И јас од што неможев да издржам дома, на 9 ден тргнав на работа а ивф излезе успешно. Мене исто ми вратија два осумклетични. Бидејки имав три ембриони го прашав ембриологот во Њу борн дали да го замрзнам едното, ми рече одлични се осумклетичните јас мислам ке биде позитивно од прва и така беше. Сепак едното го замрзнав. На работа одев и со кола и со автобус и по скали се качував, најбитно е ембрионите да се добри, јас така мислам. Првите три дена се можеби битни за мирувањето но незнам дали се пресудни. И на странски страни имам читано никаде не се препорачува лежење 14 дена. Дај боже и кај вас да биде успешно
Jas se bockam so inekci vo stomak tie se vikat Prolutex, a ti se bockas ili stavis vaginaleti progesteron.
Ај бар попладне плус помагам - лупам пиперки за ајвар, љутеница, малиџано. Радна акција сме во двор неколку дена. Не ми даваат многу да работам, ама бар нешто фаќам Не ми даваа да мрднам дома првите 2 дена, ама после ги отерав сите у п.м. Инаку ставам 3 пати на ден утрогестан од 200.
Дај боже и двете успешни. Утогестанот од 200 после пункција го пиеше или како пошто не ми пишале за начинот во рецептата
Fala mnogu daj Boze da bide, tebe neka ti e so sreka bliznaci nosis ili ne, samo zdravi zivi neka bidat, jas toa ne razbiram pisuva embryo 4-8, ne znam dali se 8 kleticni.
Хехехе..све ми е на столче поткренато.. Пиперките во средина, од лево тенџерче со вода...се на високо, ко госпожа лупам пипер.
После пункција истата вечер почнав да го ставам. Мене ми пишуваше вагинално во формуларот што ми го дадоа. Само на денот на трансфер сабајлето го испив, втората доза што ми е попладне не ја ставив, од вечерта си продолжив со ставање. И вечерта пред трансфер околу 20 часот треба со протулексот да се боцнеш.
За инекцијата знам и мене така ми кажаа ама за утрогестанот пишува 3 пати по едно а за начинот не се разбора катастрофа е ракописот затоа те прашав
Вагинално си ги ставаш, ем така ми пишува, ем најдобар ефект така си имаат. Само на ден на трансфер сабајлето ја пиеш, никако ставање.
Ajde zencinja..opustete se. Ne tuku se tufkajte. Ke bidete mamicki, ke vidite A toa 4-8 kletocni znaci deka odlicno se razvivale, bile napredni. Zatoa, uzifkaj si
Fala ti tebe mnogu duso, znaev deka ti go znaes odgovorot zaradi Plodnost, daj Boze kaj site da bide.
Ми се јави ембиологот од 13 се оплидиле 11 утре ќе се јават да ме известат дали има прогрес дали се збуцкале Happy
Zdravo devojki , konecno si dozvoliv da Vi pisam veke 2 god so mm mi se obiduvame za bebce no neuspesno. Bevme najprvo kaj dr Organdziski, napravivme ispituvanja , od koi kaj Mene Demek se bilo OK a kaj mm spermogramot so namalena brzina na spermatozoidi I nepravilna forma. Mene mi Dade da pijam dobraston bidejki sum impala nekoja mala cista a I deka bilo ubavo da gi pijam ako sakam da probam so inseminacija,a na mm proxid. Realno da si kazam se isplasiv malku I ne otidov Pak. Skoro so site tie documenti so gi imav otidov vo plodnost na konsultacija I pregled. Ni rekoa deka mora da se napravi spermogram I sperm Dna fragmentation test I Hsg(8-12den) . Da mi kazete iskustvo so Hsg? Dali e mn bolno? I kolku vreme trai taa procedura? Na izvestajot pisuva i kolposkopija ree, homogen miomterium,endometrium troliniski pravilen,kavum uteris do teiaglesta forma dovolen kapacitet, ovariumite so normalno volumen polifolikularni. Bev zbuneta I ne prasav so ova znaci a I ne mi rekoa nisto, valjda ako ima nekoj problem ke mi kazea. Izvinete so dolzam tolku ama malku sum isplasena sto I kako ke bide zatoa baram sovet od vas , vie imate pominato poveke a jas samo sto pocnuvam pozz
Da se prijavam jas... Samo sto se vrativme od sk nie. Posleden pregled vo petok, transfer vo ponedelnik. Ajde so Gospod napred.