И знам од 3 мерења на естрадиол, третиот пат ми мереа и плус LH и рекоа и тоа спаѓало со долг протокол. Приватно било ако требало прогестерон, FSH.. Чисто споредбено ти кажувам. И чудо едно ехо/преглед плус не ми наплатија може криво и беше на докторкава со фоликуливе и низок естрадиол. Како и да е битно убаво да ти пројде пункцијата.
Da bre toa i jas mislev od fondot pisuva tri hormonalni statuti ne deleno po eden hormon ama kako da zemat pari mora da izmislat raboti
Mene mi naplatia plus so vrski maz mi e doktor pa vikaj kolega i nisto za da platis nema kolega ni nisto.
Jas imav promena dodeka piev metilirana forma na folna kiselina sega dodeka cekav da mi ja donesat pocnav da pijam fona kis od 5mg i ciklusot mi bese ok
Ми се јави ембриологот од Систина, се оплодиле 5 јајце клетки од 7 извадени, а пошто сум била млада (30 години) ќе ми врателе 2, дури вика ако се сите добри да размислиш за замрзнување 700 евра било. Јас и викам пфф дај боже до трансфер да преживеат и да има 2 за префрлање, ако има вишок ќе видиме. Трансфер во понеделник во 12.30, со полна бешика, а пошто сум била буцка место пола литро, скоро литро вода да сум се напиела околу 30-40 минути пред трансфер, а вечерта пред трансфер (околу 21 часот) да се боцнам со Протулекс инекција. Сега уште да пројде викендов, да биде топ у понеделник, да си преживеат ембриончињата. Ми падна не камен, туку карпа од душава и срцево.
Вчера прво мерење едтрадиол, со три инекции пурегон стигнал до 163. Докторот рече се тече одлично по план. Не ми даде ништо плус. Си продолжувам со пурегон викендов и понеделник пак на мерење.
Ne se nerviraj. Svesni sme deka inseminacijata e radi reda.Uspehot e mnogu mal.Ke bide samo ne gubi nadez
Cekanje cekanje...koj ne go pominalbpatov ne znae so e maka,I psihicka agonija za celo semejstvo.cekaj folikuli,cekaj jajce kletki,cekaj embrioni,se e iscekuvanje I Na kraj,mi javija neuspesno in vitroto...a bev sigurna deka ke uspee...neznam kako se prebroduva ova...se OK demek,I niso...osven policisticni jajnici,dr problem nemavme...prethodno I inseminacija,I nisto...