Јас пиев за хиперстимулација. Уште имаат "ефект". Толку низок прл не сум имала никогаш претходно. Од кај ќе знаат на кој ден се испитани?! Едит. Внунавај на вредностите на Е2, Фсх и ЛХ да не се високи. Базичните на 3 ден се ниски. Ако се ок, немаш гајле.
Bidejki sakam sama da pobaram skrecing vo New Born a ke pocnam od 28 so postapka dolg protokol moze li nekoj da mi kaze koga se pravi skrecing ili veke moze kasnam.
Eve i jas da vi pisam, cekam red za kaj Tase denes mi e 10 den od menst, estradiolot mi 438 dali ke prodolzam uste da se bockam ili e tamam za punkcija . Pozdrav
Skrecing se pravi na 21 den od dobivanjeto, vednas pooa moze da pocnes so postapka za ivf. Mene taka mi kazaa.
мал е треба барем да се дуплира,колку дена се боцкаш со стимулации.Јас седмиот ден од стимулирање,а не се секавам кој ден од менстр. кога мерев ми беше триста и нешти,др рече низок е ова е како за еден два фоликула како нормална овулација а имаш десетина.Уште два дена ми продолжи по два фостимона и 0.3 супрефакт,и веке на следното мерење илјада и нешто ми стаса,и ми закажа пункција.Не се секирај ти се ближи пункцијата
Nisto se razocarav malku, 7 dena se bockam so stimulaci, tase mi prodolzi ista terapia uste 3 dena, edvaj 3 folikuli porasnale, a na prvoto invitro vo Gak imav 15 folikuli, sega se plasam sto ke bide dali ke bidat dobri tie tri sto se pogolemi, i pomali ima ama Tase rece nema da porasnat
Uste nesto da ve prasam dali stop inikcijata se stava utredenta koga zavrsuvas so stimulacijata ili istiot den, na primer vo 7 casot se bocnes so stimulacijata a vo 9 noke stop inikcijata, imam zaboraneo kako bese
Koga ke zavrsis so stimulacii,eden den pauza,pa potoa stop inekcijata.Primer denes posledna stimulacija,utre pauza,zadutre stop inekcija.
Многу се разочарав. Во петокот на ехо ме гледаше докторката и вика дека има доста фоликули, супер. Денес (по 9 дена стимулација со по 3 фостимона, 12 ден од мензис) мерев естрадиол и ми е само 180, и ми вика не е можно па ти имаш фоликули, зарем се празни. Ми рече да качиме доза, со 4 фостимона да се боцнам денес (10-ти ден стимулација) и утре пак крв да вадам и пак на преглед. Па уште вика не се секирај ќе извадиме некоја јајце клетка. Јебига.
Јас еден ден пауза од стимулации па натеден ден вечерта стоп инекција.Незнам како толку малку ти пораснале со што се боцкаше и колку.Не се нервирај предвреме,има случаеви на природен циклус еден фолекул со успешно ивф.
Ce bocnam so 4 merional i suprafakt 0,2 veke deneska 8 den sabajle mi rece deka samo tie 3 folikuli ke porasnat, ke vidam cetvrtokot sto ke mi kaze
Da i jas deneska se razocarav mnogu, Tase me pregleda rece samo 3 folikuli imas ne znam zosto ne reagirase a imase potencial za poveke 7 dena se bocnam a imam estradiol 438 i mi prodolzi uste 3 dena ista terapia ne znam sto pravat ovie kako igra da sme
Кај мене има околу 10 фоликули: 1 од 16мм, 2 од 15мм, 2 од 14мм, 2 од 13мм, другите се од 10-12мм. Ама ниско Е2. Затоа вика празни можда ми биле или споро реагирам, да тераме уште ден-два со стимулации па да видиме. Не знам више. Баш зезнато. Дома на кој да кажам, да си се пожалам..дур им објаснувам што како само повеќе ќе се нервирам. Ми иде да си купам 300гр. Милка и да си лежам и гледам цртани на Cartoon Network.
Знае ли некој од овде што би значел овој дел од извештај од хистероскопија: „Се наоде на септум од околу 30 мм, истиот беше ресециран при што се покажаа двата остиуми во еден план.Цервикален канал б.о.“ Сега ги гледам документите што сум ги собрала, па ова болдираното не ми е јасно.
Тоа ти се тубите. И мене така ми пишуваше на двата изваштаи од хистероскопиите , но сепак си отидов Систина и си направив Хсг.