Ова важи ако доаѓаш од центарот на градот према излез на скопје. Ти ќе се движиш обратно влегуваш во Скопје кон центар. Види го мојот претходен пост - нема да утнеш сигурно.
https://www.google.com/maps/place/R...ata=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x0:0xcf7721ae33063a41 Еве ти линк од Google maps, тука се види јасно... семафорите на кои што треба да свртиш десно се од булеварот Александар Македонски (тоа е булеварот по кој се влегува во Скопје ако влегуваш од Велес, или Куманово)... кај високата зграда, зелена е мислам, свртуваш лево и продолжуваш да возиш право... за некои 300-400 метри ке видиш раскрсница, и ина знак, ке треба да се сврти тука лево. Јасно е на мапата, би требало да се снајдеш
Јас... да се жалам, или да почекам да поминат 14 дена од инсеминацијава? :/ Денеска правев, кај Димитров во Ремедика, лошото е што спермограмот беше лош пред обработката, имаше само 2,5 милиони, а после обработка 17 милиони... јас со една туба непроодна... вратени од фонд, со изговор да направиме барем 2 инсеминации... во превод да изгубиме уште 4 месеци минимум, и троа еден куп пари... На 14тиден од денес треба да правам бета HCG... до тогаш... ќе си тапкам во место. Чувствово е бљак!
Ајде,пробај,колку што можеш да се опуштиш,почекај да поминат две недели,па дај Боже да се израдуваш со две цртки.Никогаш не се знае и кога постојат мали шанси,сепак постојат.Со среќа!
Мдб - како може да имало 2,5 милиони, а после обработка 17?! Да не е обратно? И не се грижи- ееееееее - некогаш чуда се случуваат и нема правила. некои со идеални услови не успеваат, некои со многу полоши прогнози. Нема правило. И да не биде ништо па не е толку трагично. Следен пат во март ќе правиш и толку ќе биде. Само смирено и ќе се среди се, може не одма ама во следноте 6 месеци ќе биде.
Фала мила на позитивните мисли и желби И тебе нека ти се остварат сите желби драга Епа така, лош бил спремограмот, ама после се обработува, па после се вадат сите лоши сперматозоиди, и со тоа се намалува количината на ејакулатот и концентрацијата се подобрува, ме сфаќаш? Само со Господ напред, што биде, нека биде. Никогаш нема да се откажам од целта
Пак не сфатив за спермограмот. Ако биле 2.5 милиони, после прочистување може да се намалат и од нив да останат само добрите. Како се зголемија?
Мила... ејакулатот на пример имал волумен 20 мл, и тогаш концентрацијата од сета смеса со се добри и лошо сперматозоиди била 2,5 милиони на 1мл. Со понатамошна обработка, откако се што е непотребно е отфрлено, со процесот центрифугирање, откако се отстраниле сите вишоци, останале само добрите јунаци... волуменот на ејакулатот се намалил да речеме на 10мл, или 5мл... е сега во тој волумен има 17 милиони на 1мл. Ме разбираш мила? На помала количина, се зголемува концентрацијата Veli4ekate, ти започнуваш со ИВФ процедура? Кај кој лекар си? Стискам палци за тебе
Vi posakuvam na site, da uspeete so postapkive da zabremenite i site zaedno da slavime tuka, zasluzuvate
vi blagodaram mili i na vas srekno vo se dali ima nekoja druga so e pocnata so postapka za ivf ili veke ima napraveno a e bremena
FOSTIMON PRIMAM ZA IVF AJDE TI POSAKUVAM SREKA DA TI BIDE USPESNA INSEMINACIJATA A KAKOV PROBLEM Imate