Da tocno e toa megutoa ne e vo red ni da e nizok prolaktinot pod normala togas ke treba da ti ja namalat dozata na dostinex
Здраво Феминки да се пријавам денес втор ден од Трансфер ми вратија два ембриона сега одмараме и галиме стомак
Пурегоните болат ама ке ти ги намалуваат дозите на секое одење ќе издржиш/и јас имав проблем со вените ни овде кај нас ни во клиниката не можеа да и земат крв па викнаа лаборант и тој успеа.ми рече многу се грчиш опушти се.прогестеронот и јас го платив не следува со ваучер.среќно
Mene prolaktin mi proverija na Endokrinologija koga bev pred mesec dena.So komplet site hormoni. Ne bese na 3ti den od ciklus.Minatata godina koga se spremav za in vitro koga ispitav prolactin mi bese visok, ama imav stresni momenti prethodno. Pa dr rece da povtorime za 10dena.Se trudev da bidam smirena I bez nervoza pa rezultatot bese dobar na slednoto bockanje,taka da samo opusteno pred bockanje.Tuku da ve prasam,tie rezultati od hormoni ke mi vazat za u fond?
Може ли некој да ми каже дали ХСГ е неопходно за добивање ваучер? Проодноста на каналите мене ми е испитана при хистероскопија, но никаде не го пишува тоа во извешајот - само усно ми кажаа дека ми се проодни. Некаде прочитав дека треба или ХСГ или 4д ехо на матка - ова го имам правено во Ремедика пред помалку од 1 година? Исто сакав да ве прашам за испитувањето на Анти-Милеров хормон дали е неопходно да се приложи со документи за ваучер? Последно ФСХ ми беше 10,2
Imam ispitano Tsh,ft4,Atp-0,Cortisol, insulin, Fsh, Lh,Estradiol,Prolactin, Testestoron, Dhea,Androstendione,Shbg.Seto ova mi e ispitano pred okolu mesec na Endokrinologija I ne na 3ti den od ciklus. Ke mi vazi li za u fond?
da, ke ti vazi. ne se vazni ni vrednostite, samo site barani hormoni da ti se ispitani, i da bide pomalku od pola godina.
Девoјки мoждa е мaлку глупaвo пршaњевo aмa јaс ке си прaшaм. Тие штo сте биле нa кoнсултцијa кaј Бирoл нa aнглиски кoмуницирaвте или имa преведувaч тaму штo ке ни преведи нa мaкедoнски,зш мoждa некoј не знaе тoлку течнo aнглиски јaзик нели.
Nie koga bevme toj si zboruvase na turski,sestrata ni preveduvase na nas.Dokumentite sam gi cita a i koga nie zboruvavme ne razbirase bez prevod.
Dali nekoj znaj dali kariotip moze da se ispita nekade na privatno , bilo kade i za Hla Tipizacija ???
Kariotip vo sistina vo new born pravat isto vo new born e 100 evra za eden za dvajcata 200evra toa go znam od moja prijatelka