Cekam tri ipol godini ke pocekam uste eden mesec site treba da sme pozitivni kako sto mi kazaa nervozata I invitroto ne odat zaedno. Fala ti @Momichka na podrskata.
Добро утро, Можеби 100 пати е поставено ова прашање ама еве пак и јас ... дали знаете дали во МАНУ боцкаат или треба да им однесам епрувета? п.с. ќе се снајдам во МАНУ така? пишува некаде каде треба да се оди? можеби е глупаво ама прв пат одам натаму па да не сум како изгубен Германец ...
Таму земаат крв.Ние кога бевме,пошто не сме од ск го прашавме човекот на паркингот да ни каже точно која зграда е.И одмо кога ке влезеш има жена што ги прима упутите,па после одиш да те боцнат.
Devojki kazete mi koga odite kaj maticniot ginekolog za vaginalni brisevi i pap test kolku vi naplatuvaat? Zosto za pap test si go odnesov vo histolab i bese 700 den.a denes plativ 500 so toa sto maticniot sekogas mi zimal za 4 stapcinja (site sto se potrebni za ivf ) 300 den.a denes 500 den.so toa sto ne go nosat tie i mi zima pari porano ne bese taka...Ah lopoviiii ne e za 200 den.tuku od site strani ne derat da mozat i kozata da ni ja isecat od nas i taa ke ja zemat
Jas si plakam po 400den od bris,plus 400den pregled a maticna mi e.Pap pravev na GAK,so se kontrola 450den.
Јас за преглед , пап и брисевите платив 360 денари кај матичниот. Во државна платив 500 или 550 и толку.
Da,ednas samo mi namali 1200 mi zede,onaka po 1600 plus sekogas me prakase na privatno da gi nosam.Isto na folikulometrija prviot pat 400,drugite denovi po 300.
Aha na mene edna zena mi rece oti bile isti ama mozno e i na mene mi bese cudno toa oti znam oti tamu na manu ispituvale i mikrodelacija na hromozom y kaj mazite kolku e tocno neznam ne sum bila na manu
Да го амениш одма. Божее на што прават пари?! Јас ги носам приватно и плаќам само 2300 на авицена на шалтер. Матичната ништо не ми зема.
Abe samite sme si vinovni ne gi prijavuvame oti ni zemaat pari a ne ni davaat ni fiskalni ni nisto maticnite ginekolozi i se bogatat na nasa smetka mojot za pap mi zede 60 den a za brisevi okolu 200den
Mene za pap nekogas mi zema po 100,a nekogas ne ni zema pari,a za brisevite ne mi naplaka tuku ko ke gi odnesam na mikrobiologija mi zemaat 350 denari za 4 brisevi.E sega za pap ke odam na privatno zosto za 1 nedela izleguvaat rezultatite,a kaj maticniot cekam po 2-3 meseci za rezultat od pap.
Mene maticniot za pap mi zima po 100den a za mikrobioloski 200.Inace bev u new born denes.Dr kaza super e.Imam poveke folikuli od13,15,17 I deka jajnicite mi se super.Samo endometriumot mi e tenok, 4 I mi dade estrofem.Vtornik kontrola a mozebi I inseminacija
Ne uspevam da Ve citam redovno,no sekogas koga sum na forumot ve sledam.Nekoi me znaat nekoi ne,na site od se srce Vi posakuvam so lesno vo postapkata i pobrzo do dve crti. @bokace @stevemila @podravka @pandelka @kukla21 @Ninichka ve guskam i stiskam palci
Dobri sme,se gledame so bebus,site golgoti i peripetii se zaboravaat otkako se se zavrsuva ubavo. Sekoe dobro Vi posakuvam.