Ne otidov za krv.Nemozam da podnesam da go vidam toj grd list povtorno so negativen rezultat. Zatoa resiv da cekam so ke se desi samo Gospod znae
Se izvinuvam srcka znam deka site cekavte. No ednostavno nemozev. Se razbudiv I samo rekov ne.Ke cekam
Duso, ne e problemot nie dali cekame, no kakov i da e rezultatot, moze da vlijae na terapijata. Ako nedaj boze e negativen, moras da ja prekines, a ako e daj boze pozitiven, moras da se konsultiras so doktorot i da ti kaze kako da prodolzis. Ajde, soberi sila i pogledni na sto si, ottuka natamu ne mozes nisto da smenis, osven da si nastetis so odolgovlekuvanje. Te guskam i go molam Boga da si vidis visoka beta.
Luge jas mislam i ovoj pat nema da uspeam, koga se vrakam od toalet imam isti bolki kako veke ke dobijam 100%, 10min go imam bolkata i mi pominuva, i gradite veke ne me bolat, samo sega cekam moment koga ke vidam crveno. Toa e toa, sekogas mi doaga redot po rano od sto treba sega se denovite koga trebam da dobijam i gi imam istite simptomi ama sve isto.Nekoj sovet.
Nema zasto da se izvinuvas ..na site koi cekame da dojde datumot za da vidime 2 crti ni e tesko ...jas posle tebe pravev inseminacija i veke se mrdnuvam a treba da cekam do 8 ...me kopka sega da napravam test ama isto i se plasam od negativen rezultat ...iskreno i mene mi e smaceno od negativni rezultati i od razocaruvanjeto od istite ....kako i da e Gospod e golem ke ni pomogne na site
Ke uspees, i ti i @stevemila i site nie. Ostavete gi simptomite, rekovme nema simptomi, ajde malku pozitivno, ke bide i mora da bide!
И јас имам болки како мензис. А плус прогестеронов дотепува..и јас проблеми со запек..како надуен балон сум. Маж ми денес слободен, па бевме на ручек во ресторан, малце релаксација. На враќање купив тест од Зегин некој германски со висока сензитивност што детектирал концентрации од 10 HCG. Ама ќе издржам.. Во сабота ми е уствари ден за добивање, на 12 дена по трансфер. Ќе видам дали ќе издржам до тогаш да не правам тест. Систина лабораторија работи сабота, недела?
Jas nedela 12 den od transfer ama ne sakam domaso da pravam test ako e negativen ke imam uste nadez pa ke odam da pravam preku krv, zatoa direkno preku krv ke pravam ponedelnik, ako stignam do toj den, mislam ke dobijam deneska menst.Pozdrav
Sestrata od New Born vcera mi kaza deka treba na 21den od inseminacijata. Ne na 14ti ko in vitroto. Na mene na kartonceto so mi go dadoa pisuva 4ti Oktomvri posledno za test.Sekako ako ne dobijam. No I kazav deka imam bolki uste od denot koga besw izvrsena inseminacijata. I kaza da napravam preku krv.Mi docni nekolku dena I denes mi w 16ti den.A za zapek,uh so da kazam umiram nemozam da izdrzam veke.Taka,resiv da pocekam ako ne dobijam do 21 ke napravam test sekako ako izdrzam do togas.So sreka na site I ne mislete deka ke dobiete
Абе мене ми е мерак ако е позитивен да видам 2 црти, бар еднаш во животот. До сега со следење овулации, инсеминации... сум истрошила над 15-20 теста.. Ама ќе го правам во сабота, на ден на добивање (12 дена по ден на трансфер). И крв секако ќе правам затоа прашувам дали некој знае Систина лабораторија дали работи сабота, недела..мене прв пат ми е немам појма дали работат.
Daj boze da gi vidis tie dve crti od dusa ti posakuvam, jas ne znam za Sistina dali rabotat, a mene sestrata od Plodnost mi rece i denot na transferot da go racunam i na 12 den da pravam dve domasni testovi.
И ден на трансфер? Хммм... Па мене така ќе ми дојде сабота 13 ден, утре 12 ти. Ај сабота убав ден. Хахахаха.. Што бидне нека бидне. Со среќа на сите исчекувалки.