Кај нас беше иста ситуација. Во Спермограмот пишуваше дека има бактерии. Но во спермокултурата беше се чисто. Не направија никаков проблем во фондот. А и докторите после ја зимаа предвид спермокултурата, дека нема бактерии. Поздрав и со среќа.
Убав ден Богородица на сите да ни помогне! Јас денес го добив мојот ваучер, следно треба да одберам помеѓу др.Димитров и др.Петановски ваше мислење може?
Јас сум кај Петановски и сум задоволна. Но секој индивидуално треба да си го одбере својот доктор. Можеш да одиш на консултација кај двајцата па одлучи. Со среќа.
честитки, јас ги однесов во понеделникот во фондот, рекоа ќе ги пратат или истиот ден или наредниот. Се надевам дека и мене ќе ме изненадат бргу со позитивен одговор
Fondot bara taka ako ti e za fond..vo baranjeto i predlogot za IVF pisuva tret den da bide i TSH (vo Obrazec 1 i Obrazec 2 pisuva taka jebiga). Mene licno ne mi e jasno zosto baraat tret den za tiroida. Jas redovno ja kontroliram zs sum hipo i pijam apcinja. Tret den pravam eventualno uspat so drugite hormoni koga gi pravam.
zdravo devojki vo nedelata imav transfer i od togas navamu postojano imam bolki vo jajnicite dali toa e normalno i koga mozam najrano da napravam test
Jas bev kaj Petanovski. Dobar e. I sekogas ti e dostapen na tel.Jas bev prezadovolna od nego iako mi bese in vitroto neuspesno. Toj e dr ne Gospod. Napravi se so trebase. Odi si na razgovor I kaj dvajcata. Jas direkno kaj nego si otidov zasto se znaevme. Me pravese konizacija.
6 квалитетни јајце клетки . Очекувано било повеќе , но не пораснале доволно . Естрадиолот бил многу низок . Имам болки , јајниците многу шетале. Сум почнала да крварам но мислам дека престанало . Ќе ми се јавуваат секој ден и најверојатно на 3 ден трансвер. Во кратки црти тоа е
Jas napraviv na 8 den i mi pokaza mn. bleda crta, odvaj vidliva, na 9 den uste eden test, toj pokaza povidliva crta no isto epten bleda. Sef clear testot, taka nekako mu bese imeto.
И јас имам болки во јајници, и градиве ме болат и почесто одам на мокрење. Најлудо што ми се случува е дека имам луди соништа секоја ебана вечер! А обично во една година дали 2-3 пати ќе се сетам што сонувам. А сега и кошмари, и најлошо секси соништа јеботе нели не смее возбудувања таму доле. Ебате хормоните. Некој друг со вакво искуство? Инаку тест најрано (за да биде точно) колку што читам по интернет е 11 дена по трансфер ако бил на 3ти ден, или 9 дена по трансфер ако бил на 5ти ден трансферот ( http://www.bubblesandbumps.com/what-happens-after-embryo-transfer-day-3-day-5-transfer-calendar/ )
И мене на трети ден сега во понеделникот. Не му ја секирај многу. Сите различно реагираме на хормониве изгледа. Плус како да сум нонстоп гладна и жедна и ми иде кутија цигари да испушам.