Da, no i procentot na uspeh od IVF e pomal od 50%, pa pak site se nadevame na toa neli... zatoa e celata ovaa borba... iako realno, svesni sme deka sansite da ne se fati se pogolemi otkolku da se fati...
Fala na site, se trudam da ne mislam na toa, cekam utre da vidam kolku porasnale pa daj boze ako se tri da mi stavat site tri jas imam 32 godini, ke vidime Tase sto ke kaze, daj boze da ima transfer da ne me iznenadat posle sve ova bockenje da mi kazat ne se porasneti dovolno, na sve se spremam, ova cekanje me ubiva. Pozdrav
Lea doktorot e super poslusaj go kaj mene da ne izlezea nekoi raboti neplanirano da odam poskoro na ivf ke odev kaj nego on mi gi pravese inseminaciite on mi predlozi nova histeroskopija vtora po red na prvata mi histeroskopija ne videa oti imam septum 13 milimetri i ne go otstranija i napraviv dve ivf i imav eden blighted ovum i edna biohemiska bremenost i posle koleskite i doktorot me sovetuvaa da napravam nova histeroskopija dr lazarevski mi vikase nema potreba od nova megutoa dodeka veke cekav za nova histeroskopija dr trajkovski si zamina od gak pa dr trajanova posle ja napravi histeroskopijata i go otstrani septumot i gnojta od jajcevodite i se smeese na dr lazarevski kako mozel da kaze oti ne treba nova histeroskopija stom se gubat bremenosti sega me ceka novo ivf kaj dr lazarevski od edna edinstvena pricina hipofizata mi e veke uredna po dolgi god pienje bromergon i da ne se vlose pak sostojbata moram sto poskoro na ivf za dr trajkovski imam samo edno golemo blagodaram
Nna generacijo ne se sekiraj ke bide se vo red ke vides za dve tri nedeli ke ne izraduvas so visoka beta
А јас неможам да те разберам каква врска има кај кој доктор ке одиш,со тоа што мораш да побрзаш за ивф?Нема термин кај Трајковски или друг доктор па одлучи кај Лазаревски оти има таму термин или?
Ne oti lazarevski mi ja znae cela istorija sega i od toa sto postigna bremenost zatoa mora taka da bide sorabotuvaat so dr trajanova za mojot slucaj narednata bremenost ako dade gospod da ostanam sega pak bremena oni na gak tamu ke ja sledat bremenosta toj sovet mi go dade dr trajanova da ne go menuvam sega doktorot i vo cet mi rece da odam na ivf sto poskoro zaradi hipofizata mojot slucaj ke mine poskoro mi rece niz komisii niz se
I me isplasi malku so godinite no toa e veke sporedna rab jas sekako ke se spremam za ivf go cekam rez samo od imunologija i mm da naprave posle hla tipizacija i ke gi dovrsam dokumentite za ivf vit d taman i on ke se kace na nad 30 bese 24,80 mi ja pokacija dozata sega i toa e ovaa nedela treba da bidat gotovi rez od imunologija
ах бе @meckicka, абе доста со тие годините. за 3 дена 4 пати ги спомна пред да напишеш нешто, прочитај и тие над тебе што напишале. Не ме сфакај лошо, сите овде си посакуваме полни мешиња љубов, ама биди малку повнателна со информациите. Овде има девојки и со 20 и со 45. Во ред е да ги спомнеш еднаш, два пати, ама некој ако се пожали, биди малко сочуствителна и ти.
In vitro e nesto sosema razlicno od ova. Kolku so znam si nemala. Koga ke pomines niz nego ke svatis so sakam da kazam.A ne daj boze da pomines. Da si dojde bebceto taka polesno.Inseminacijata ti e isto ko da si imala sex so maz ti.Ako upali sreknicka si.Taka da se e na sreka I kako ke se potrefi.No zatoa in vitroto e potezok I pobolen pat koj mora da go pomineme I koj ne sekogas zavrsuva so sreken kraj.Ko mene 4 pati do sega.Se e sreka,I Gospod neka bide so nas
Ne sum pominala, vo pravo si...megutoa imam pominato mnogu poteski situacii vo zivotov taka sto sum spremna za in vitro, koe neminovno ke go pominam vo pocetokot na 2017.
Морам коментарот од маж ми да ви го пренесам. Вчера ми вика "Првпат моите другарчиња и твоите другарки се сретнале и од што им било убаво 5 пати се журкале" - нели 5 ј.к. се оплодија и сите добри беа. Хахахах... И плус, богами убаво ми е кога ќе го видам како усисава, мие садови и пружа алишта.
I jas da vi kazam se raduvav malku od 4 oplodeni, tri se odlicni a ednata poslaba utre vo 8 i 15 vo Plodnost imam transfer, jas imam 32 godini, 6 godini mazena, 2 godini ne sakav bebe posle koga sakav jas ostanav prirodno zavrshiv vonmatericno, posle 5 insiminaci, edno neuspesno ivf ovoj e e vtor obid inaku nemame ni jas ni maz mi nikakvi problemi. Sakav da kazam ne se osekam stara. Taka ne se sekirajte kaj nas kazuvat tvoite deca nikoj drug nema da gi rodi sto e pisano ke bide. Pozdrav do site
Stanav opimisticki, a me boli stomakot od bockenjeto plus se utruv so tolku apcina sto da pravam zenite se rodeni samo za maka da trpat ic ne e fer zivotot.
Ајде со среќа. Инаку 30, 31, 32 години... младо е тоа бре..не ме зезајте.. не сме баби бре.. хахаха... Јас сум 4 години врска, 4 години брак и ниту еднаш сум забременила ни ништо, едниот канал запушен, едниот извиуган и пак ме тераа да правам инсеминации (3 направив). Со прегледи почнав пред 3 години. Пред тоа имав тешка скршеница на нога со 2 операции па не можев порано-дури свадба со бастунче правев. Па следеше ХСГ, па операција (хистеро-лапаро), инсеминации... значи до прво инвитро да направам ми требаа 3 години. Сите ми викаат не се нервирај.. Пробувам и 90 посто од времето сум ок, си кулирам - еве на интернет, си гледам серии и сл..ама некогаш ми иде да земам да утепам некого... хахаха ... вчера пред трансфер душата му ја извадив на маж ми од нервоза, греотка. Така што, јас си се тешам, што биде ќе биде-јебига.
Abe ne se greota mazite, nie sme greota ne pravat nisto ni bockenje ni nisto jas i kazuvam na mm kako vi e lesno na vas bez punkcija vagate material a nie bre sto ne ni pravat.
Zaboraviv da vi spomnam ima jaki zeni, denta kog imav punkcija imase i druga zena pred mene na punkcia bez anesetezia sakase, ni piska ni vikna go punktira stana sama otide vo krevet i kako nisto ne i napravia, a jas so anestezia koga se razbudiv imav tolku bolki 3 infuzi primev od bolki, da se cudi covek kako izdrzhuvat nekoi zeni.