koristi na nekoj
Mora koga ke pravis punkcija da imas aktivno osiguruvanje.Inaku se plakas privatno.Zamolete gi kaj mazoti na rabota ako mozat pobrzo da prefrlat plata oti so platata se plaka i zdravatveno.Koga od prilika tebe keti bidi punkcijata?
Koga nekoj se vrabotuva, vednas se prijavuva I vo zdravstvo, toa avtomatski odi. Neznam dali treba da pomine plata. Jas koga prijavuvam nov vraboten, vednas gi prijavuvam I clenovite koi treba da se osigurani na nego. I dodeka se izraboti elektonska karticka (ako nema) davaat plavi kartoni za toj mesec. Prasaj ubavo vo fondot ke ti kazat.
оди утре во фонд. Кај нас имаше проблем, во фирма од 20 вработени, кај една колешка се појавил проблем во документи и никаков аларминг. Оди друга колешка на ехо или слично(бремена беше во периодот) и рекле не си осигурена. Сите проверивме онлајн и сите до еден бевме со прекин. Потоа излезе дека заради еден дефект документ на еден вработен, на сите не паузирале. Оди во фондот прашај си убаво. Мора да постои некоја опција. Од плачење аир нема. :/
Fala ti mnogu I na tebe I na site sto mi odgovorija se smiriv malku odkako pisav tuka inaku deneska bev bas nervozna I pritisok pokaciv pomisliv I nesto za smiruvanje da ispijam ne znam kolku e pametno vo kombinacija so mojava terapija. Utre ke odam vo socijalno I ke pisam tuka na forumov koga ke sredam.Ve pozdravuvam site vas
Obicno po eden mesec bi trebaloda imas osigoruvanje kako sto treba otkako ke te osigurat taka bese pred 4 god mene koga me osiguraa vo firmata kaj sto rabotam i da i na nas ni pobaraa vo sistina elektronski zdrastveni karticki za da ni go proverat osigoruvanjeto no sepak odi prasaj vo socijalnoto no podobro bi bilo soprugot ti da prasa vo firmata li sto i da e zasto nema osigoruvanje
zdravo pocnav so postapkata na invitro ke odam so donacija od evropska banka i sve ke se slucuva vo remedika kaj dr.Hadzilega,pocnav so suprefact hormonive dali nekoj znae kako deluvaat zaqshto jas ne osekam nisto
Со среќа мила! Секој различно осеќа или не осеќа, јас не осеќав ништо посебно од хормоните Постапката ќе ја правиш со донација ако точно разбрав?
да во ремедика со донација од европска банка од данска ова ке ми биде прв пат два дена ме боцкаат со супрефакт и не осекам ништо,се одлучив на овој храбар чекор затоа што имам веке 41 година а партнер немам а и сакам самохрана срека без условна подршка од родителите имам инаку немаше да се одлучам.
фала многу за подршката сакав само да прашам додека ги примам хормониве супрефакт постои ли ризик со пушење на цигари и конзумирање на алкохол повремено?