I mene Petanovski mi kaza minatata god deka imam miom.Deka e nadvoresno I e mnogu mal.Postojano mi e pametot tamu.I koga citam vaka uste poveke mi e strav.Utre odam vo New born na kontrola, 8mi den od kako pijam femara. Pa ke vidime I so miomot so se desava.
Имам и јас надворешен. 5 доктори ми рекоа дека нема врска со бременост и само ако ме боли ќе го вадат. Мајка ми и мене и брат ми не има родено со миоми кои и ден денес ги има и никогаш не и се вадени. Без грижа. Некогаш сами си правиме стрес!
Ne mila nemash problem od cigarite,no dokolku stanuva zbor za pushenje ne poveke od 1kutija. Dokolku si pushac ne e ni preporaclivo da gi ostavish za da ne napravish shok i stres na organizmot. Ti go kazuvam ova bidejki i samata sum pushac (no mene 1kutija po dva tri dena mi traela) i eve me bremena so ivf,no vo samata bremenost ke ti se zgadat. Pushi kolku ti se pushi,no ne preteruvaj. A alkoholot dokolku stanuva zbor za pivce ili vince do 1na casha ne e problem , zashto i vo bremenost e dozvoleno i ne preci na terapijata ,no nikako zestok alkohol i sepak konsultacija so doktor zavisno kakva e zdrastvenata situacija na pacientkata. Ti posakuvam uspeshno ivf i se najubavo. Samo opushteno .
Nie imame eden spermogram od lani i sega ako mora ke napravime uste eden se nadevam deka nema da pravat problemi oti e od lani.
Lelee od februari e znaci 1,5godina e a eden pak imam od sega zaedno so izvestajot od inseminacijata mi go dadoa ama pa nema da biday eden mesec razlika a sakame ovaa nedela da pustime dokumenti .
Tогаш мислам нема да ви прават проблем. Мислам повеќе им треба за оние каде причина за ИВФ е „ненормален“ спермограм и им треба потврда од две независни институции дека таа е дијагнозата.
Go odloziv invitroto za oktomvri sega go prekinuvam superfaktot a go prodolzuvam mikroginonot plus uste edno pakuvanje so edna nedela pauza. Ne bea sigurni vo pravnata sluzba vo sistina dali ke treba da platime privatno ili ke bide preku fondot ako bese invitroto sega vo septemvri. Komplicirana rabota ispadna sevo ova, ama toa e sto e....
Трајковски велеше доколку си пушач по 5 цигари на ден јас и општо толку пушев па на терапијата воошто не сметаа на пункција сепак имав здрави јајце клетки - значи нема врска... За алкохол не пиев ни капка и онака велат апче или инекција не одат во комбинација , тоа е мое мислење... Цигари да, алкохол не, сепак во граници се што е претерано не е добро
а доби ли одговор од фондот дали мора да постои еден месец пауза? храбро @cat-woman, само сталожено. Немој никако да се нервираш. Ако постои решение на овој начин, тогаш ќе издржиш и овој месец. Само еден месец е во прашање. ние сме тука за поддршка Многу ми е криво, знам колку си нестрплива, ама ете... ама да си плеснеш цело богатство а ваучерот ти е во рака, не оди... многу често овие патишта знаат да биде комплицирани... сите сообраќајки на демир капија се случуваа кога одевме за Битола. jbg некојпат кога ќе тргне не застанува, а некогаш кога ќе заглави, некак тешко е како планина да се подмести. Сепак најважно е да задржиш некоја позитивно жарче во мозокот и сила за наредниот месец.
Milicka cat woman ne se sekiraj ponekogas nekoj raboti ne izleguvaat kako sto treba no veruvaj oti uste malku ke si drzes bebce ili bebcinja ti go posakuvam istoto sto si go posakuvam i sebe si
A inaku sega bas citav za cigarite najdobro bilo 3meseci pred ivf da se otkazat toa go procitav na fb stranata na sistina
И јас имам надворешен миом, и три доктори рекоа дека не прави проблем за бременост. Ете и бебе родив, тој си стои.
Nemoj dase nerviras.Podobro vo oktomvri bez nervi otkolku sega.Taka trebalo mda bide.pozdrav iti pustam sreka za oktomvri
Se soglasuvam sepak sve shto e umereno e normalno i ne shteti.Cigarite tocno nemaat nikakva vrska so j.k.Jas 5 min pred transfer so Vladimir na balkonce u kujnata pushevme cigara inaku me vodi Tatjana i samata ona kazaokolku ti se pie pivce napijse,vince slobodno....no ne sekoj den i u normala. Ne mislev da se sedne i 4 cashi pivo ili vino da se napie bilo koj...taman rab veruvam nikoj pa ni onaa koja nee u postapka sekoj den ne pie pivoto i vinoto nemaat golem procent na alkohol... dodeka zestokite pijaloci se od 40stepeni pa nagore i vo normalni uslovi ne se preporacuvaat so tableti zashto go namaluvaat dejstvoto na lekot i ubrzavaat cirkulacija . A za da se iscisti organizmot od nikotinot najmalce 2g se potrebni da go nema vo niedna mozna kelija vo organizmot.