Со концептот цела плата кој се воведе во 2008 година апсолутно е невозможно некој да е пензиски осигуран, а не здравствено. Незнам како тоа е возможно кај тебе т.е. твојот сопруг?!
предходните 2-3 дена пред испитувањето ќе внесуваш повеќе јаглехидрати по едно чоколадо днево, дента ке отидеш гладна жедна 12-14 часа ќе те боцнат прво па потоа ке ти дадат да испиеш раствор од гликоза па за 1 саат ке имаш уште едно боцкање па после пак за 1 саат ушпте едно значи 3 боцкања, некаде боцкаат и 2 пати само, на гладно па пиеш па после 2 часа боцкање, се тоа зависи каде ке отидеш. И додека чекаш за повторните боцкања никако да се движиш не треба туку само мирување, ке си седиш во чекална и ке чекаш
pa podnesov na 18 noemvri i neznam koga otprilika mi se javija telefonski mi baraa 4d eho go dostaviv toa i sega pred nekoj den mi odobrile a pismoto denes go dobiv preku posta. znaci mesec i nekolku de ama kaj tebe ako e vcelokupna dokumentacija moze i porano ke ti odobrat
со среќа на сите, наубаво да си ја дочекате Новата 2015, сите да се приклучите кон “труднички муабети“, и наредната 2015 сите да станете мајки... од срце ви посакувам успех
Благодарам на убавите желби volsebna, на тебе ти посакувам лесна бременост, и само пријатни мигови во 2015
zdravo srkni praznici na site da ste srekni i so dve crticki vo novata.Zajkobel jas imam koristeno Crynone 8%sto te interesira za gelot.
Mi se sluci da mi se pojavi cesanje vnatresno i mi se isusi kozata.. a se slucuva i koga se brisam so toaletna da mi pagaat zgrutceni parcinja od gelot. Pa sakav da znam dali e toa normalno. Ti blagodaram
zajkobel za parcinjata e normalno acesanjeto mi se nema pojaveno konsultiraj se so lekar naj dobro ke dobies odgovor sekoj organizam e razlicen pozz
Феминки, прашање до сите оние на кои им одобриле ваучер од фондот за ИВФ - претходно ви се јавуваа на телефон, или директно стигна писмото на домашната адреса? Јас поднесов на 15ти декември, а уште нема никаков одговор... па ме интересира, ако ви одобриле од прва, без никакви дополнувања на документацијата, дали ве барале телефонски, или ве израдувале со писменце? Поздрав, и Среќна Нова на сите, нека ви донесе на сите две цртки
Jas kolki sto znam pismo stignuva doma, ama mozes da se javis i da prasas na tel. Ke ti kazat. Zosto da cekas po posta
Javi im se na telefon imash broj na stranata od fondot , sigurno ti dale brojce od predmetot t.e. dukumentacijata pa prasaj si sto se slucuva veke si trebalo odgovor da dobiesh . So sreka
Fala na sovetite Ke se javam vo ponedelnik da vidam sto se slucuva Neznam zasto ne mi stigna nisto uste... I blagodaram za ubavite zelbi
Zdravo na site! Jas sakam da prasam dali zadolzitelno se bara 4 ri neuspesni inseminacii za inv. ili samiot dr.specijalist utvrduva deka e vreme za inv.,pretpostavuvam ako e pogolem problemot kaj dvajcata partneri. Jas seuste ne sum pravela inseminacija,no poradi procentot na uspesnost na inseminaciite(15-25%),sakam da ja znam ovaa informacija. Tnx
На страната на фондот има една презентација каде е се објаснето. Колку што јас се сеќавам при тежок машки фактор или оштетување на тубите кое не може дс се санира ни по лапароскопски зафат може директно на ивф. Најубаво прочитај ја презентацијста,најубаво си ја знаеш својата приказна и ќе видиш што е апликативно за тебе.
023 289 067 EVE TI BROJCE OD FONDOT KE SE JAVIS KE SE JAVI EDNA LJUBEZNA DAMA KE I KAZES DEKA OCEKUVAS ODGOVOR ZA IVF KE I KAZES MATICEN BROJ I TAAA KE VIDI VO ARHIVATA I ODMA KE TI KAZE DALI TI E RAZGLEDAN DOKUMENTOT ILI DOPRVA KE SE SOSTANUVAA KOMISIJATA ILI KE TI KAZE ODOBRENO TI.TI POSAKUVAM SREKA JAS POSLE TEBE DOSTAVIV 4 D EHO MISLAM NA 17 DEKEMVRI I NEKADE NA 23 24 DOBIV POZITIVEN ODGOVOR
Vcera vrtev, mi rekoa deka predmetot mi bil staven za denes na sednica... A utre ke mi go pratele odgovorot po posta. Lugje, stiskajte palci