Preku fondot te sleduvaatdve sisenca superfakt besplatno na mene ovoj tasemi gi naplati tri iljadarki a vo sistina mi gidadea besplatno oti bev preku fondot
Prasav pogore ama ne dobiv odgovor, pa ke si prasam pak.Spermogramot e praven na Endokrinologija ama e prepis, so penkalo pisuvan zasto go izgubile originalo. Ke mi go priznaat u fond?I ovoj so mi go dadoa na inseminacijata ke vazi?
Мислам поради паи ми рече ама не сум сигурнаПредходното бев со фраксипарин еднаш на ден и аспирин секој ден.Ова кога не бев кај Јани.Сега он вака ми кажа па ке видиме.Речд клексанот бил подобар од фраксипаринот.
Нашиот оригинал беше со пенкало пишуван и не ни направија никаков проблем. Нека напоменат само дека е препис. Воглавно само приватно даваат печатен резултат, на државно претежно е со пенкало
A imas promena vo ciklusot otkako ja pies metiliranata folna? Jas ja piev skoro 4 meseci i ciklusot mi bese oskuden vo odnos na prethodnite meseci.i otkako ja peekinav naredniot ciklusi bese normalen...
Pisuva odozgore deka e prepis.Glupite go izgubile originalo. E se mislam dali da go prilozam ovoj od inseminacijata.Mi falat 4d,I mikrobioloski.Ama aj moze inseminacijata ke e cudo pa nema da mi trebaat
@stevemila осеќам дека ќе е чудо Дали ќе ја приложиш или не твој избор, претходно без неа го доби ваучерот, така да не ти е битна толку многу. Додуша зависи и во какво расположение ќе е комисијата Се надевам дека нема да треба да приложуваш документи и ќе се радуваш за недела дена. Ти ја пуштам цела среќа
strav mi e , dali ke izvadi nesto od punkcijata ama eve sega da se bocnam so pregnil, zadutre punkcijata. Gospod kako ke kaze taka.
Хормони, микробиолошки,пап и крвна слика се готови. Ми останува 4D, и инфективните за двајцата и маже уште два спермограми.Закажано имам кариотип и трансфузиолошки на 30 септември, исто сакам и хистероскопија да направам пред следно ивф. Ама здравје, и така треба да стагнирам до крај на ноември. Откажување нема..
Jas hormoni imam.Pravev vo avgust na endocrinologija ama ne nq 3ti den.Neznam dali da pravam novi ili ke mi gi priznaat ovie. Me potseti I infektiven za mene. Mm ponedelnik uste eden spermogram.Denes pravese spermokultura. Infektivni imq. Mislam toa e za nego
Јас да си го споделам моето искуство и воедно да прашам дали некој има слично? Пред 9 месеци правев хистероскопија и отстранив септум од 3 цм. На контролата септумот го немаше, матката беше со убава триаголна форма. Денес (6 месеци по контролата) правев ХСГ и на снимката јасно се гледа срцевидна матка, односно септум - повторно. Отидов на консултација со докторот кој ми го отстрануваше септумот претходно, ми кажа дека од лузната од отстранувањето на септумот веројатно пак зараснало надолу и се направило пак како преграда која може да пречи и за забременување, а секако и да причини спонтан абортус. Дали некој има вакво искуство? Инаку за сите кои се прашуваат, денес ми потврдија дека доколку имате направено хистероскопија нема потреба од ХСГ доколку аплицирате за ваучер. Сепак, среќна околност е што го направив бидејќи на 4Д ехо не се гледа оваа преграда.
Tatjana vo new born kaza dobri samo glikemijata mi e visoka iako pijam glukofage.Vaka:Fsh, 4,83.Lh 5,16.Estradiol 74,75.Prolactin 19,17.Dhea 8,55.Insulin 4,83.Glikemija 6,5 i uste mnogu drugi koi neznam dali trebaat za u fond. Cortizol, Testestoron, Shbg, Atp,Ft4
Денес беше добро,фоликулот беше 20 ми ставија прегнил во стомак , утре со господ напред во 13 часот сум на инсеминација ...