И јас сум кај Адамоска. Фала многу за убавите желби. Инаку 3 ден трансфер (пункција правев петокот во 08.30, трансфер понеделник 12.30ч.)
Зависи,јас во систина платив 500евра за инвитро на природномодифициран циклус,тоа е со слаба стимулација на природен циклус.Второто со се стимулации со се се околу 2000евра.И во њуборн исто се плака 1500евра е целиот процес плус стимулации.Само што во њуборн ми кажаа да одиме ако сме во можност стимулациите од Грција или Косово да ги купиме биле дупло поевтини.
Mene vo bitola me kostase edno in vitro okolu 3000oiljadi evra.Mnogu dobro znam deka 3in vitra na privatno me kostaa 10 ipol iljadi.
Феминки дали во фондот мора да дојде и мажот за некој потпис на документи, кога ќе ги поднесам? Или можам и сама. И друго мажот има осигурување но фирмата е блокирана, и не знам како точно како е, како што го разбрав немаат платено здравство 1 година. Дали тоа ќе биде проблем?
Маж ти пред тоа нека си се потпише на документите таму кај што треба, не мора да иде. А за осигурувањето ако си преку него осигурана, а не им платиле здравствено мислам ќе биде проблем. Прво што ми проверија во Систина е електронската здравствена картичка дали е во зелено (платено) и до кога. Е сега дал ќе може да се пријавиш како невработена и така да одиш, тоа не знам, некој што повеќе се разбира нека каже.
Дали ке сака некој дами ги прати тие документи, пошто јас најдов само еден од страната на фондот. Каде што не треба да се потпишува мажот. Фала ви, за утре ми се
Епа немаш проблем тогаш ако кај тебе си е ок здравственото. Еве тука ги има обрасците: http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=B5C974629F170249B59B83F25792321F
Ovie denovi posle ovoj komentar na dr trajanova deka posle 35 god drasticno opaga plodnosta na zenata se osekam mnogu negativno a jas kako sto kazav seuste nemam ni 32 god tek ke polnam placam celden deneska
Fala mnogu iaku imam bolki mnogu i mi napisa eden kup apcinja vaka: prolutex injecii medrol 16mg progynova 2mg Aspirin Folna Sakav da prasham ovoj progynova dali e estrofenot mi go ima dadeno da pijam tri pati na den. Ako znae nekoj neka mi kaze. Daj boze da imas bliznaci
Jas sobiram dokumenti za vo fond.No pogore postot me zamisli. Mm nema da e ovde. Ke treba da se potpisuva toj?Ne pamtam kqko bese prvio pat.Inace 6ti den od inseminacija I imam mnogu bolki.Neznam dali e normalno ova.
Ee Abe arna si?So se zamaras jas neznam I gi slusas site so ke kazat.Nekni vo new born imase samo stari za in vitro.I toa stari nad 40.Daj te molam.So tvoite 32ti stara si.Ja majkata. Ke jades kotek da znaes
a да си ја извадиш ти изјавата/барањето он да си се потпише сега http://www.fzo.org.mk/WBStorage/Files/Obrazec_1-Barawe_za_BPO.pdf
Здрaвo нa сите. Имaм еднo прaшaње. Вo пoнеделникoт прaвев хистерoскoпијa нa ГАК кaј др. Тoфoски. Прaвев зoштo имaв три киретaжи претхoднo oд две неуспешни ИВФ. Зa дa прaвaм третo ИВФ др. Ивaнoвски oд систинa ми пoбaрa хистерoскoпијa.Ми кaжaa декa се билo oк немaлo ништo стрaшнo нa мaткaтa некoе здебелувaње кoе гo oтстрaниле. Прaшaњетo ми е и пoкрaј хoрмoнскaтa терaпијa пијaм примoлут нoр јaс крвaрaм пo мaлку и мaлку ме бoли стoмaкoт. Дaли е тoa нoрмaлнo или требa дa oдaм нa гинекoлoг? Блaгoдaрaм.
Фала многу и кај тебе близнаци. Па колку што знам прогиновата е естрадиол. И естрофемот се естрадиол-јас ги пијам 2 пати по 2 (од 2мг). Ваљда исти к** различито паковање.
Sakav da prasam nekoja koj im a praeno ivf kaj Tashe dali progynova 2mg i estrofen i cyclo-progynova se isti