Jas mislam deka nikogas ne e docna da imas svoe cedo I da slusnes edno malo covece koe ke ti vika slatko mama.Taka da ne misli deka nema da uspees Gospod e golem.
Jas licno znam zeni sto rodija i na 40 god i na 45 ama ovaa mi gi krena nervite sto se vika spored mene godinite sto gi imam ne se ic problem za ivf 31 god sum za dva meseci ke polnam 32 imam uste ehe da se boram za bebce imam antralni folikuli imam redovni ovulacii i se e vo red sega so nas
Веќе една недела поминало , ќе крвариш уште некој ден . А зашто после хистероскопија пиеш примолут нор? Пред скоро 6 месеци др Тофоски ме оперираше и мене , имав болки и крварев убаво. Јас пиев циклопрогинова 21 ден после зафатот. И во Гак и во Ремедика ми ги дадоа истите плус антибиотик.
Sega se javivme vo Plodnost od 7 jajcekletki 4 se oplodeni a utre vo ova vreme treba pak da se javime za da prasame kolku od niv se porasneti. Daj boze da bide sve dobro ke poludam do utre
Ај со среќа ќе биде. Јас денес на трансфер ќе дознаам колку пораснале, вчера не ми јавија, па сеа ти види..Замисли отидам и речат нема.. Прпа прпа..
Toa nikako od 4 ne moze ne porasnale aj pozitivno misli, ubavo da pominas na transfer za dve nedeli so bliznaci da ne izraduvas, I kaj nas ne se javuvat tie pa nie trebale da se javime ni dadoa broj. Uste ednas so sreka neka ti e
Пред интервенцијатa пиев микрoгинoн aмa oд негo ми се кaчувaше притискот и др. Ми рече дa пијaм 2 денa естрoфем, 5 денa естрoфем и примoлут нoр и уште 5 денa сaмo примoлут нoр.
Здраво женски,нон стоп ве читам и ви посакувам мн среќа на сите.Јас сум 16 недела ама ми се појави проблем.На уринокултурата пишува enterococcus 50.000.Помагајте многу сум загрижена,читав на нет пишува ништо страшно,ама стравот е уште поголем кога едвај сум дошла до бременост
Прашањево ти е за во тема труднички муабети. И не се плаши, веќе си во недела кога можеш да примаш антибиотици. Со резултатот оди кај гинекологот кој ќе ти каже кои антибиотици да ги примаш и колку време. Ќе се среди по една доза сигурна сум. Пиј си многу вода, 2-3 литри барем дневно.
Завршив со трансферот, моментално лежам у Систина. Ми вратија 2 ембриончиња рекоа одличен квалитет- 8 клеточни. Сите 5 јајце клетки се развиле, ама другите 3 не ги смрзнав..може се заебав ама и онака само 1 беше 8 клеточно. Истата терапија ќе си ја примам. Сега почнува долгото чекање.
Cudno, kaj mene pak obratno. Otkako pijam metililfolat, mi se normalizira ciklusot. Mozebi vo prasanje se drugi faktori a nie akcentot go stavame vrz folnata.