13 den od transfer , a izmeriv temperatura 37.2 pa i so 3 mi e ama nemozam da znam neznam so da recam zbuneta sum
Mila ti kazav ne se obeshrabruvaj...temperaturata ti e super.I 1no sigurno se fatilo uzifkaj utre so Betata ke si na cisto. A testovite se deshava da pokazat negativno,a da ima bremenost.Na drugarka mi eve ja so since 5 testa do 2ri mesec negativni i bea beta hcg na domashen test najvisoko ja detektira so prva mokraca,tebe ne ti beshe ni 3ta sigurno .... opushti se i uzivaj utre napraj si Beta i veruvam deka ke ti e nad 200 utre,a denes ti e ni 100 pa zatoa ne ja detektira,plus srcka si so zamrznati,a tie pokasno iskacaat od obvivkata zashto im e od zamrznuvanjeto podebela(toa embriologot trebalo da ti objasni) i implatacijata im e pokasno. Opushtise edno tockice veruvam deka ubavo se vgnezduva i ne si praj stresovi ne e ubavo za matkata
Srcko ako sakash vo poraka ke ti pratam slika od edniot test moj negativen bese,a denta betata mi beshe 501,17 uzifkaj napij se edno kafence idi na gosti negde i utre so lesno i so najubavi vesti da se pofalish.
Ај и мене нека ме направат ко нова.. Хехе.. Уште ова да испробам. Се ќе пробам само побрзо да пројде. Бар 1 позитивно што се разболев.. Од пушач на кутија на ден кога почнав со ИВФ смалив на 7-8, а сега болна смалив на ич (2-3 пати ќе запалам само ради навиката, без да вовлекувам)
Devojki maticnata mi rece da napravam genetski ispituvanja na transfuziologija i mi kaza deka mnogu se ceka za termin I deka kostalo 12000den za eden partner. Vistina e tolku znae nekoj?
Znaci vaka za genetskite ispituvanja najdobro e da gi napraves na imunologija jas pravev na transfuziologija no ne bese se ispitano na transfuziologija ispituvat samo 4 geni za trombofilija a na imunologija 16 geni za trombofilija jas bev na 2 sept i plativ 1850 den za nekoi antitela i za genetskite a za hla trebase da platam plus 4200den no ne plativ zasto potpisav dokument oti ke daruvam maticni kletki ako ima potreba i navistina ke go napravam toa
Da so toa sto porano mi zimase 300 den za 4 stapcinja i pap za do Histolab na privatno i tamu 700 den sum plakjala...a sega mi zema 500 maticniot i 500 vo histolab...uzas ej...gledam na site razlicno im zimaat...i plus si plativ 350 den.za vo institut za javno zdravje da si gi ostavam brisevite...Od Skopje sum kaj Kacarski Dimitar i da mi potpise zdravje boze za vaucer i do upatot za vo bolnica i da bide se kako sto treba so ova treto ivf ne sakam da go vidam.Epten radi maz mi rabotese mal period tamu a familijarno sme tamu ni veke e star i ne mu se rab.a ima nov aparat i skrininzi pravi i mora da si gi isplati...a za fiskala? Auuu toa e naucna fantastika..krivo mi e sto se isceduvame site a na nasata maka zarabotuvaat...
I se bogatat na nasa smetka mojot maticen gin ednas duri me prasa dali imam pari da gi kupam edni lekovi oti bile mnogu skapi epa doktore ako imas ti imam i jas pari site raboteme i zemame plati i sveki i svekorot i mm i jas
Mojata familija mu vikam site se vo stranstvo i mi prakaat i mi kupuvaat se sto mi treba nie se podrzuvame kako familija
Хахаха јас исплашена од што сум со бронхит да не нејќе да делува стимулацијава...а денес докторката ми вика "хммм подложна си на хиперстимулација" (фала богу дека сум подложна со ПЦОС). По 6 дена со фостимони (по 3 дневно) на лев имам 8, на десен јајник 6 фоликули, пола од нив се околу 12мм. Понеделник мерење Е2 од сабајле, па ехо и изгледа ќе ми закажува пункција. Не знам дал да плачам ил да се смеам.
Pijam estrofem I vtornik pak na kontrola ke vidi kako e pa moze ke bide I inseminacijata togas. Dobro e imam poveke folikuli sqmo endometriumot mi e slab .Ama od apcinjava ke crknam
Eve da prijavam.Go dobiv pismotood Fondot pozitivno.Se vidov so Trajkovski i Birol .Mi predlozija tri ozonski terapii kaj Ancevski mi rekoa da proolzam so ciproproginova.Od 28 ke pocneme.Mi rekoa da ne se nastinuvam do togas.Pa so sreka
Na kogo mu predlozija skrecing imam dve neuspesni i 36 god a ne mi predlozija samo ozonska terapija .Se prasuvam zasto.Koga pretlagaat skrecing.