Најискрено мене дури ми беше мило без анестезија шо правев пункција. Не сакаа заради бронхитот што не ми беше 100 посто поминат. Болките беа како да те боде дур имаш јака менструација (навикната сум на болни да ми бидат ), ама брзо пројде 15-20 минути. После дента болки како мензис средна јачина, битно си бев свесна цело време, не бев гроги, без главоболки и вртоглавици. Ваљда мојот праг на болка е добар. И друг пат да правам без анестезија би правела, се си мислам дека со анестезијата поосетлива би била и поболно ќе беше после тоа.
Se zacudiv alal neka ti e, navistina si bila jaka, jas i zab koga pravam bez lokalna anestezia ne prifakam. Pozdrav dusho
Мила најголемата поддршка ни се мажите, мојов вика срце ти не си ваква знам јас од тоа инекциите ти е, ке ти помине усте малце
Se javiv prethodnata nedela, mi kazaa deka za ovaa nedela ke mi bide razgleduvan predmetot. E sega ne mi teknuva koi denovi se sostanuvase komisijata. Planirav do cetvrtok da se strpam..
I jas sakam punkcija bez anestezija da mi pravat na tolku bolki sto imam pominato veruvam oti ke izdrzam a inaku tocno e toa oti so inseminaciite sansite na uspeh se pomali no i 1 procent da kazeme ne e isto so nula da se nadevame i da si davame samo podrska i pozitivna energija treba nie stosme tuka sto se borime za bebce
Zdravo na site nova sum na forumot i sakam da ve prasam da mi preporacate doktor od privatnite kliniki za da prodolzam procedura so lekuvanje na neplodnost. Procedurata ja zapocnav nadvor od Mk no sega sum tuka i bi sakala da pojdam kaj nekoj podobar i postrucen doktor. Blagodaram i ubav den
Добре ни дојде на форумов, и што побргу да си заминеш во темата труднички муабети. А за прашањето има поискусни тука ке те упатат поубаво. Поздрав
Вторник и Среда им беа состаноците , кога се јавував ми кажаа секој Четврток да вртам тогаш се знаело за резултат. Со среќа мила
Мене ми кажаа дека оваа недела во вторник и четврток ќе има комисија... и јас сум во исчекување, па ќе видиме што ќе биде ❤
@bokace mila ti ja posakuvam najgolemata sreka u svet.Ne e lesno hiperstimulacija,jas ja preziveav so 15 folikuli,no stom doktorite ja predviduvaat i vnimaavaat veruvaj polesno ke bide.Toa se slucuva po punkcijata ili posle transferot.Moja preporaka e da pies mnogu tecnosti po tri litri ako mozes,pij iso sport,jadi mnogu proteini i gledaj sto poveke da miruvas da ne gi razmrduvas mnogu jajnicite.Vo slucaj da imas proliv,naglo da ti se podue stomakot i da povrakas vednas da se obratis na lekar,kolku pobrzo tolku podobro. Ke bide se vo red. Veruvaj vo Trajkovski.
На боледување сум веќе , поради таа причина да одмарам . Денес се видов пак со Трајковски има многу фоликули само кажа дај боже да бидат помали да не се толку големи . Исто кажа подобро помалку да има , него животот да ти го загрозам. Уште од почеток ја предвидува таа хиперстимулација, но внимава многу на стимулацијата да не биде голема. Јас задоволна ќе бидам и со една јајце клетка, задоволна сум и што ситигнав до пункција . Во четврток е пункциката, се ближи и денот . Чим докторот е задоволен јас сум уште повеќе. Исо спорт каде да го најдам? Може ден пред пункција да почнам да го пијам?
@lovender имаш повеке опции. Гак се закажува преку термин од матичен. За консултација ти е супер. Ги имаш систина со искусни доктори, ремедика, new born. Каде и да одбереш, секаде ќе најдеш лица мегу нас со позитивни и негативни искуства. Можеш и на повеке места да одиш и да си одбереш кој ти се најсимпатични. Најчесто на веб страните ги има лицата. Јас претежно ги барам на Youtube и таму ги запознавам пример:
Aj da ve prasam nesto jas cekam za transfer, rabotata treba da imas poln meur, jas ne mozam da izdrzam a doktorot docni sto da pravam, posle transferot kolku se ceka pred da odis vo toalet. Izvinete za vakvo pisuvanie ama moram da prasam.
Јас исто не можам да издржам многу со полна бешика а и брзо ми се полни. А испив дома пола литар вода и додека чекав бев еднаш во тоалет, не можев да издржам. Оди еднаш, па ако треба ќе ти дадат вода да пиеш таму пред трансферот, ќе видат дали треба на лице место. Со среќа!!!