Среќно на сите да ви е, Господ да ве израдува и да си имате бебушки.... Сакам да ви дадам поддршка, бидејќи и јас правев ивф кај др.Таше преку фонд, прво и е успешно, сега сум 30та недела (кај нас шансите беа минимални полицистични јајници и машки фактор, извадени ми беа 10 јајни клетки, имав 4 ембриони и 3 трансферирани,мало крварење за време на пункција, хиперстимулација,ептен високи д димери и што уште не.... ), безобразен е и дрзок и недоличен (стално ме прашуваше дали сум преку фонд или на приватно, па дури и на трансфер), но сепак секогаш кога ќе отидев со некоја болка човекот од памет се вадеше, даваше се од себе да најде што е проблемот и да се излечи што побрзо...Само храбро и ќе даде Господ среќа кај сите
Kaj tebe mozda no kaj mene septumot go videl i ne rece oti imam septum tuku si molcese go kaza toa duri otkako se skaravme realno kazano taka so nikoj lekar se nemam karano niti pak navredeno kako on sto me ima navredeno za tie 11 god nikoj me nema taka navredeno kako on e sega koga se sluci taa kavga mi rece oti imam septum predda mi naprave dr trajanova histeroskopija so tase se skaravme za fb da me izbrise go zamoliv od prijatel na fin i kulturen nacin i pocna da me vrega jas mu kazav samo gospodine ne me interesira vaseto mislenje za mene jas sega si imam prekrasen tim od lekari sto sorabotuvaat megu sebe za mojot slucaj
Од дното на срцето посакувам како за мене така и за сите што сте на форумов и што се борите за остварување на сонот за дете во најбрзо време да се израдуваме
Nema rezon da se raspravas, sega najmalku ti treba toa. Psiholoskiot moment e mnogu biten vo sevo ova. Opusti se, gledaj da si zavrsis rabota, losite iskustva ke gi zaboravime, neka ni ostane radosta.
So nieden lekar ne sum se karala vo prava smisla na zborot so nego da moze da se sluce i inaetenje malku megutoa kavgi i navredi od nikoj drug nemam dobieno sekogas site drugi doktori se bile prema mene korektni aza ovoj nesakam ni da se potsekam kako pominav tamu
Дај Боже сите да успеете, од срце и од душа ви посакувам да бидете најсреќни и да си ги добиете двете цртки, не мора да биди кај Таше, има и други лекари кои се исто стручни и добри...Сета среќа на светов ви ја посакувам...
Болките не стивнуваат . Се чуствувам уште како балон , среќа што ми престана крварењето само вчера имав. Но имам нагони за повраќање и се чуствувам лошо . Како настината да сум . Сега почнав да пијам и јогурт па се надевам дека ќе ми помогне.
За една пријателка и препраќав линкови за поднесување за инвитро, и глеј што заприметив на Образец 1 - Барање за БПО ( http://www.fzo.org.mk/WBStorage/Files/Obrazec_1-Barawe_za_BPO.pdf ), дека како задолжителна административна документација треба да се достави и : - Потврда од Министерството за труд и социјална политика за родителска способност на деловната жена - Потврда за деловна способност од надлежен суд за деловната жена Што е ова бре? Немаше вакви срања, ова е нешто ново?! Или ?!
A da se slusnese so Trajkovski??? Koga ti e transfer??? Mnogu mi e strav od taa glupa hiperstimulacija...
Утре ќе ми се јават да ми кажат и за ембрионите , и за трансверот. Имав визит карта но во кречењето ми се изгуби Ако не стивне вечерва , ќе одам утре. И мене ми е многу страв , но мислам дека е почетна фаза ова.
Срц тоа е за деловни жени, односно за жени без партнер, бар мене така ми кажаа во фондот кога прашував ми се насмеа таа и ми вика тоа е за модерни женски
Sakav da prasam nesto mnogu se sekiram deneska mi e 4 den na transferot a imam jaki bolki kako veke ke mi dojde menst. Ova mi se sluciva koga doagam od wc posle koga legnam prekinuva, poveke me boli desnata strana so sve kicmata dali znaete sto e ova, mislam rano e i da mi dojde redot, se plasam
Шала на страна тоа е сосема ок и фала богу што не е табу тема. Да се среќни модерните женски и ние традиционалните ❤
I gradite ne me bolat kako me bolea pret tri dena, bre da ne dobijam jas pred vreme edna nedela, ova e 4 den na transfer, mislete ke zavrsi neuspesno
I mene ne me bolea gradite i panicev, ama betata na 14ti den bese visoka. E sega toa sto se sluci biohemiska pokasno nema vrska so toa.
Fala duso za odgovorot, mene sekogas pred da dobijam me bolat gradite posle prekinuvat, eve deneska 4 den od transferot ne me bolat kako vcera i imam bolki kako za dobivanje koga stanam od krevet, sekogas se kako casovnik 2 dena pred vreme mi doagat, znaci ovoj mesec na 1 treba da mi dojdat ako e neuspesno a vaka mnogu rano mi pocna simptomite za da dobijam. Mnogu mi e zal duso za tebe i jas imam edno biohemisko daj boze da imas bebe sto poskoro. Pozdrav
Ova e novo prosvetluvanje .. a tolku dolgo bev vo zabluda deka sum megu emancipiranite. Sum ja utnala rabotata koga sum se omazila.
денес досаден денов па решив пак да ве читнам Мене ништо не ме прашувајте кога ќе бидам спремна се сама ќе кажам Читнав @Natasa. P силното женче наше ќе води уште една битка,ова нека биде најголемо јуначе На нежното девојче @Ninichka и посакувам не само мешето туку и рацете да и се наполнат @stevemila @podravka не ми пиша, не ја прочитав до каде е ама што и да прави со успех да се пофали @Libra88 среќно искористен ваучер @pandelka нека минат 6м и збирај документите @kukla21 ќе дојдат и твоите 5мин многу наскоро @NNA тоа што сега те заболува стомакот е од стимулациите, пункцијата.. болките, грчевите се исти како и пред циклус и откога ќе имаш позитивен тест ќе си продолжат сигурно до прво тромесечје.. А пак тоа што те боли повеќе едната страна е резултат на тоа што тој јајник бил повеќе ,,оптеретен,, воедно сега се и зголемени па нормално е. За градите, тие болат и за време на овулација и пред циклус и после циклус и чудни се во бременост.. 4ти ден ти е, надвор е сончево шетни малку, константното лежење нема ништо добро да ти донесе доста пишав мислам, за сите останати голема гушка